Valio Keittiö | Arkiruokaa – talvipäivän kalakeitto kts. resepti

0
Madekeitto tai lohikeitto
Madekeitto tai lohikeitto
Talvinen kutuaika on mateen pyyntisesonkia. Made on erinomainen ruokakala, ja erityisesti siitä valmistettu keitto on suurta herkkua.

Talvipäivän kalakeitto

• 5 annosta •

Valmistusaineet

8 dl vettä

600 g perattua madetta tai kirjolohta

8 kokonaista maustepippuria

2 laakerinlehteä

1 – 2 (150 g) sipulia

750 g perunaa

1 tl suolaa

1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kolme sipulia

1/2 dl tilliä

5 palaa ruispaahtoleipää

Valio Eila® Laktoositon voita

.

Valmistusohje

Tarvitset keittoon n. 600 g kalaa perattuna. Pyydä kalakauppiasta nylkemään sopivan kokoinen made tai osta kirjolohta fileenä.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää made päineen kokonaisena kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Keitä kalaa n. 15 min miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pois kattilasta.

Nosta made lautaselle jäähtymään. Säästä liemi. Poista pää ja ruodot. (Jos käytät kirjolohta, poista siitä nahka ja ruodot ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi.)

Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit liemeen. Keitä noin 5 min.

Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä n. 10 min tai kunnes kypsiä.

Lisää peratut kalapalat. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 – 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.

Paahda leipäviipaleet. Voitele hieman jäähtyneinä voilla. Leikkaa kuutioiksi. Annostele lautaselle keiton päälle.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI