Tekstiviestillä tilataan pizzaa, lippuja ja sähköä

1
Jos ohikulkijoilta kysytään, tekstiviesti on varsin näppärä väline erilaisten asioiden tilaamiseen ja ostamiseen. Sen avulla hankitaan kännykän soittoääniä, pizzaa, matkalippuja ja jopa sähkösopimuksia.

Suomalainen kännykkäkansa kantaa kapulaansa mukana lähes kaikkialla ja näpyttelee tekstiviestejä päivittäin. Nyt tekstiviesteillä on ryhdytty hoitamaan myös asioita, jotka ovat ennen sujuneet puhelimitse tai sähköpostilla.

– Kännykällä asioiminen on usein nopein, mukavin ja helpoin tapa. Tekstiviestitilausten kanssa ei tarvitse miettiä jonottamista tai lähteä etsimään lähintä postilaatikkoa, Vattenfallin asiantuntija Jarmo Roiha pohtii tekstari-innostuksen syitä.

Yritysten tekstiviestipalveluiden taustalla on halu palvella asiakkaita mahdollisimman monipuolisesti ja tarjota mahdollisuus asioida juuri siinä kanavassa, joka on sillä hetkellä helpoin vaihtoehto. Sähköisten palveluiden puolesta puhuu myös se, että ne pystytään hyvin pitkälti automatisoimaan.

– Tekstiviestitilaukset menevät automaattisesti taustajärjestelmiin. Yrityksillä ei siis ole ihmisiä lukemassa tekstiviestejä ja näpyttelemässä tietoja tilauskantaan, Roiha nauraa.

Turvallisuus taattu

Tilaustekstiviestin muoto, numero ja avainsana kertovat tilauksen saavalle yritykselle, mitä asiaa ollaan hoitamassa ja kuka on asialla. Yrityksen lähettämä vastausviesti puolestaan kertoo tilaajalle, mitä seuraavaksi pitää tehdä, tai onko tilausviestistä puuttunut jotain tietoja.

– Esimerkiksi meillä voi pyytää sähkötarjouksen tekstiviestillä, ja jos tarjous tuntuu hyvältä, sopimuksen voi tehdä toimimalla vastausviestissä olevien ohjeiden mukaan. Tilauksesta saa vielä vahvistuksen kännykkään ja sähköpostiin, jolloin voidaan välttyä väärinkäsityksiltä, Roiha kertoo.

Tilausviestin lähettämisestä vahingossa väärään numeroon ei koidu mitään haittaa, korkeintaan vikaviestin vastaanottajalta saattaa tulla hämmentynyt vastaus. Oikeisiin palvelunumeroihin lähetetyt tilaukset puolestaan välittyvät turvallisesti salattujen yhteyksien kautta.

– Sähköisissä palveluissa virhemahdollisuudet on minimoitu, minkä lisäksi palvelun toimintaa seurataan koko ajan. Tilaaja voidaan tunnistaa esimerkiksi asiakasnumeron, sopimusnumeron tai henkilötunnuksen perusteella.

Mitä seuraavaksi?

Harva suomalainen keksii mitään, mitä ei haluaisi tilata tekstiviestin lähetyksellä. Lista kasvaa kuitenkin pitkäksi, kun mietitään, mitä kaikkea haluttaisiin lisätä nykyiseen tarjontaan. Millaisia palveluita Jarmo Roiha itse kaipaa?

– Energia-alan ihmisenä olen kiinnostunut energiankulutuksesta, olisi kiva saada kännykkään raportti kodin energiankulutuksesta. Jos esimerkiksi tyhjillään olevan kesämökin energiankulutus yhtäkkiä kasvaisi talvella, voisi käydä heti katsomassa, mikä siellä on vikana, Roiha kaavailee.

– Näissä palveluissa vain mielikuvitus on rajana, sillä tarvittava tekniikka on jo olemassa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. ”Jos ohikulkijoilta kysytään, tekstiviesti on varsin näppärä väline erilaisten asioiden tilaamiseen ja ostamiseen..”

    Sen avulla voi nimittäin tilata toooodella näppärästi lahjakortteja.
    Valikoimissa mm. Alkon, Hesburgerin, S-ryhmän, Keskon, Subin ja Makuunin lahjakortteja.

JÄTÄ KOMMENTTI