TEKNIIKKA | Robotit tulevat arkeesi, mutta mitä ne siellä tekevät?

0
Robottiruohonleikkuri
Robottiruohonleikkuri
Robottitarjonta tavallisissa kodinkoneliikkeissä lisääntyy huimalla vauhdilla. Robotit ovat keskittyneet erityisesti kodinhoitoon ja kodin pikkuaskareisiin.

Gigantti keräsi faktat suosituimmista kotiroboteista.

.

1. Robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikon puolestasi. Robotti on erittäin hiljainen verrattuna polttomoottori-käyttöiseen ruohonleikkuriin ja se pitää nurmikon kunnossa päivästä toiseen – ilman vaivaa. Leikkuualue rajataan robotin mukana tulevilla langoilla, jotta robotti ei eksy omalta tontilta.

Esimerkiksi Robomowin uusinta mallia voi ohjata älypuhelimella tai tabletilla. Robottiruohonleikkurissa on myös lapsilukko ja laitteen voi lukita PIN-koodilla. Robomow pilkkoo leikatun ruohon hienoksi silpuksi, jonka jälkeen se putoaa takaisin maahan ruohon juurelle ja kompostoituu. Leikattua ruohoa ei tarvitse haravoida, vaan se toimii lannoitteena antaen nurmikolle tärkeitä ravintoaineita. Leikkuutekniikka estää myös sammalta ja rikkaruohoja kasvamasta.

2. Grillinpuhdistusrobotti

Witt Grillbot -grillinpuhdistusrobotti sijoitetaan grilliritilän päälle ja se puhdistaa grillin täysin automaattisesti. Grillbot kestää hyvin kuumuutta, jopa 120 °C lämpötilan, joten grillaajan ei tarvitse odotella grillin jäähtymistä. Grillbot sopii kaasu-, hiili- ja sähkögrillien puhdistamiseen.

3. Robotti-imuri

Esimerkiksi iRobot Roomba 785 -robottipölynimuri puhdistaa kaikki lattiatyypit käden käänteessä. Robotin voi ajastaa imuroimaan silloin kun se itselle parhaiten sopii, myös silloin kun ei itse ole kotona.

4. Lattianpesurobotti

Viime vuonna valikoimiin tullut iRobot Braava 380 -lattiansiivousrobotti pesee lattiat mikrokuituliinalla ja se osaa puhdistaa myös vaikeat tahrat. Navigointijärjestelmä ohjaa robottia ja Pro-Clean-järjestelmä takaa tasaisen pesutuloksen.

5. Ikkunanpesurobotti

Indream Hobot -ikkunanpesurobotti pysyy imuvoimalla kiinni ikkunan pinnassa ja puhdistaa ikkunan mikrokuituliinan avulla. Ikkunanpesurobotti sopii ikkunoiden lisäksi myös muun muassa suihkukaapin, kaakeloitujen seinien tai lasipöytien puhdistamiseen. Suihkauta vain hieman pesuainetta liinoihin ja puhdasta tulee!

6. Hyvinvointirobotti

WheeMe-robotti on pieni robottilaite, joka ajelee vartalollasi rentouttaen ja ennaltaehkäisten stressiä sekä lihasten kipeytymistä.

JÄTÄ KOMMENTTI