Valio keittiö | Laskiaistiistaina laskiaispullia, -wrappia ja hernekeittoa

0
Kokeile ihan uutta laskiaisena - nopeat laskiaiswrapit
Laskiaiswrap kätkee sisälleen laskiaispullan maut. Ruotsissa on levinnyt kulovalkean tavoin laskiaispullan vaihtoehdoksi semmelwrap eli laskiaiswrap. Siinä perinteiset laskiaispullan täytteet kiepautetaan pullataikinawrapin sisään. Millaisen mallin siitä sitten tekeekin, kannattaa täytettä laittaa reilusti ja varata iso serviettipino viereen.
Kolme täytettä ja rullalle

Pullataikinasta valmistettujen wrapien sijaan voi käyttää myös valmiita tortilloja. Valitse tällöin maissitortilloja miedommat vehnätortillat. Koska ne ovat hieman suolaisia, ei makeiden täytteiden määrässä kannata pihtailla. Laskiaiswrapit kannattaa nauttia kaikkien kolmen perinteisen laskiaispullatäytteen kera. Laita tortillan päälle siis mansikkahilloa, mantelimassaa ja runsaasti kermavaahtoa. Laskiaispullamaista lisämakua saat maustamalla kermavaahdon kardemummalla.

.

Valmistusaineet

1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa laktoositon

1 1/2 pak (à 150 g) mantelimassaa

8 kpl vehnätortilloja

n. 2 dl mansikkahilloa

Valmistusohje

Vaahdota kerma. Laita halutessasi pursotinpussiin.

Leikkaa mantelimassasta viipaleita. Litistä ne ohuemmiksi lastuiksi ja laita riviksi tortilloiden päälle. Levitä päälle hilloa ja runsaasti kermavaahtoa.

Kääri rullalle, taskuksi tai tötteröksi. Tarjoa laskiaispullan tapaan.

VINKKI

Lisää laskiaispullamaista makua saat, kun maustat kermavaahdon kardemummalla.

Muutama vinkki vielä…….

…..jos mantelimassa on päässyt kovettumaan, ei kannata lannistua. Raasta se karkeaksi rouheeksi ja ripottele wrapin täytteiden päälle tai sekoita suoraan kermavaahdon joukkoon.

…..vehnätortilloita on saatavilla myös pienessä koossa n. Ø 15 cm kokoisina.

….näyttävyyttä täytteeseen saat pursottamalla kermavaahdon.

…………………………………………………………………………..

Hernekeitto on perinteisintä laskiaruokaa
Hernekeitto

5-6 annosta

.

Valmistusaineet

5 dl (400 g) kuivattuja herneitä

2 l vettä

n. 800 g sianlihaa esim. savupotkaa (puhdistettuna 500 g)

1 tl suolaa

1 prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kippari®

1 rkl meiramia

.

Valmistusohje

Huuhdo herneet ja laita kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna liota yön yli.

Nosta kattila liedelle kiehumaan. Lisää liha ja suola kattilaan (tarkista suolan määrä vielä loppuvaiheessa). Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 2 tuntia. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Nosta liha kattilasta, poista luu, nahka ja mahdollinen rasva. Paloittele liha. Laita palat takaisin keiton joukkoon. Lisää keittoon ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta.

Tarkista maku ja sakeus, lisää tarvittaessa vettä.

VINKKI

* Kasvisruoan saat korvaamalla sianlihan 3 – 4 porkkanalla (n. 350 g). Lisää porkkanakuutiot keittoon kypsennyksen puolessa välissä. Käytä suolaa 2 tl.

* Uutta makua hernekeittoon saat lisäämällä siihen makusi mukaan hiukan wasabi- tai piparjuuritahnaa tai sinappia.

* Täydennä keittoa raejuustolla. Lisää 1 – 2 rkl keiton päälle lautaselle.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI