Vimpelin positiivisin 2020 on valittu – hän on Linda Can

0
Linda Can (Kuva: Susanna Korkiatupa / Vimpelin Yrittäjät ry)

Vimpelin Yrittäjien kolmatta kertaa järjestämässä tempauksessa Vimpelin positiivisimmaksi on valittu Vimpelissä My-Linda Pizzeriaa pyörittävä Linda Can. 

”Miellyttävä ihminen. Aina iloinen ja pitää juuri palveltavia asiakkaitaan tärkeimpinä. Linda on aina hymyssäsuin ja kysyy mitä kuuluu, kun asioi pizzeriassa. Myös kadulla tervehtii iloisesti. Aina ystävällistä palvelua. Tästä ei pysty parantamaan. Täydellistä palvelua alansa parhaalta yrittäjältä. Aina iloinen ja positiivinen, kysyy myös usein mitä minulle kuuluu, josta välittyy hänen välittämisensä ja halunsa olla osa yhteisöämme. Yritystoiminnassaan henkilön positiivisuus on todella tärkeää, lähes yhtä tärkeä elementti kuin hänen valmistamansa herkulliset ja isot annokset! Linda on iloinen persoona ja palvelualtis, vaikka ei varmasti ole ollut helppoa tuon alan yrittäjällä nyt. Aina aurinkoinen ja iloinen sekä hymy huulilla palveleva. Ei koskaan sano kenestäkään pahaa sanaa. Aina niin iloinen. Valovoimainen ihminen! Toiset huomioon ottava, nöyrä, sitkeä ja kiitollinen yrittäjä. Aina erittäin hyvä palvelu.”  Perustelut puhuvat puolestaan.

Linda on muuttanut Suomeen Kosovosta. Hän on saanut lukuisia ystäviä Vimpelistä. Vimpelissä hän on asunut nyt kuusi vuotta.

”Uusi kasvo täällä ja tuonut paljon piristystä tänne! Aina ystävällinen, vaikka on yksin, ilman sukua täällä kylmässä pohjolassa. Ei ollenkaan sisäänpäin kääntynyt. On avoin, ihana yritteliäs, vaikka raskaan tien on kulkenut. Linda ei ole paljoa saanut, mutta silti jaksaa antaa ihan kaikkensa. Olisi aika antaa hänelle takaisin jotain. Iloinen tulokas Vimpeliin. Linda on aurinkoinen, aina kysyy, miten menee, ei esitä mitään.”

Perusteluissa tuli esille, että Linda ottaa huomioon kaiken ikäiset – myös lapset.

– Jäänyt hyvä muisto, kun hieman pienempänä kävin virpomassa pizzeriassa. Linda halusi ottaa minusta ja kaveristani kuvan, kun olimme niin suloisia, eräs äänestäjä kertoo.

Kaksiosainen äänestys – koko kylän suosikit esillä

Vimpelin positiivisin -äänestys järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa kuntalaiset saivat ehdottaa henkilöitä äänestykseen eli järjestettiin virallinen esivaali. Ehdotuksia kerättiin nettilomakkeella kesäkuun ensimmäisillä viikoilla. Neljä henkilöä, joita oli ehdotettu eniten, valikoituivat mukaan varsinaiseen äänestykseen: Annukka Lehto, Tuija Isoketo, Linda Can ja Elina Rantalahti.

– Esivaali tehtiin, jotta varsinaiseen äänestykseen löytyisi aidosti henkilöitä, jotka vimpeliläiset kokevat positiivisina. Esivaali helpotti myös tulosseurantaa ja ääntenlaskentaa, Vimpelin Yrittäjien sihteeri Susanna Korkiatupa toteaa.

Varsinaisia äänestyspaikkoja ei koronaepidemian vuoksi voitu järjestää nyt liikkeisiin, joten äänestäminen tapahtui verkkolomakkeella. Joko tämä tai jokin muu asia lisäsi äänestysaktiivisuutta. Ääniä annettiin liki neljäsataa, joten äänimäärä lähes kolminkertaistui. Tarkka äänimäärä oli 369, josta Linda keräsi 130 ääntä. 

– Tämänkertaisessa äänestyksessä minua ilahdutti se, että lähes kaikki ehdokkaat ovat palveluyrittäjiä. Vaikka äänestyksen tarkoitus ei ole nostaa yrittäjyyttä esiin, niin on mukava huomata, että Patruunantien yrittäjillä on selvästi paikka vimpeliläisten sydämissä ja moni heistä tuo kuntaa esille positiivisesti. Arkiset kohtaamiset ovat monelle tärkeitä ja jääneet monille mieleen. Kuntalaiset myös arvostavat vastikkeetonta, yhteisön hyväksi tehtyä työtä, tämäkin näkyi perusteluissa. Kaikki äänestyksessä mukana olleet saivat hyvän määrän ääniä ja hienoja perusteluja, iloitsee Korkiatupa

– Perusteluita oli mukava lukea ja lähetimme kaikille omat perustelut vielä nähtäväksi. Monissa perusteluissa korostui aitous, toisten pyyteetön ilahduttaminen ja auttaminen, ihmisten kohtaaminen ja aurinkoinen asenne elämään. Myös Vimpelin esille tuominen positiivisessa mielessä näkyi vastauksissa. 

Vimpelin Yrittäjät arpoi äänestäneiden kesken 50 euron lahjakortin, jonka voi käyttää vimpeliläisessä liikkeessä. Lahjakortin voitti Kristiina Hilli.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI