TEKNIIKKA | Huipputelevisio saapuu markkinoille Suomessa – LG:n odotettu Ultra HD 4K OLED on vihdoin täällä

0
LG OLed TV 4K
LG OLed TV 4K
Vuoden odotetuimmat TV-mallit saapuvat vihdoin Suomeen. LG:n laajentaessa valikoimaansa arvostettua OLED-tekniikkaa hyödyntävillä malleilla on aika esitellä superohut Ultra HD 4K -resoluutioinen TV. Ensimmäinen 4K OLED -malli EG960V tulee kauppoihin myyntiin 55 ja 65 tuuman koossa jo heinäkuussa. Myöhemmin tämän vuoden aikana tulee kolme muuta mallia, joista kaksi on 4K-resoluution televisioita.

–Vuonna 2013 LG toi ensimmäisenä maailmassa markkinoille OLED-tekniikkaa hyödyntävät televisiot, joiden kuvanlaadusta ja muotoilusta se on saanut lukuisia palkintoja. Nyt otamme uuden kehitysaskeleen ja ylpeänä tuomme kaikkien Pohjoismaiden kotiteatteriharrastajien saataville ensiluokkaisen 4K OLED -TV:n, sanoo Erik Åhsgren, LG Electronicsin Home Entertainment -liiketoimintayksikön Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. OLED-tekniikan 4K-resoluutioiset upeat mustan sävyt, kontrasti ja väritoisto sekä yksityiskohdat saavat minut vakuuttuneeksi.

Ensimmäisenä markkinoille saapuu lippulaivamalli LG EG960V, kaareva OLED-tekniikkaa hyödyntävä 4K-resoluutioinen malli, jota on saatavilla 55 ja 65 tuuman koossa. Vastaava tasainen malli LG EF950V saapuu markkinoille lokakuussa. Kolmas 4K OLED-malli on kaareva 55 tuumainen LG EG920V. Lisäksi markkinoille tulee LG EG910V, kaareva 55 tuumainen OLED-TV, joka on varustettu Full HD -resoluutiolla. Molempien odotetaan saapuvan markkinoille syksyn aikana.

OLED-tekniikan ja 4K-resoluution yhdistelmä takaa loistavan kuvanlaadun, jossa OLED-tekniikan yksittäisvalaistut pikselit luovat täydellisen mustan sävyn ja käytännössä äärettömän kontrastisuhteen sekä täydellisen katselukulman, kun taas 4K-resoluutio takaa erittäin yksityiskohtaisen kuvan. Tämä on täydellinen teknologian yhdistelmä kuluttajille, jotka hakevat laadukasta katselukokemusta. Lisätietoa LG OLED TV:stä: http://www.lg.com/fi/HEProductExperiencePage/tv/oledTV_overview.

Kaikille uusille malleille yhteistä on, etteivät ne ole pelkästään varustettu OLED-tekniikalla vaan myös LG:n Smart TV webOS -järjestelmällä ja niiden mukana tulee myös intuitiivinen Magic Remote -kaukosäädin. Tarjolla on toki myös paljon sovelluksia kuten Netflix ja YouTube, joilla voi toistaa 4K-sisältöä, jos käytössä on kyseistä resoluutiota tukeva malli.

LG sai aiemmin tänä vuonna ”Netflix Recommended TV”-laatumerkinnän Yhdysvalloissa vuoden 2015 Ultra HD 4K TV-malleistaan, jotka on varustettu webOS 2.0 -järjestelmällä, käyttäjäystävällisellä Smart TV -käyttöliittymällä, nopeilla käynnistyssovelluksilla ja ominaisuudella, jonka avulla sovellusten ja muun sisällön välillä pystyy liikkumaan saumattomasti. Tämä kunniaosoitus on kohdistettu tietenkin myös OLED-malleille, joten LG:n 4K OLED -television hankkivat kuluttajat saavat varmasti ensiluokkaisen Smart TV -elämyksen yhdessä upean kuvanlaadun kanssa.

Jos on tv:n ”kuvaputken” laatu hypännyt jälleen harppauksen eteenpäin, joutuu siitä maksamaan myös sievoisen ”laatulisän”.

Jokaisen omaan tarkkaan harkintaan jääkin, mitä katseluelämykseensä on valmis sijoittamaan.

Suositushintojen haitari on näytön koosta ja siten mallista riippuen, alkaen Full HD tasoisesta mallista 2 299 – 7 499 euroa

JÄTÄ KOMMENTTI