Vesi- ja ympäristötietoa tarjolla Evijärvellä

0
Evijärven vedenpinnan nostolla saataisiin kuntalaisten mielestä tasonkorotusta järven visrkistyskäytölle sekä kaloille talvisin enemmän happea (Arkistokuva)
Evijärven kunnostushankkeessa on tehty tänä kesänä muun muassa koekalastuksia ja vesikasvien niittoja.
Evijärven kunnostushankkeen merkeissä pidetään Evijärven kunnantalolla tiistaina 30.8. iltakuudelta alkaen info- ja keskustelutilaisuus, jonne jokaisen vesi- ja ympäristöasioista kiinnostuneen kannattaa lähteä yli kuntarajojen.

Illan järjestelyissä ovat Evijärven kunnan kumppaneina Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry, Aisapari ja Ely-keskus. Tilaisuudessa esitellään lisäksi valtakunnallinen Freshabit-Life -hanke, jonka toimenpiteet ulottuvat myös Ähtävänjoelle.

Kolmen Vyyhti toimii puolestaan kaikkien kolmen pohjalaisen maakunnan alueella. Hankkeessa tarkastellaan vesistöjen, rantojen ja valuma-alueiden kokonaisuuksia ja suunnitellaan vesien tilaa parantavia toimenpiteitä. Tavoitteena on toteuttaa pienimuotoisia kunnostustoimia sekä kannustaa maaseudun toimijoita omaehtoiseen ympäristön tilan seurantaan. Hankkeesta tulee kertomaan Satu Järvenpää.

Eeva-Kaarina Aaltonen kertoo Pohjanmaan vesi- ja ympäristö ry:n ja Ähtävänjoki-rahaston mahdollisuuksista olla mukana alueella suunniteltavissa toimenpiteissä, ja oma edustuksensa on myöskin Ely-keskuksesta.

Aisaparin puheenvuorossa kuullaan esimerkkejä Leader-rahoituksella toteutetuista toimenpiteistä, ja Kaisa Kontas kertoo Evijärven kunnostushankkeen kuulumisia.

Nyt kannattaa lähteä mukaan kuulemaan, kyselemään ja keskustelemaan, mitä voidaan yhdessä tehdä vesistöjen ja muun yhteisen ympäristömme puhtauden, viihtyisyyden ja monimuotoisuuden hyväksi.

JÄTÄ KOMMENTTI