Tervetuloa kehittämään biotaloutta järvipohjalaisseutukunnan vahvuuksista

0

 

Suomen biotalousstrategian mukaan biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen.  Myös Etelä-Pohjanmaalla on herätty biotalouden uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) ”Biotalouskilta – Etelä-Pohjanmaan biotalouden osaajaverkosto” –hanke järjestää jokaisessa eteläpohjalaisessa seutukunnassa työpajojen sarjan, jossa uusia biotalousalan tuotteita ja palveluita kehitetään seutukunnallisista vahvuuksista käsin.

 

Etelä-Pohjanmaan järviseudun ensimmäinen työpaja järjestetään 14.6. klo 12-15 Alajärvellä

Hoiskontie 25 –kehittämiskeskuksen neuvotteluhuoneessa (huone C114), (osoite Hoiskontie 25, 62900 Alajärvi). Tilaisuuksiin toivotaan erityisesti yrityskehittäjiä sekä biotalousalan yrityksiä, kuten maa- ja metsätalousalan, elintarvike-, ympäristöalan sekä biotekniikan toimijoita. Tilaisuus on rakenteeltaan innovointityöpaja ja se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja SeAMK.

Ensimmäisen työpajan tavoite on tunnistaa seutukuntien vahvuuksia ja osaamistarpeita liiketoiminnallisesta näkökulmasta. Syksyllä, toisessa työpajassa, osaamistarpeisiin vastataan tuomalla paikalle teeman kannalta oleelliset asiantuntijat. Loppuvuodesta järjestetään kolmas työpaja, jossa biotalousalan kehittämiseen haetaan vastuunkantajia sekä selkeää jatkosuunnitelmaa. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Koulutuskeskus Sedun, AB Seinäjoen ja Etelä-pohjanmaan maakuntakorkeakoulun kanssa. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Kari Laasasenaho (SeAMK).

Ilmoittautumiset toivotaan viim. 12.6. mennessä korkeakouluasiamies Marjo Vistiaholle marjo.vistiaho@seamk.fi tai puhelimitse 040 830 2127.  Tervetuloa mukaan hankkeen toimintaan!

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI