VIIKKOGALLUPTULOS | Kysyimme mistä mediavälineestä seuraat päivän tuoreimpia tapahtumia — kts. tulokset

0
Kyselymme kesti poikkeuksellisesti kaksi viikkoa putkeen ja antoi liki odotetunkaltaiset tulokset. Netti suorastaan jyrää kaikki muut tiedotusvälineet suosiollaan.

Television merkityksen pienuus päivän ja viikon tuoreimpien tapahtumien seuraamisessa hiukan kyllä pääsi yllättämään. Liekö syynä , että se sitoo katselemaan vastaanottimien ääreen ja yleensä iltaisin.

Vain 6 % kyselyymme vastannaista pitää televisiota ykkösmediavälineenä tuoreimman tiedon hakemisessa.

Radion roolin jo ymmärtää paremmin, koska sen mukana pitäminen on jo paljon mutkattomampaa. Radion suosio tiedonhaussa on ja pysyy samalla vakiintuneella tasollaan. Radion ainut pitkä miinus on pelkän äänen varassa aikaansaatu viestintä. Jotta tieto tavoittaisi kuulijansa tehokkaasti täytyisi käytännössä radion kuuloke olla korvassa aamusta iltaan ja päivästä toiseen.

Radiosta päivän tuoreimpia tapahtumia seuraa kuitenkin ilmoituksensa mukaan toiseksi eniten vastaajista eli 17%.

Ylivoimaisesti selkeimmin tuore tieto, päivän ja viikon uutinen haetaan netistä, ja niissä ilmestyvistä mediavälineistä. Ensimmäisellä viikolla netin suosio oli vastaajien keskuudessa liki 80% ja se tasoittui nyt nähtävään 69%:iin.

Mobiililaitteiden yleistyminen on lisännyt räjähdyksenomaisesti internetin merkitystä myös uutisoinnissa ja nopean tiedon välittämisen välineenä. Suomessa liki 100% talouksista omaavat vähintään yhden tietokoneen ja levinneisyydessä lähestytään kohta henkilökohtaista tasoa, jolloin jokainen kansalainen omistaisi oman henkilökohtaisen yhteysvälineen nettiin.

Sanomalehti on menettänyt käytännössä merkityksensä tuoreimman uutisen uutisointivälineenä. Mutta sen merkitys tekstin ja kuvien levittäjänä pitää pintansa, niin kauan kuin lukijat ja mainostajat ovat valmiita paperille painetun mediavälineestä tuotanto- ja jakelukustannuksia maksamaan.

Sanomalehdestä tuoreinta tietoa hakee vain 8% vastaajista.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI