Tunnuslukujen kalastelua Pohjanmaalla!

0

Pohjanmaan poliisi varoittaa tili- ja yhteystietojen kalasteluyrityksestä.

Muun muassa POP-pankin nimissä on ihmisille lähetetty sähköpostia, jossa pyydetään päivittämään yhteystietoja sekä tekemään järjestelmäpäivitys annetun linkin välityksellä. Tämän jälkeen pankin nimissä on soitettu kyseiselle henkilölle, jossa on pyydetty antamaan avainkortin tunnuslukuja. Myös Säästöpankin ja S-pankin nimissä on tehty vastaavia yhteystietojen kalasteluyrityksiä.

Mikään pankki ei toimi näin! Linkkiä ei missään nimessä saa avata.

Mitään henkilö-, pankki,- tai yhteystietoja ei saa antaa! Kysymyksessä on tietojen kalastelu. Tietojen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa vakaviin taloudellisiin vahinkoihin. Tiedot päätyvät järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden käyttöön. Tietojen kalastelijat käyttävät tietoja joko itse tai käyvät niillä kauppaa, myymällä tiedot eteenpäin rikollisiin tarkoituksiin.

Poliisi pyytää, että omaiset huolehtivat myös omista ikääntyneistä läheisistään niin, ettei kukaan erehtyisi lähettämään mitään tietoja. Myös pankin kanssa kannattaa varmistaa, että tilillä on esto ulkomaille tapahtuvien siirtojen osalta, mikäli siirroille ei ole muutoin tarvetta.

Sähköpostissa on osoitteen loppuosa ”@cepadnigeria.org” ja sen voi tunnistaa myös hieman ontuvasta kielestä ja kirjoitusasusta.

Poliisista korostetaan, että pankki tai poliisi ei kysy pankin käyttäjätunnuksia, salasanoja tai avainlukutunnuksia koskaan puhelimitse.

Pohjanmaan poliisille on tehty marraskuun aikana useita ilmoituksia, joissa huomattaviakin määriä rahaa on päätynyt rikollisten haltuun kyseisellä tekotavalla.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI