TULOSSA! | Exit-yhtye saapuu Alavudelle

1

Suomi-gospelin elävä legenda Exit saapuu maaliskuisella kiertueellaan Alavudelle ja soittaa keikan Kunto-Lutrassa sunnuntaina 18.3. klo 17 alkaen. Kyseiseen Mahdollisuus Muutokseen -mission ilmaiskonserttiin on kaikilla vapaa pääsy.

Suomalaisen gospelmuusikin konkari Pekka Simojoki Exit-yhtyeensä kanssa juhlisti 30-vuotista taivaltaan syksyllä 2017 ja kiersi konserttisaleja täyttäen ne ääriään myöten täyteen. Exit julkaisi samalla uusimman albuminsa ”3.0” (Jiffel).
Albumi oli yhtyeen 14. suomenkielinen äänite. Levy sai yksinkertaisen nimen ”3.0”, mikä viittaa toisaalta vuosien määrään, mutta antaa myös viestin uudistumisesta. Levyn tuottajana toimii Jonas Olsson, joka tunnetaan erityisesti Robinin levyjen taustalta. Olsson on omalta osaltaan tuonut levylle uudenlaisia sävyjä ja soundeja, mutta samana ovat pysyneet Exitille tutut tarttuvat melodiat, osuvat tekstit ja viesti armosta ja toivosta.
Simojoen luotsaama Exit-yhtye on vuosien kuluessa tehnyt jo 1 000 konserttia, ja konsertoinut Suomen lisäksi monissa Euroopan maissa. Yhtyeen levyjä on myyty yli 100 000 kappaletta. Exitin tunnetuimpia lauluja ovat Varjoista maan, Kahden maan kansalainen ja Mitä rakkaus on?

Alkuperäisjäsenistä Exitissä ovat mukana Pekka Simojoki (laulu), Matti Puttonen (laulu ja koskettimet) ja Timo Luoto (rummut). Muut yhtyeen jäsenet ovat Jari Levy (laulu ja koskettimet), Markku Perttilä (laulu ja kitara), Jarkko Jouppi (kitara) ja Timo Jouppi (basso).

Lähes kaikki suomalaiset ovat laulaneet Pekka Simojoen lauluja elämänsä aikana. Tunnetuimpia lauluja ovat Herra kädelläsi, uusi joulun klassikko Tulkoon joulu (”Niityllä lunta”) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa, jota myös paljon kouluissa lauletaan. Muita tunnettuja lastenlauluja ovat Turvallista matkaa ja Pieni liekki. Lisäksi rippikoululaiset vuodesta ja sukupolvesta toiseen laulavat Nuoren seurakunnan veisukirjassa lukuisia Simojoen lauluja. Pekka Simojoen äänitteitä on syntynyt 1982–2016 välillä hieman yli 70 kappaletta ja hän on kirjoittanut yhteensä noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Simojoen lauluja on käännetty kymmenille kielille ja niitä lauletaan paljon eri puolilla maailmaa.

Alavuden Exitin konsertti on osa Mahdollisuus Muutokseen -mediamissiota. Konsertissa on mukana myös Alavuden seurakunnan jäsen Auni Vannesluoma, joka kertoo illassa oman elämänsä muutoskertomuksen.

Konserttia ennen on Alavuden yläkoulun alueella mielenkiintoista ohjelmaa:

Su 18.3. klo 13 Mahdollisuus Muutokseen -tilaisuus tuo Alavuden yläkoulun saliin ex-kriminaalit Jukka Tolosen, Lauri Johanssonin, Ali Niemelän ja Jonathan Paason, jotka avaavat tilaisuudessa omia elämänmuutoksiaan. Tilaisuuden jälkeen klo 15 alkaen on keittoruoka- ja kahvitarjoilu Alavuden yläkoulun pihassa.

Sunnuntain tapahtumakokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Alavuden ev.lut. seurakunta, Alavuden Helluntaiseurakunta ja Alavuden Vapaaseurakunta. Kaikkiin Alavuden tapahtumiin on vapaa pääsy. Pitkin Mahdollisuus Muutokseen -mediakampanjaa ja maaliskuuta seurakunnilla on tahoillaan runsaasti myös omaa toimintaa.

Exitin maaliskuun 2018 koko kiertue:
15.03. Kauhajoki, koulukeskus, klo 19.00, vapaa pääsy!
16.03. Ikaalinen, kirkko, klo 19.00, liput ovelta 15€
17.03. Kokkola, Kokkola-gospel-tapahtuma, Kokkolan kirkko, klo 20.00, liput 10€
18.03. Alavus, Kunto-Lutra (Kautunkuja 5), klo 17.00, vapaa pääsy!

 


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI