Tuulivoimatoimijat Soinissa – hankkeet etenevät

0
vas.Nils Borstelmann ja kunnanjohtaja Stefan Sundberg

Soinin kunnassa tapasivat tänään tuulivoimatoimijoita usean maan yrityksistä. Paikalla oli saksalainen Energiequelle, Eunice Energy Group, Kreikasta ja ruotsalainen Sabawind, edustajiensa välityksellä.

UPM myi taannoin Soinissa alottavan Konttisuon voimalan saksalaiselle Energiaquelle, heidän edustajinaan paikalla olivat maajohtaja Nils Borstelmann ja hiljakkoin samassa yhtiössä aloittanut Atte Lohman.

– Yritys toimii Saksassa, Ranskassa ja Suomessa. Yritys perustettiin vuonna 1997. Yhtiöllä on noin 690 tuulivoimalaa, aurinkovoimapuistoja ja biokaasulaitoksia. Soinissa Konttisuon aloituslupa tullee marraskuun lopulla. Tarkoitus on saada voimala koekäyttöön 2019.

Soinin kunnanjohtaja Stefan Sundberg pitää tuulivoiman toteutumissuunnitelmia todella tärkeänä asiana.

– Sen voidaan sanoa olevan kunnan itsenäisyyden kulmakiviä ja toteutuessaan luo pohjan Soinin tulevaisuudelle. Yhdessä muiden tärkeiden taloudellisten hankkeiden kanssa saavutetaan pohjaa tulevaisuudelle ja taloudelliselle toiminnalle.

Christoffer Wiik
Christoffer Wiik

Sabawindin Christoffer Wiik mainitsi – Vaasan menestystekijöiksi energiaklusteriksi saavutetun aseman, voidaan puhua energiakaupungista. Tämä näkyy olemattomana työttömyytenä ja vauraudessa. Yhtiön hankkeet Soinissa ovat myötätuulessa ja näinollen se tulevaisuus luo myös Soiniin samaa vaurautta.

Olli Kuronen
Olli Kuronen

– Eunice Energy Group on toistaiseksi vielä pieni toimia Soinissa, mutta kasvua haetaan. Myös yrityksen edustaja Olli Kuronen kertoi.

Kaikki tuulivoimatoimijat korostivat olevansa sitoutuneet tulevaisuudessa Soiniin. Tämä on kahdenkymmenen vuoden reissu – ehkä pitempikin, totesivat kaikki.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI