Itsenäisen Suomen juhlapäivänä on loistava syy kruunata illallinen upealla kakulla tai muulla ihanalla jälkiruoalla. Leivotaan kuvan juhlava joulukakku. Kts.valmistusohjeet.
Luumuinen joulukakku on ilahduttavan maukas ja raikas täytekakku. Helppo, mutta näyttävä koristelu on syntyy irtokarkkimyynnistä saatavilla suklaamaissipalloilla. Halutessaan suklaapallot voi myös puolittaa, jolloin koristekerroksesta saa ohuemman.
JOULUKAKKU
(12-15 annosta)
Valmistusaineet
POHJA
75 g Valio voita
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
KOSTUTUKSEEN
1 dl Valio maitoa
1 tl vaniljasokeria
TÄYTE
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
2 1/2 dl (300 g) luumumarmeladia
3 dl Valio kuohukermaa
( 1/2 sokeria )
KORISTELUUN
2 1/2 dl (300 g) luumumarmeladia
500 g suklaamaissipalloja
.
Valmistusohje
– Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
– Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran (Ø 22 – 23 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 min.
– Kumoa hiukan jäähtynyt kakkupohja ritilä päälle. Anna jäähtyä hyvin.
– Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla.
– Sekoita täytteen ainekset keskenään, kerma vaahdotettuna. Makeuta halutessasi. Levitä täyte kakun väleihin.
– Levitä luumumarmeladi kakun pinnalle ja reunoille.
– Paina pintaan suklaamaissipalloja.