VIIKKOGALLUP TULOS | Diesel polttoaineen huomattava suosio yllätti!

0
Dieseliä tankkiin...!

Edelliskertainen Viikkogallup kyselymme antoi mainion tuloksen siitä mitä me suomalaiset autoilijat suosimme, juuri tällä hetkellä, autojemme energianlähteenä. Toimituksemme autoilevan osaston kyselyn antama tulos yllätti melkoisesti.  Katso tulokset.

 

Viimekertaisessa Viikkogallupissamme kysyimme seuraavasti:

Suomalaiset ovat monesta syystä yksityisautoilu kansaa. Mutta mitä polttoainetta sinä tankkaat autoosi?

 

Bensaa 95 oktaanista (21%)

Dieseliä (46%)

Bensaa 98 oktaanista (30%)

Etanolia (3%)

Biokaasua (0%)

Ajelen pelkällä sähköllä (0%)

 

Koskaan ennen samanlaista kyselyvertailua missään nähneenä yllätti vastausten tulos melkoisesti. Lähtökohtaisesti olettama oli, että tietyn oktaaniarvon omaava bensa polttoaineena jyrää täysin ylivoimaiseen käyttäjäsuosioon. Mutta toisinpa kävi monella tavalla.

DIESEL-polttoainetta autonsa tankkiin laskee kaikista vastaajista lähes puolet! (46%)

Hieman edullisemmalla dieselillä ajetaan todennäköisesti niin kauan kuin sillä ajaminen kiristyvien päästönormien mukaan maailmalla sallitaan.

Toiseksi eniten autoja tankataan 98 oktaanisella bensalla (30%). On tulos joka myös yllätti, koska se on yleensä poikseuksetta mittarikentän kalleinta ”menovettä”.  Bensapumppujen suosikiksi arvailevamme edullisemman 95 oktaanisen (21%) ”tarjoustuotteen” kolmas tila jäi hieman ihmetyttämään.

Vaihtoehtopolttoaineiden erinomaisuus ei kuumota vielä lainkaan kotimaista autoilijaa.

Noin euron litralta maksava etanoli ei suuresti vielä jaksa kiinnostaa ”koplaamasta” ajoneuvoihin etanolin käytön mahdollistavia koneita. Naapurimaa Ruotsissa autojen polttoaineena suosittu etanoli ei ole onnistunut rantautumaan Suomen kamaralle.

Kaasulla ja sähköllä ajavien olematon määrä on ymmärrettävissä pitkälti ”tankkauspisteiden” puutteiden ja vähäisyyden syystä. Myöskin ajoneuvojen rajallisuus ja kalleus on vielä nykyisellään yleistymisen esteinä.

Sähköautojen kehittyminen, yleistyminen ja monipuolinen tarjonta saattavat jo muutaman vuoden sisällä muuttaa kyselymme tulokset aivan toiseen äärimmäisyyteen.

Sähköauton lataamiseen ei kulu enää parhaimmillaan juurikaan enempää aikaa kuin polttoaineella matkavan normiauton tankkaamisessa. (arkistokuva)
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI