VIIKKOGALLUP TULOS | Suomi innostui marjastamaan ”omista” metsistä

0
Nyt soillamme kypsyi hyvä ja runsas herkkusato. Kannatti hyödyntää. -Tässä täysi sangollinen "saalista". (Kuva: Pentti Hautala)

VIIMEKSI KYSYIMME SEURAAVAA:

Tulevaa luonnon marjasatoa ennustetaan erityisen runsaaksi! Mutta kuka poimii marjat ja pelastaa arvokkaan sadon?

…ja näin vastattiin!

 

  • kotimaiset poimijat oman työn ohella (37%)
  • suomalaiset työttömät (38%)
  • ulkomaalaiset poimijat läheltä (6%)
  • ulkomaalaiset poimijat kaukomailta (19%)

Kotimaiseen ”työvoimaan” satsattiin tässä ”työvoimakyselyssä”. Aivan gallupin julkistamisen alkupäivinä oli vastausten selvä trendi, yli kaksi kolmannesta vastaajista, että suomalaiset työttömät nyt pelastamaan arvokas marjasato metsistä, pelloilta ja puutarhoista. Eli työtä ja toimeentuloa!

Kesän edetessä ja satokauden lähestyessä kävi päiväpäivältä selvemmäksi, että luonnon tarjoama hyvä täytyy saada mahdollisimman tehokkaasti ja runsaasti kotipakastimien täytteeksi. Kaippa joku keräsi marjoja myös kaupallisen teollisuudenkin tarpeisiin. Kotimaiset työssäkäyvät ”komensivat” itsensä marjojenpoimintaan töpäivän jälkeen ja vapaa-ajalla, viikonlopun vapaalla ollessa ja niin edelleen. Jokamiehen oikeudella marjat kuuluvat Suomessa tietenkin ensisijaisesti oman maan kansalaisille, suomalaisille.

19% vastaajista olisi ollut hyväksymässä poimijoiden tuomisen kaukomailta (mm.thaimaasta) apuun marjojen tehonoukintaan valtakunnan metsistä teollisen tuotannon eri tarpeisiin.

”Kotimaisia” maahanmuuttajia läheltä ja kaukaa ei monikaan ollut innostamassa ja houkuttelemassa marjojen noukkimiseen (6%). Toimituksen tietoon ei ole myökään tullut, että tietyiltä seuduilta maahan muuttaneet olisivat vapaa-ehtoisesti olleet työvoimaansa kyseiseen tehtävään suomalaismetsissä tarjonneet.

Mutta se mikä on ilahduttavan totta, että tänä vuonna luonnon marjoista lakkaa (hillaa) ja mustikkaa on tullut ja sitä on poimittu monia edellisvuosia runsaammin. Hyvä satovuosi lienee tulossa myös puolukasta. Jos luonnon sääilmiöt jatkuvat samankaltaisena lienee ensi vuonna edessä samansuuntainen tilanne. Ollaan silloin viisaampia.


VIIKKOGALLUPISSA UUSI KYSELY…! Ole hyvä ja osallistu!

Onko koronapandemian olemassaolon kanssa oltu liian optimistisia? Mihin tapahtumaan olet osallistunut korona-aikana?

 

Palaamme gallupimme aiheessa jälleen päivittäin esillä olevaan korona-viruksen aiheuttamaan pandemiaan. Maailmalta kuuluvat synkät uutiset huolestuttavat syystäkin. Miten pitäisi käyttäytyä ja toimia…?


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI