Vauhtia tonttikauppaan Ähtärissä: Halkoniemen tonttien hinnat syyniin

0
Halkokaaren tonttialuetta

Ähtärin kaupunginhallitus päätti 14.3.2022 pidetyssä kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Halkoniemen asuinalueen tonttien hinnantarkistusta.

Halkokaaren maisemaa

Noin kaksi kilometriä Ähtärin keskustasta sijaitseva Halkoniemi on kaavoitettu asuinalueeksi vajaat 10 vuotta sitten, jolloin myös päätettiin tonttien hinnoittelusta. Hintatasoa on tarkistettu vuosina 2017 ja 2018. Tonttikauppaa vauhdittaakseen päätti Ähtärin kaupunginhallitus esittää Halkoniemen tonttihintojen reilua alentamista.

Halkoniemen asuinalueella on kaikkiaan yhdeksän rantatonttia. Loivasti nousevassa männikkörinteessä on lisäksi 58 tonttia, joista hyvin monet tarjoavat järvinäkymän Ouluvedelle. Viidesosa tonteista on myyty.

Jarmo Pienimäki

Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki toteaa, että Halkoniemen tontit sijaitsevat kuvauksellisella paikalla ja erinomaista tonttimaata on pian Ähtärissä myynnissä poikkeuksellisen hyvään hintaan.
−Tavoitteenamme on saada hinnat houkuttelevammalle tasolle, ja sen myötä toivomme Halkoniemen tonttikaupan vilkastuvan huomattavasti. Uusia hintoja on peilattu toteutuneisiin, vastaavien tonttien myyntihintoihin lähialueella, Pienimäki kertoo.

Halkoniemen asuinalueen hinnoittelussa huomioidaan tontin etäisyys rannasta. Hinnat on määritelty vyöhykkeittäin siten, että rannassa ja rannan läheisyydessä olevat tontit ovat hinnaltaan arvokkaampia kuin kauempana rannasta sijaitsevat tontit. Edullisimmillaan tontti Halkoniemessä maksaa alle 1.000 euroa.

Halkoniemen alueella on kunnallistekniikka rakennettu valmiiksi. Katualueet ovat pääosin päällystettyjä ja valaistuja.  Kunnallistekniikan liittymismaksu ja sähköliittymä eivät sen sijaan sisälly tonttien hintaan.
−Uudet hinnat saavat lainvoiman vasta kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen, mutta kannattaa jo nyt olla yhteydessä, jos rakentaminen Halkoniemeen kiinnostaa vaikkapa jo tänä kesänä, Pienimäki vinkkaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI