Valoa tunnelin päässä – TÖYSÄN KESKUSTAN PALVELUT LISÄÄNTYIVÄT

0
Töysä INN Oy:n yrittäjät Marika Kaukola ja Emmi Hautala. Kahvilayrittäjiltä saa myöskin herkullisiä kakkuja ja juhlapalveluja ym.(Kuva:Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: PENTTI HAUTALA
Alavus/Töysä

Kun Töysä liittyi Alavuteen on entisen Töysän kunnan keskustaajaman palvelut kuihtuneet. Näistä eniten kuntalaisia kurittaneiksi voidaan mainita osuus-ja säästöpankkien konttorien lopettaminen. Myöskin seurakuntatalon palvelut ovat kuihtuneet olemattomiin.
Nyt kuitenkin koettiin heinäkuun kolmantena maanaintaina taas niin sanotusti ”valoa tunnelin päässä”, kun Töysä Inn Oy avasi grilli-kahvilan Keskustien varteen.

Jo muutaman viikon ajan on entisessä kaupan ja Leino-Kodin kiinteistössä toiminut yrityksen majoituspalvelu. Ja matkailijoita on yöpynyt viihtyisissä huoneistoissa ransaasti. Niin hyvin, että kaikki halukkaat eivät ole aina tilaa saanetkaan.

Töysä Inn Oy:n yrityksen puuhanaisina toimivat Marika Kaukola ja Emmi Hautala. Hallituksen varajäsenänä on Eveliina Anttila.

Maanataina grilli-kahvilan avajaisissa kävi runsaasti ihmisiä. Kaikki olivat iloisia siitä, että tällainen palvelu aloitti toimintansa Töysän entisessä kuntakeskuksessa. Muita vastaavia palveluja ei kylässä olekaan entuudestaan. Ja toivottavaa tietysti onkin, että töysäläiset ja muutkin käyttäisivät sekä nauttisivat yrityksen palveluista. Se takaa sen, että palvelu pysyy!

Taksiyrittäjät Tuija Kiiltomäki ja Jari Hautamäki ruokailunautinnoissa. (Kuva:Pentti Hautala)

– On se mukavaa, kun Töysän keskustaankin avataan pitkästä aikaa uutta yritystoinmintaa ja palveluja. Ja erityisen hienoa on se, että nuoret rouvat ovat tässä yritäjinä, iloitsivat ossaltaan Meeri Suutala ja Tuula Korhonen, grilli-kahvio avajaiskahveja nauttiessaan.
Edellisten mielipeisiin yhtyivät myöskin grilli-kahvion ensimmäisistä herkullisista aterioista nauttineet taksiyrittäjät Tuija Kiiltomäki ja Jari Hautamäki.

Maanantaina avattu grilli-kahvila sijaitsee aivan Töysän kylän keskustassa. (Kuva: Pentti Hautala)

Mainittakoon, että Marika Kaukola toimii myöskin Tohnin Talon yrittäjänä Tohninkylässä. Tohnin entisen, kunnostetun koulun ja muiden rakennusten puitteissa yritys tarjoaa täyden palvelun majoitus-ja ravintolatoimintaa. Lisäksi tarjolla on juhlien ja tilaisuuksien monipuolista järjestämistä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI