Terveisiä Viktoriajärven itäisestä hiippakunnasta Tansaniasta

0
vas. Apulaispiispa Oskar Lema ja hiippakuntasihteeri Jukka Jämsen

Soinin seurakunnassa vieraili eilen kaukainen vieras. Tansanian Viktoria-järven itäosasta oli Suomeen ja Soiniin tullut apulaispiispa Oskar Lema vierailulle. Kun mietitään tätä etäisyyttä, joka hänen kotikaupungistaan on Soiniin, on paikka pitkän matkan takana, yli 7300 kilometriä linnuntietä. Ovat asiatkin paljolti erilaisia Tansaniassa kuin Soinissa.

Yhditävä asia on kuitenkin kristinusko. Erojakin on paljon. Oskar Lema kertoi eroista maidemme välillä seuraavaa:

– Maassamme on moniavioisuutta ja yksiavioisissa perheissa lapsiluku on suuri, 10-12 lasta perheissä. Tansaniassa on noin 120 etnistä ryhmää ja asukasluku on melkoinen noin 49 miljoonaa. Kotikaupungissani Mwanzassa on asukkaita 3 miljoonaa. Tärkeä yhdistävä tekijä maittemme välillä on kuitenkin kristinusko.

Timpurin Roudarit
Timpurin Roudarit

Musiikista tilaisuudesta vastasi Timpurin Roudarit neljällä hienolla kappaleella. Myös yleisö osallistui laulamaan swahilin kieliseen lauluun, Oskar Leman opastamana.

Seurankuntasalin yleisöä
Seurankuntasalin yleisöä

Hiippakunta tekee vastavierailun heinäkuun 24.-30.2017 missioviikon aikana Tansaniaan. Kaikki voivat osallistua tälle matkalle tai tukea matkaa ottamalla yhteyttä seurakuntaan.

Tilaisuuden avasi ja rukouksella lopetti Esko-pappi, Soinin kirkkoherra.

 

JÄTÄ KOMMENTTI