TERVETULOA VIETTÄMÄÄN KANSSAMME IHANIEN PANDOJEN ILOISTA JUHLAPÄIVÄÄ 21.9.

0
Pandapoika Pyry täytti kuusi vuotta Ähtäri Zoossa keskiviikkona 10 heinäkuuta. Sitä piti juhlia omalla kakkureseptillä ja tarjoilla se luonnossa eläinpuiston kävijöiden silmien edessä. (Kuva:Jouko Siirilä/jpnews.fi)

Lea Lahtinen/Ähtäri Zoo/jpnews.fi

Hurmaava pandatyttömme Lumi täyttää viisi vuotta. Tule juhlimaan synttärisankaria kanssamme lauantaina 21.9. Samalla pääset mukaan myös kansainväliseen pikkupandojen päivään Ähtäri Zoon pikkupandojen Riverin ja Phoenixin kanssa.

Pikkupanda aka Kultapanda on pesukarhulle sukua oleva puolikarhu. Luonnossa pikkupandoja on Aasian keskiosissa, mm. Himalajan rinteillä. Ne suosivat syrjäisiä, korkealla sijaitsevia bambumetsiköitä. Pikkupandojen ruokavalioon kuuluu linnunmunia, juuria, marjoja ja hyönteisiä, mutta isopandojen tavoin nekin pitävät bambusta. Isopandat ja pikkupandat ovat luonnossa uhanalaisia lajeja.

 

 

JUHLAPÄIVÄN OHJELMA:

PANDATALOSSA TAPAHTUU

n. klo 10.15 Pyry muistaa Lumia lahjalla (aikataulumuutokset mahdollisia, toteutus synttärisankarin fiiliksen mukaan… La donna è mobile)

klo 10.30 Pandaopastus, jolloin opas paikalla kertomassa pandojen elintavoista, lisääntymisestä ja uhanalaisuudesta

klo 13.00 Tanssitaan yhdessä synttäritanssi Lumille. Liity halipandan seuraan Pandatalon terassille, opit samalla uuden tanssin askeleet

n. klo 14.00 Lumi saa pandahoitaja Annan valmistaman synttärikakun (aikataulumuutokset mahdollisia, toteutus synttärisankarin fiiliksen mukaan)

klo 14.00 Pandaopastus, jolloin opas paikalla kertomassa pandojen elintavoista, lisääntymisestä ja uhanalaisuudesta

Lisäksi mm. piirustuspiste, jossa piirretään Lumille synttärikortteja. Kortit laitetaan esille Pandataloon. Synttärivieraiden mahdollisuus saada panda-aiheinen kasvomaalaus. Halipanda on halittavana tasatunnein klo 10-17, nappaa valokuva muistoksi! Leivostarjous Deli & Cafe:ssa.

Pandat ovat tuoneet saapumisensa jälkeen Ähtäriin uuden turistivirran kotimaasta ja ulkomailta.  (arkistokuva)

ZOO-KIERROKSELLA TAPAHTUU

klo 11.30 Pikkupandaopastus, opas kertoo pikkupandoista ja vastaa kysymyksiin

klo 15.00 Pikkupandaopastus, opas kertoo pikkupandoista ja vastaa kysymyksiin

Myös Lokki-kahvilalaivan terassilla kerromme iso- ja pikkupandoista sekä niiden hoitamisesta. Miltä eläinten päivittäiset ruokalautaset näyttävät? Mitä yhteistä ja mitä eroa lajeilla on? Molemmat syövät bambua, mutta millaisesta kasvista onkaan kyse?

Klo 10 – 13 myös Bambua pandalle -hankkeen esittely, kasvatusohjeet, vinkit kotipuutarhaan, ruukkukasvatukseen sisällä ja ulkona sekä pandojen herkkubambuja isoina ruukkutaimia laaja valikoima myös kotiin ostettavaksi.

Ota osaa aarteenetsintään eläinpuistossa! Olemme piilottaneet juhlavieraiden löydettäväksi yhteensä 18 eläinkorttia eläinpuistokierroksen varrelle. Jos löydät kortin, tuo se mukanasi Zoo Shopiin. Löytäjälle luvassa ylläripalkinto.

Juhlapäivän jälkeen tiedät paljon enemmän näistä ihastuttavista mutta samalla uhanalaisista eläinpuistomme asukeista. Vieraile ja välität – jokainen pääsylipun ostanut tukee samalla lajiensuojelutyötä.

Ähtäri Zoo & Pandatalo on avoinna juhlapäivänä normaalisti klo 10-17. Ohjelma sisältyy yhdistelmälipun hintaan. Liput voit hankkia ennakkoon Ähtäri Zoon lippukaupasta tai paikan päältä.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI