Vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 jalkautuu ympäri Suomea

0
Vuosi 2011 on Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi, jolloin tavoitteena on saada kansalaisten tekemä laaja vapaaehtoistoiminta näkyväksi koko Euroopan Unionin alueella.

Suomalainen vapaaehtoisverkosto järjestää runsaasti tilaisuuksia ja tapahtumia eri puolilla maata. Vapaaehtoistoiminta on Euroopassa yleisintä Ruotsissa ja Hollannissa, joissa molemmissa 40 prosenttia kansalaisista tekee vapaaehtoistyötä. Suomessa luku on 36 prosenttia, mutta puolet niistä, jotka eivät tee, tekisi jos joku pyytäisi.

Vapaaehtoisverkoston yhteisöt etsivät vapaaehtoisia moninaisiin tehtäviin niin ”vetoketju kuin nepparimallillakin”: eli vapaaehtoisia etsitään niin kertaluonteisiin tempauksiin kuin oppimista edellyttäviin vaativiin palvelutehtäviin. Vapaaehtoistoiminnan vuoden Juhlaparaatitapahtumilla puolestaan halutaan myös kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään arvokkaasta työstä.

Mitä kaikkea omalla paikkakunnalla voi sitten vapaaehtoisena tehdä?

Tule mukaan teemavuoden haastekampanjaan etsimään itsellesi sopivaa vapaaehtoistyötä ja kertomaan mitä lisäarvoa omaan elämääsi vapaaehtoistoiminnasta haluat! Uutta merkityksellistä tekemistä, uusia ystäviä, kokemusta siitä, että voi antaa, olla hyödyksi, oppia uutta; tai ehkä löytää uusi ammattikin? Vapaaehtoistehtäviä ja vapaaehtoisen uraa ovat tarjoamassa sinulle oman paikkakuntasi yhteisöt.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI