TEKNIIKKA | JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Lappajärvellä kesällä 2019

0
Valokuitu mahdollistaa nopeat laajakaistayhteydet. (jpnews.fi)

Alueella toimiva operaattori JAPO –on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Lappajärvellä ensimmäiset valokuituverkot rakennettiin Itäkylään vuonna 2011. Seuraavana vuonna rakentaminen jatkui Nykälänniemessä ja Kärnänsaaressa.

JAPO:n valokuitumyynti Lappajärvelle alkoi syyskuussa 2018, kun Lappajärven kunnanhallitus päätti tukea kuntalaisia valokuidun hankinnassa.

VIELÄ EHDIT KUNNAN TUKEEN!

Lappajärven kunta tukee viimeistään 31.3.2019 tilattua vakinaisessa asuinkäytössä olevaan asuntoon hankittua valokuituliittymää 400 eurolla ja kesämökkiin tai vapaa-ajan asuntoon hankittua liittymää 200 eurolla. Kunta maksaa tuen valokuidunkytkennän maksukuittikopiota vastaan.

Lappajärven kunta pyrkii valokuituhankkeella varmistamaan, että kaikilla asukkailla on saatavilla nykyaikainen tietoliikenneyhteys. Kunnan tavoitteena on saada ennen pitkää myös kaikkiin omiin kiinteistöihinsä valokuituyhteys.

– Lappajärveläiset ovatkin ahkerasti halunneet valokuituverkon laajentumista ja sitoutuneita tilaisuuksia on toimitettu JAPO:lle tasaisesti. Tarvittavien sitoutuneitten tilaajien määrä saatiin kasaan Mynkelissä, Nississä, Tarvolassa, Karvalassa ja Ylipäässä maaliskuun alkuun mennessä. JAPOn hallitus tekikin investointi päätöksen edellä mainituille alueille vuoden ensimmäisessä kokouksessaan, sanoo JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula.

Valokuituverkon maanrakennustyöt tehdään kesän 2019 aikana. Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä Lappajärvelle rakennettavaan valokuituverkkoon. Myös muilla Lappajärven alueille myynti jatkuu.


 

JÄTÄ KOMMENTTI