Viikkogallup tulos | Reilusti yli puolet kansalaisista haluaa Suomeen uudenlaista johtamista

0

JPnewsin viimeisin viikon mittainen gallupkysely toi rajun tuloksen, kun kysyttiin edessä olevien kansanedustajavaalien mahdollisesti  tuomaa muutosvaikutusta suomalaiseen poliittiseen johtamiseen.

Verkkopalvelun lukijat äänestävit muhkealla 67%:lla sen puolesta, että tämä maa kaipaa todella uudenlaista johtamista.

Eli pitkälti mennään näillä näkymin valtakunnan trendejä noudatellen Järvi-Pohjanmaalla ja Suomenselälläkin.

Suomalaiset, mitä ilmeisimmin,  suorastaan janovat kaikin tavoin muutosta nykyisen kaltaiseen menoon. Kannatusluvut erilaisissa ennakkogallupeissa viittaavat yhä selkeämmin siihen, että nykyiset  johtavat suuret puolueet eivät ole ottaneet todesta kentän ääntä, vaan ovat jatkaneet itsepintaisesti omaa politiikkaansa äänestäjiään kuulematta.

Politiikan tekeminen on ollut likaista ja ryvettynyttä. Teot ja päätökset ovat johtaneet monenmoiseen eriarvoisuuden lisääntymiseen. Elintason lasku on ollut suomalaisessa ynteiskunnassa rajumpi kuin nykyinen hallinto oli osannut laskea, saatikka arvioida. Tuloerottelu on koitunut liian monen suomalaisen ihmisen kohtaloksi.

14% pitää nykyisenkaltaisesta menoa Suomelle hyvänä, eikä olisi näillä näkymin muuttamassa mitään. Nykyinen hallinto saisi sen mielestä jatkaa johdossa ja ajaa niitä asioita eteenpäin , jotka jäivät edelliseltä kaudelta päättämättä.

Vastanneista myöskin 19% pitää politiikka itselleen täytenä ”hepreana”, eli politiikka on heidän mielestään liian monimutkaista ja vaikeaselkoista.

Jos asiat eivät niin sanotusti aukene , onko vika vastaanottajassa vai politiikan tekijöissä?  Siinäpä kysymystä muun muassa eri puolueille ratkottavaksi.

Suurin yllätys lienee se, että kysyttäessä politiikan kiinnostavuutta saimme vastaukseksi pyoreän nollan (0%). On siis suuri harhaluulo myöskin päättäjien keskuudessa, että politikka ei kiinnostaisi ihmisiä.

Sillä ainakaan tässä gallupissa kukaan ei vastannut, että politiikka ei kiinnostaisi!

JÄTÄ KOMMENTTI