ValotON 2019 -tapahtuma vietettiin Törnävällä

0
Törnävän kartano
Teksti ja kuvat : Johanna Yli-Kaatiala/J-Pnews

Menneenä viikonloppuna järjestettiin perjantai- ja lauantai-iltana ValotON 2019 -tapahtuma Seinäjoella Törnävän museoalueella, jonka tarkoituksena oli tuoda valoa, iloa ja elämyksellisyyttä pimeään vuodenaikaan. Tapahtuma oli kaikille avoin ja maksuton.

Tilaisuuksien aikana oli esillä monenlaisia valo- ja videoteoksia. Lisäksi oli vapaa pääsy kivinavetan näyttelyihin, opastettuja kierroksia, Sisustuskahvila Ruufuksen pop up-kahvila, Kuka kartanossa kummittelee -kierrokset, sekä muuta vaihtelevaa ohjelmaa.
Näytteilleasettajia olivat muunmuassa Käsityö-ja muotoilukoulu Näppi, Alan Bulfin Törnävän koululaisten avustuksella, Päivi Oksanen ja Tolkkupaja, Lastenkulttuurikeskus Louhimon Omakerho-toiminta, Seinäjoen taidehalli, Taidepäiväkoti Saima&Virpi Timonen, Alexander Reichstein, ValotOn-työryhmä ja Selmu ry:n Preppaamo-hanke. Alueen ja rakennusten valaisusta vastasi valosuunnittelija Sanna Alasaari.

Törnävä on historiallisesti merkittävä paikka, josta koko Seinäjoen kehitys on aikoinaan lähtenyt liikkeelle. Miljöö olikin visuaalisesti mitä oivallisin tapahtuman järjestämiseen ja täytti tavoitteensa vuoden pimeimpänä aikana. Liikkeellä tapahtumassa oli muun muassa runsaasti lapsiperheitä.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI