Virroilla tiukempiin suosituksiin koronan takia- joulunavaus voidaan järjestää

0
Juha Viitasaari seuranaan Joulupukki
Jarkko Ruohola
Virrat

Pirkanmaan koronanyrkki on päivittänyt maakunnallisia ohjeistuksia tartuntatilanteen edettyä kiihtymisvaiheeseen. Tämän myötä myös Virroilla siirrytään astetta tiukempiin suosituksiin. Tästä eteenpäin yleisötilaisuuksia voidaan järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa, jos osallistujien turvallisuus pystytään varmistamaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.

Lähikontaktien välttämiseksi yleisötilaisuuksissa ja julkisissa tiloissa turvavälit tulee turvata siten, että henkilöiden tai saman talouden seurueiden väliin jää vähintään 1-2 metriä.

Lisäksi sairaanhoitopiiri suosittaa suojainten käyttöä toisen asteen oppilaitoksissa syyslukukauden  loppuun asti , korkeakouluissa, kaikilla työpaikoilla kaikissa kohtaamisissa ja sisätiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa. Myös hoiva- ja asumispalveluyksiköissä vierailemisessa on rajoituksia ja vaatimus suojainten käyttöön.
– Olemme kaupungilla tulkinneet, että visiiri sekä kertakäyttö- tai kangasmaski käyvät suojaimesta. Työpaikoilla edellytetään myös turvavälejä, kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.
Alle 20-vuotiaiden kaikkea harrastustoimintaa voidaan jatkaa, kunhan turvallisuus huomioidaan. Huomiota on kiinnitettävä turvaväleihin, kokoontumisen välttämiseen, sisääntulojen ja pukuhuoneiden käytön porrastamiseen.
Toiveena on, etteivät saattajat tule harrastustiloihin.
Yli 20-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuva joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 26.11.- 15.12. 2020. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa turvavälit säilyvät tosiallisesti koko harjoituksen ajan.
– Nämä ovat tapoja suojautua koronalta. Esimerkiksi mikään toimitila ei ole vaarallinen, vaikka siellä olisi ollut altistumisia. Vaara tulee ohjeiden laiminlyönneistä.

Jouluviikonloppu voidaan järjestää kuitenkin

Tiukemmista suosituksista huolimatta juhannuskaupungin joulunavausviikonloppu aiotaan järjestää tulevana viikonloppuna 27.-28.11. 2020.
– Olemme suunnittelleet jäjestelyjä mahdollisesti kiristyvät ohjeistukset huomioiden, kertoo kaupunginjohtaja Viitasaari.
Perjantaina on ohjelmassa joulutori Virtain torilla sekä lauantaina joulunavaus ja Perinnekylän joulumarkkinat. Joulunavauksen ohessa muu ohjelma tulee verkkolähetyksenä, jota voi seurata markkinoilla tai etänä.
Lähetys toteutetaan yhteistyössä Virtain seurakunnan kanssa. Ohjelma sisältää Merikanto-opiston musiikkiesityksiä ja alakoulujen joulutervehdyksiä sekä some-kilpailun voittokappaleet.
– Mukaan on saatu mukavasti eri tahoja ja yhdistyksiä. jotka ovat lähteneet toteutamaan tapahtumaa. Tosi hienoa yhteisöllisyyttä, hehkuttaa kaupunginjohtaja Viitasaari.
Kumpaankin päivään on varattu yli 20 myyntipaikkaa. Lisäksi keskustan yrityksissä on huomioitu joulunavausviikonloppu. Perinnekylässä on tavoitteena järjestää lasten tonttupaja koronasuositukset huomioiden.
Joulunavauksessa järjestäjä pidättää oikeuden varmistaa, että tartuntoja voidaan välttää kaikin tavoin ja erityisellä varovaisuudella. Tilaisuuteen tultaessa kaikkien yli 15- vuotiaiden odotetaan käyttävän hengityssuojainta ulko-ja sisätiloissa. Lisäksi turvavälien pitäminen muiden kuin oman seurueen kesken on edellytyksenä tapahtumaan osallistumiselle.
– Turvallisuus on jokaisen asia. Missään nimessä paikalle ei saa tulla, jos on vähänlään flunssan oireita. Alueilla järjestäjät tulevat toimimaan ”unilukkareina” ja valvomaan  suojainten ja turvavälien noudattamista, korostaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Kaupunginjohtaja Viitasaari kannustaa ostamaan virtolaista

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari kertoo lähtevänsä joulunavaukseen ”osta virtolaista”- haasteen merkeissä. Nöyränä toiveena on, että jokainen muistaisi tänäkin jouluna suosia hankinnoissaan virtolaisia liikkeitä, tuotteita ja palveluita.
– Suosimalla paikallista voimme turvata elinvoimaisuuden ja palveluiden säilymisen paikkakunnalla. Usein on helppo etsiä kaikkea isosta kauppakeskuksesta, mutta joulun ajan ostoksissa on hyvä ”hoksata”, että lähes kaikkea tarvitsemaasi löytyy oman paikkakunnan tarjonnasta. Ne ovat pieniä valintoja, joilla voi olla suuri merkitys, muistuttaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.
Virtain joulunavauksen ohjelmaa voi seurata netissä osoitteessa https://youtu.be/hlbRpmt5Drl
-jr

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI