Virto Motors ja Virtopesu tutuksi yleisölle avajaisten merkeissä

0

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virtain Sampolan teollisuusalueella, saman katon alla sijaitsevien, Virto Motorsin  ja Virtopesun, yritystoimintaan  ja tiloihin saadaan tutustua kaksipäiväisten avajaisten merkeissä torstaina ja perjantaina.

Virtopesu on toki jo toiminut nelisen vuotta tiloissa. Virto Motorsin toimialaan kuuluvat, koneiden kunnostus- ja huoltopalvelut, ovat sen sijaan on käynnistyneet tänä keväänä. Timo Tamminen kertoo, että hallirakennus ostettiin neljä vuotta sitten.

Yrittäjät Marika ja Timo Tamminen.

 

 

 

– Aika – – -Pesulapuolelle pääsee sisään, mikä tahansa ajoneuvo, jos vain mahtuu oviaukosta sisään. Pesuhallilla on pituutta 30 metriä. Korkeus on viisi metriä ja ovet ovat neljä metriä leveät. Kookkaampana ajoneuvona tilaan mahtuu, vaikka täysperävaunurekka. Pesulahallissa hoidetaan pesut ja kaikenlaiset ”fiksaukset” raskaasta kalustosta ruohonleikkureihin.

-Hoidamme pesut käsin, mutta asiakas voi itsekin hoitaa ”homman”, paljon tulee pesulapuolelle raskastakin kalustoa. Suurin määrä, mitä meillä tehdään, ovat kovavahaukset.  Tämä toimenpide suojaa autopintaa hyvin. Myös vanhojen autojen maalipintaa   ”myllytetään”. Tällöin autolle tulee esille jälleen kirkas maalipinta, listaa pesulan tarjoamia palveluita Timo Tamminen.

Ennen huoltotoimintojen käynnistymistä tämä hallinosa toimi metsäkonehallina. Muutoksen myötä hallin tilat ovat käyneet perinpohjaisen käsittelyn. Katot, seinät ja lattiat on maalattu.

– Mitään kohtaa ei jätetty käsittelemättä. Huollamme muun muassa vesijetit, veneet, ruohonleikkurit, moottorikelkat, mönkijät, mopot ja moottoripyörät.  Myös myymme varaosia harrastusvehkeisiin ja muihinkin.

Timo Tamminen kertoo, että työnjako on sellainen, että itse hoidan huoltopuolen töiden vastaanoton. – Marika työskentele pesupuolella. Hän on huomattavasti tässä työssä taitavampi kuin minä. Marika hoitaa autojen pesun, sisäsiivouksen ja vahauksen. Itse olen vastannut autojen ”myllytyksestä”.

Yhteinen hallitila jakaantuu siten, että pesuhalli on runsaat 200 neliötä ja huolto- ja korjaamotilaa on vajaat 500 neliötä. Väliaikaisesti voidaan vielä käyttää 240 neliön kylmähallitilaa, jos korjaus meneekin liian pitkäksi, tekee selkoa tilojen koosta Timo Tamminen.

Marika ja Timo Tamminen ovat lähtöisin Ruovedeltä.

– Marika on tullut Virroille kierrettyään sitä ennen muutaman paikkakunnan. Itse muutin Ruovedeltä suoraan Virroille. Aiemmin työskentelin metsäkonepuolella, josta kertyi runsaat 34 työvuotta, kertoo yrittäjien taustoista Timo Tamminen. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI