Varkaiden, näpistelijöiden ja kerjäläisten ammattijoukko on rantautunut jälleen suomenniemelle.

0

Suomen matala kiinnijäämisriski ja mitättömät rangaistukset houkuttelevat monenmoista ulkomaista "ammattikuntaa" jälleen kesäksi pitkin poikien Suomea ja sen tapahtumia.
Muutamilta vuosilta jo tutuksi käynyt näky on jälleen kevään edetessä tullut esiin ”lumien alta”.  Katukuviin, liikekeskusten ja kauppaliikkeiden edustoille on ilmestyneet ulkomailta lähtöisin olevat totaalikerjäläiset.

Asiantuntijoiden mukaan nämä, ulkomailta käsin johdetut ”kerjäläisjoukot” ovat järjestäytynyttä ja ammattimaisesti ohjattua toimintaa. Lisäksi samaan kastiin liittyen toiminnassa on myös häikäilemätöntä rikollisia piirteitä omaavia toimintoja. Ovelat, kylmäpäiset ja harkitut varkaudet sekä näpistelyt niin yksityisiltä kuin kauppaliikkeistä kuuluvat oleellisesti tämän ohjatun ”ammattikunnan” toimen kuvaan.

Varkaat ovat liikkeellä yksin, pareittain tai suurempana organisoituna ryhmänä. Uhrin harhautuksessa käytetään monenmoisia, suomalaiselle sivilisaatiolle, kokonaan entuudestaan tuntemattomia temppuja.

Nämä suomalaiseen kulttuuriin ja arki elämään murtautuneet rikolliset eivät ole ainoastaan pääkaupungin ja muiden suurten kaupunkien ongelma, vaan he ovat jo levittäytyneet ja levittäytymässä koko Suomen alueelle.

EU:n myötä pohjoiseurooppalainen lintukotomme on saanut myös mannereurooppalaisen  lieveilmiön. Suomen korkea elintaso, hyväuskoiset kansalaiset ja matala kiinnijäämisen riski ovat asia yhteys joka saa pikkuvarkaiden yhdyskunnan, muuttolintujen tavoin, palaamaan ja pesiytymään vuodesta toiseen suomenniemelle.

Puolalainen varasti kännykän vanhukselta Isossakyrössä

Isokyrössä liikkui perjantaina ulkomaalainen kaupustelija, joka murtautui sisään vanhan miehen taloon ja varasti sieltä matkapuhelimen.

Kaupustelija oli aikaisemmin käynyt kaupoilla vanhuksen talolla ja jatkanut sitten matkaansa.. Huomattuaan vanhan miehen poistuvan taksilla, oli hän murtautunut tämän taloon.

Poliisi sai asiasta ilmoituksen ja tavoitti 23-vuotiaan pyörällä liikkuneen puolalaisen miehen.

Hänet otettiin kiinni varkaudesta epäiltynä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI