VILLA VÄINÖLÄ | TUTKIMUSMATKALLA – avaa kevään näyttelyt

0
Liike ja väri, guassimaalaus, Työpaja II

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu EERO:n Alajärven ryhmien kevätnäyttely  Villa Väinölässä 11 – 27.5. 2021 Näyttely avoinna ma-pe klo 11–17.00

Tutkimusmatkalla -näyttely koostuu kuvataidekoulussa lukuvuoden 2020–2021 aikana toteutetuista tehtävistä ja taideteoksista. Kuvataidekoulu EERO:n opettajat, kuvataidekasvattaja Ritva Lindberg, Marjut Mässbacka ja Ulla Hautamäki kertovat vuoden tavoitteista ja työskentelystä.

Periodipajan ja työpajojen oppilaat ovat aloittaneet työskentelyn perinteiseen tapaan verrytellen piirtämistä kaikille mieluisalla lyijykynällä. Työtä jatkettiin tutkimalla väriä ja liikettä kuvaamalla syksyn lehtiä. Värejä on tarkasteltu varsinkin periodipajassa ja työpaja I ryhmässä myös perinteisten värien sekoitusharjoitusten avulla. Työpaja II ryhmässä on keskitytty tunteiden ja tunnelman kuvaamiseen erilaisten teemojen kautta. Uutena tekniikkana kaikissa ryhmissä on tänä vuonna guassi, joka onkin noussut monen oppilaan suosikiksi akvarellin ja peitevärin rinnalle.
Kaikille yhteistä seinämaalausprojektia on työstetty akryyliväreillä.
Ritva Lindberg

Kuvataidekoulun perusopetus I ja II -ryhmien päätavoite on taiteen perusasioiden omaksuminen. Perusopinnoilla luodaan taidollinen ja tiedollinen kivijalka, jonka pohjalle oman ilmaisutavan on hyvä kasvaa. Tutustuminen eri taitelijoiden teoksiin, tyyliin ja maalaustapaan toimii usein inspiraationa ja ihmetyksen aiheina.

Tämän kevään näyttelyyn on valikoitunut poikkeuksellisen paljon muotoilutöitä ja esillä on perinteisten piirustus-ja maalaustekniikoiden ohella paljon savi-ja paperimassateoksia. Perusopetus IA ja IB ryhmät (7–9-vuotiaat) ovat tuoneet näyttelyyn valloittavan lintuparven. Ihanat linnut koostuvat ilmapallon päälle liisteröidyistä sanomalehdestä, kanamunakennon osista, sulista, rautalangasta ja maalista. Kierrätysmateriaaleja käyttäen ja pienten taiteilijoiden mielikuvituksen siivittämänä linnut ovat saaneet upean persoonallisen ulkonäkönsä.

Perusopetus II -ryhmässä oppilaat tutustuivat lukuvuoden aikana Claes Oldenburgin teoksiin. Taiteilija käsitteli usein tavallisia arkisia esineitä, jotka hän teoksissaan oli kasvattanut valtavaan mittakaavaan. Oldenburgin innoittamana perusopetus II ryhmän 10–12-vuotiaat opiskelijat tekivät omat ruokaveistoksensa. Kattaus koostuu jättikokoisista, kanaverkosta, paperista ja kierrätysmateriaaleista rakennetuista leivonnaisista, hedelmistä ja vihanneksista.

Alajärven Musiikkiopisto järjesti viime vuoden lopulla Beethoven 100 -vuotta juhlakonsertin. Live-tilaisuus jäi koronaviruksen vuoksi pitämättä ja konsertti striimattiin. Esitystilan seinälle tarkoitetut työt ovat värikylläiset ”Iso-B” ja” Beethovenin monet kasvot”. Työt on koostettu Vimpelin ja Alajärven ryhmien vastaväriharjoituksista hienoksi Andy Warhol -tyyliseksi teokseksi.
Marjut Mässbacka

Nelimarkka-museon 1–2 -ryhmässä olemme kokoontuneet museon alakerrassa. Olemme saaneet iloita inspiroivasta museomiljööstä, tutustua näyttelyihin ja hakea vaikutteita ympäröivästä luonnosta. Etäopetusjakson aikana oppilaat ahkeroivat kotona hienosti. Oppilaat ovat tehneet kuvistöitä tunneilla maalaten, piirtäen, sekatekniikalla ja savimuotoilulla sekä tutustuneet taidegrafiikkaan ja tekstiilitaiteeseen. Oppilaat ovat innokkaita piirtäjiä ja luovuus on kukoistanut tässä ryhmässä.
Ulla Hautamäki


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI