Uimataitoviikko Ähtärissä

0

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry (SUH) koordinoi vuosittain järjestettävää uimataitoviikkoa. Tänä vuonna ajalla 17.–23.5. 2021 vietettävän uintiviikon teemana on ”Kehitä uimataitoasi” ja tempaus pidetään jo 22. kertaa. Ähtärin Mesikämmen-kylpylässä teema näkyy ja paikallisten yhdistysten tuella ähtäriläisille lapsille tarjotaan maksuton uintikerta viikon aikana.

Uimataito on kansalaistaito. Suomessa on 300 000 kilometriä rantaviivaa ja pelkästään Ähtärissä on 169 yli yhden hehtaarin kokoista järveä.

– Jokainen Suomessa asuva joutuu kosketuksiin veden kanssa, jollei välillä päivittäin, niin useita kymmeniä ellei satoja kertoja elämänsä aikana. Uimataidon oppimisella luodaan pohja turvalliseen veden ääressä tai vesillä olemiseen, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton verkkosivuilla muistutetaan.

Uinti onkin parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujalle ja myös kuntoutujia ajatellen. Laji sopii kaikenikäisille ympärivuotisesti.

Miten uimataito sitten määritellään? Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Ähtärin Mesikämmen-kylpylässä uimataitoviikko näkyy muun muassa tehtävärastien muodossa. Altailla on ohjeita harjoitteiden tekoon joko yksin tai yhdessä vanhemman/huoltajan kanssa. Viikolla saa suorittaa myös pohjoismaisen uimataitotestin, lisäksi henkilökunta antaa vinkkejä uintitekniikkaan niitä kaipaaville.

Ähtäriläiset lapset saavat uimataitoviikolla käyttöönsä uintiedun:

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen vanhempainyhdistys Varpaat ry ja Myllymäen koulun vanhempainyhdistys tarjoavat kaikille varhaiskasvatuksen, Otsonkoulun ja Ähtärin yhteiskoulun lapsille yhden (1) maksuttoman uintikerran uimataitoviikon aikana, eli ajalla 17.–23.5.2021. Lisäksi Ähtärin kaupungin liikuntapalvelut tukee kotihoidossa olevia lapsia niin ikään yhdellä uintikerralla. Vapaa pääsy lunastetaan Mesikämmen-kylpylän lipunmyynnissä, jossa kerätään nimilistaa vain uintiviikon osallistujakoontia varten.

SUH:in materiaalipankki sisältää esimerkiksi erilaisia pelejä, värityskuvia, videoklippejä ja tietovisailuja jaoteltuina erikseen päiväkoti-ikäisille ja koululaisille. Sivustolla on myös kivoja vinkkejä kodin suihku- ja kylpyhetkiin, joten veden kanssa voi totutella tutuksi tulemista heti pienestä pitäen.

Ähtärin kaupungin vapaa-aikapalvelut järjestää Mesikämmen-kylpylässä alkeisuimakoulut kesäkuun alkupuolella vuosina 2015–2016 syntyneille lapsille ja lisätietoja on luvassa muun muassa kaupungin verkkosivuilla toukokuun puolivälin jälkeen.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI