Tietotekniikka haltuun kahvin kera

0
Pelko pois ja verkkoa valloittamaan Ahti-hankkeen digikahviloihin, kannustavat Aijjoos-toiminta, Järvilakeuden kansalaisopisto ja Aisapari. Kahviloissa opastaa Pasi Korpimäki. (Kuva: Päivi Kultalahti)

Tammikuun lopulla käynnistyy kuudentoista digikahvilan sarja Järvilakeuden kansalaisopiston alueella. Tapaamisissa annetaan opastusta tietotekniikan perusteisiin ja arjen sovelluksiin esimerkiksi ajanvarauksissa, pankkisovelluksissa ja muussa sähköisessä asioinnissa. Kahviloissa oppii perustamaan sähköpostin itselleen ja pääsee kirjautumaan facebookiin niin halutessaan.

Maksuttomat kahvilat toteutetaan yhteistyössä Aijjoos-toiminnan ja Aisaparin Kylille-hankkeen kanssa, kertoo rehtori Leea Keto.

  • Kansalaisopisto on saanut digitaitojen edistämiseen Opetushallituksen tukea ja maksutonta opastusta on tarkoitus jatkaa osallistujien toiveita kuunnellen myös kahvilakierroksen jälkeen.

Aiempaa osaamista ei tarvitse olla. Digikahvilassa saa opastusta joko omien laitteiden, älypuhelimien tai tablettien käyttöön tai voi kokeilla paikalle tuotavia kannettavia tietokoneita.

Marja-Liisa Nevala kertoo, että Aijjoos-kerhoissa on esitelty sähköisiä palveluja ja tarvetta käytön opastukseen riittää. Tärkeintä on tuoda opetus osallistujien toiveiden tasolle.

Digikahviloiden opastajaksi on saatu Pasi Korpimäki, joka on itseoppinut ja sittemmin myös alalle kouluttautunut. Pasi lupaa auttaa kaikissa kysymyksissä niin, että jokainen pääsee helposti kiinni arkipäivän sovelluksiin. Netistä löytyy paljon hyödyllistä tietoa ja virikettä arkipäivään.

Ensimmäinen digikahvila kokoontuu torstaina 24. tammikuuta kello 14–15.30 Kauhavan Aijjoos-toimistolla Jokiniemessä. Kokoontumisia on myös Härmissä, Kortesjärvellä, Evijärvellä ja Lappajärvellä. Tarkempia tietoa voi kysellä Aijjoos-toimistolta Alasen Jenniltä puh. 040 723 8161, sähköposti aijjoos@aijjoos.fi.

Digikahviloihin voi osallistua, vaikkei olisi aiemmin ollut mukana Aijjoos-toiminnassa. Kannattaa ottaa kaverikin mukaan ja lähteä kuulolle, tapaamisissa on tarjolla myös kahvia ja mukavaa yhdessäoloa!

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI