Töysä-viikon suosio jatkuu – Sepänniemessä nauttivat nuoret ja aikuiset

0
Kenttäkatsomossa ja leikkien lomassa oli mukava seurata päänäyttämön tapahtumia, nuorten ja aikuistenkin yhdessä.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Olen tehnyt yli neljän vuosikymmenen ajan, eli alusta asti, juttuja maakunnallisiin- ja paikallisiin lehtiin Töysä – päivien ja viikon tapahtumista. Koskaan aikaisemmin ei ole tapahtumissa ollut niin paljon lapsia- ja nuoria, kun oli nyt tiistai-illan aurinkoisessa säässä Sepänniemen lomakylässä.

Taikatemppujen teossa ei Markku Anttilalla ollut puutetta innokkaista avustajista.

Lomakylän yrittäjä Marja-Liisa ”Lissu” Pienimäki joutui kantamaan savusaunankin istuimet kentälle, kun seinäjokelainen Markku Anttila esitti päänäyttämöllä taikatemppujaan. Markku on syntyjään Soinista ja erikoistunut lasten taikaesityksiin. Ja taitava taikuri sai suosiota osakseen Sepänniemessäkin, runsaalta nuorison- ja aikuisten joukolta. Tytöt ja pojat avustivat innokkaasti myöskin esityksiä, kun taikuri tarvitsi.

Mainittakoon nyt samalla, että Lomakylä on toiminut jo 40-vuotta ja ”Lissu” on uurastanut hienon lomakeitaan yrittäjänä 29 vuoden ajan.

 

-”Ja nyt leikkikentältä sitten ongelle” -Tuumasivat tytöt ja kipaisivat Ponnenjärven rantaan.

Sepänniemessä oli kotiseutuviikon vietto muutenkin parasta mahdollista. Aurinkoisessa ja lämpimässä kesäillassa saatiin nauttia monenlaisesta toiminnallisesta meiningistä. Niin aikuiset kuin nuoretkin. Esimerkiksi läheisen Ponnenjärven rantaonginnassa ahvenia ja särkiä sai nuoriso saalikseen ainakin kohtalaisesti. Onkimisen oppi-isinä ja avustajina toimivat Töysän Karjalaiset ry:n pj. Markku Julku ja Jorma Toopakka.Karjalaiset ry:n sihteeri Pirjo Jaatinen toimi vikkeläliikkeisenä naisena koko toimina-alueen passarina. Oli apuna siellä, missä milloinkin sitä tarvittiin.

Rannassa sijaitsevan laavun nuotiolla 4H-toimijoihin kuuluvat Marjo Hirvelä paistoi makkaroita kaikkien nautittaviksi. Janoon sai hörpätä mehut ja lomakylän ravintolassa sai nauttia kakkukahvit, Töysän 4H:n 90-vuotisen toiminnan kunniaksi.

90-vuotiasta toimintaansa, toimeliaasti juhlineen Töysän 4H:n toiminnanjohtaja Katri Takala-Niemistö.

Lupsakkaasti, ilman juhlapuheita ja muita virallisia ”kommervenkkejä”, kunniakasta, yhdeksän vuosikymmenen kestoista toimintaa juhlivan 4H:n toiminnanjohtaja Katri Takala-Niemistö oli menossa mukana. Aivan aiheestakin, kun tilaisuus kiinnosti yllättävänkin paljon eri-ikäisiä osallistujia. Ja erityisesti nuorten runsas osallistuminen ilahdutti.

Ohjelmassa oli jo mainittujen toimintojen lisäksi, muun muassa kyykän heittoa ja paljon muutakin liikunnallista meininkiä sekä ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa ja tuttujen tapaamista. Töysä-viikon koordinaattori, opetusneuvos Ritva Sorila seurasi erityisen hyvillä mielin illan suosiota. Ritva sai myöskin myytyä monta, juuri ilmestynyttä Töysä-seuran perinnelehteä: Kotiseudun Kasvot numero 16:ta.

Lomakylä Sepänniemen ja 4H:n kanssa onnistuneen illan takeena toimivat Töysän Karjalaiset, Töysä MLL ja Alavuden Seudun Osuuspankki.

40-vuotta toimineen Sepänniemen lomakylän yrittäjä Marja-Liisa Pienimäki nosti siniristilipun liehumaan 70-vuotiaan Töysä-seuran kotiseutuviikon vieton kunniaksi.

Kuvat: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI