Terveisiä reissulta! | Ystäviä ja tuttuja tapaamassa Italiassa

0
Kuva ECL lohkovaiheen ottelusta Berugia vs Sologorsgi. Ylärivissä tuttuja pelimiehiä: Tommi Siirilä Berugia ja Eduvard Venski Sologorsgi. (Venski pelasi viime kauden Kyky-Betsetin joukkueessa ja Tommi puolestaan Ranskassa) Alarivi koostuu nykyisistä ja entisistä alajärveläisistä: (vas.) Pekka Siirilä, Riitta Peltola, Jaana Kankaanpää ja Jaana Siirilä.

Julkaisemme sivun lukijoittemme omasta ”päiväkirjasta”, jonka sisältönä on tällä kertaa pieni matkamuisto alajärveläisjuuristen vierailulta lentopalloilija Tommi Siirilän nykyiselle Italian ”kotiseudulle”. Yksityismatkalla mukana ollut alajärveläis-kyyjärveläinen Jaana Kankaanpää kertaa hieman tempauksen taustoja.

– Reissuun lähtö Italiaan tapahtui yks kaks, vaikka sitä on vuosikymmenet suunnitellut ja siitä haaveillut. Palaset alkoivat loksahdella lopulta kohdilleen. Hyvä ystäväni Riitta Peltola Kurejoelta on asunut Italiassa paikkakunnalla Asissi yli kolmekymmentä vuotta. Erään kerran Alajärvellä tapasin kauppareissulla toisen hyvän ystäväni Siirilän Jaanan ja kysyin ovatko he miehensä Pekan kanssa käyneet jo Perugiassa. Perugia on Asissin naapuri paikkakunta, jossa on myös Siirilöitten pitkänhuiskean lentopalloilijapojan Tommi Siirilän nykyinen seurajoukkue.

Maisema Italian Asissista (Kuvat: Jaana Kankaanpää)
Perinteistä vanhempaa rakennustyyliä Asissin kekustasta

– Tommin äiti Jaana kertoi, että ovat lähdössä marraskuun alussa ja houkutteli minut mukaan. Koska Perugia ja Asissi ovat läheisiä naapuripaikkakuntia oli meidän luontevaa yhdistää suunnitelmamme. Ja näin päätös yhteisestä viikon mittaisesta matkasta Italiaan syntyi kuin itsestään.
Perillä Italiassa Peltolan Riitan opastuksella ja avustuksella saimme nähdä paljon mielenkiintoisia paikkoja. Myöskin Riitan mies Franco kuljetti minua eri nähtävyyksiä katselemaan.

– Luonnollisesti matkaan sisältyi meille kaikille matkalaisille tuttua lentopalloa. Antoisan viikon kruunasi mestareiden liigan lentopallo-ottelu. Tommi Siirilän miehittämän isäntäseura Perugian vastustajana oli kaiken kukkuraksi valkovenäläinen Soligorsk, jonka paidassa pelasi vielä viime vuonna kyyjärveläisseura Kyky-Betsetin keskitorjujana loistanut Eduard Venski. Yli 3000 katsojan kannustaessa oli tunnelma paikan päällä mahtava. Tommin edustama Italian kärkijoukkue Perugia oli vahvempi vieden koko ottelun lopulta 3-0.

Italialaisten, suomalaisen kilparatamoottoripyöräilyn legendan Jarno Saarisen muistoksi pystyttämä patsas sijaitsee seudulla. (Jaana Kankaanpää)

 

Tallenna

JÄTÄ KOMMENTTI