VIIKKOGALLUP TULOS | Unkarilla paras ote Euroopassa pakolaistulvan hoidossa

0
Kysyimme edellisviikolla reilun viikon mittaisessa gallup-kyselyssämme lukijoiden suosikkia muutaman Euroopan Unionin jäsenmaan suhtautumisesta pakolaiskriisin hoitoon. Mukana kyselyssä olivat Saksa, Unkari, Ranska, Suomi, Ruotsi ja Puola.

Vastaajien mielestä totuus ei ole siis läheskään aina se mitä valtamediat meille päivästä toiseen uutisoivat ja siten antavat ymmärtää!

.

Reilusti yli puolet vastaajista (53%) on sitä mieltä, että Euroopan maista UNKARI tekee sitä mistä muiden maiden pitäisi ottaa mallia rajattomasti vapaan kansainvaelluksen ja maahanmuuton hallitsemiseksi ja kontrolloimiseksi.

Unkari on tällä hetkellä ainoa maa EU:ssa, joka toimii EU:n itsensä luomien sopimusten ja sääntöjen mukaan, eli pysäyttää laittomat siirtolaiset, haluaa tarkastaa paperit ja tarjota turvapaikkahakemuksen rekisteröintä pakolaisille Unkarin maaperällä, kuten sääntöjen mukaan kuuluu. Näin turvapaikanhakijat eivät lähde vaeltamaan eteenpäin esimerkiksi paremman sosiaaliturvan perässä.

Toiseksi eniten ääniä asioiden hoidosta sai SAKSA ( 26%). Saksassa, josta se on levinnyt myös Suomeen, on vallalla nyt  ”Willkommenskultur – tervetulokulttuuri”.

Saksalaisten avokätisyydelle löytyy syvempi syy. Se on yritys rakentaa uutta identiteettiä, joka on vahvempi kuin maan pimeä puoli, joka tulee tässä tilanteessa myös näkyviin. Saksa on jo pitkään ollut yksi pakolaisten pääkohteista Euroopassa. Viime vuonna tulijoiden määrä nousi Saksassa 60 prosentilla, ja maa vastaanotti yli 200 000 pakolaista. Saksa on yli 80 miljoonalla asukkaallaan Euroopan väkirikkain maa, ja sen talous kukoistaa.

Kyselyn maista SUOMI arvioitiin saaneen asiat, alun kontrolloimattoman maahan ryntäyksen jälkeen, joten kuten haltuun. Kolmas tila tuli 12%:n kannatuksella. Onko Tornion rajalla nähty vasta pieni häive siitä, mitä massiivinen kansojenvaellus kehitysmaista tuo tullessaan lähivuosina?

Maailmalla jo laajasti tunnettu ja tunnustettu pakolaisten läpikulun ohjausmaa RUOTSI arvioitiin 5%:n kannatuksella neljänneksi. Yllättäen maahanmuuttajiin läpi historian positiivisesti suhtautuva maa ei haluakaan enää rekisteröidä Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kansoja osaksi omaa väestöään.

RANSKAN (3%) ja PUOLAN (2%) strategiat olivat monille vähemmän tunnetut, joista yllättäen mediat ovat myös jakaneet hyvin niukasti tietoa. Tunnetusti tiedetään, että Ranska on ollut pitkään ongelmissa ”kansalaistensa” kanssa jo pelkästään Pohjois-Afrikka ja imperiumi kytköstensä takia.  Puola sen sijaan ottaa maahan epävirallisten tietojen mukaan vain Persiasta vainoa pakoon lähteneitä kristittyjä.

…………………………………………………………………………..

Luoteis-Euroopan maat ottavat paljon enemmän pakolaisia kuin Itä-Euroopan maat. Tilasto (ilmeisesti vain ”virallisista” pakolaisista, ei sisällä turvapaikan saaneita) siitä, kuinka paljon maat olivat ottaneet pakolaisia vuoteen 2012 mennessä:

Saksa 589 680

Ranska 217 865

Iso-Britannia 149 730

Ruotsi 92 814

Alankomaat 71 853

Italia 64 732

Itävalta 51 697

Belgia 21 969

Puola 15 857

Tanska 11 777

Suomi 9 855

Malta 8 217

Irlanti 6 274

Espanja 4 452

Unkari 4 004

Kypros 3 582

Luxemburg 2 910

Tshekki 2 755

Bulgaria 2 248

Kreikka 2 050

Romania 1 213

Liettua 836

Kroatia 702

Slovakia 630

Portugali 423

Slovenia 159

Latvia 98

Viro 38

Näyttää siltä, että suurin osa EU:sta näyttää olevan eri kannalla pakolaiskysymyksessä kuin EU:n suuret johtomaat Saksa, Ranska ja Iso-Britannia. Ruotsi kuuluu näiden linjalle, samoin kuin muut EU:n ”luoteismaat”.

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI