Vuoden 2010 kutsunnat käynnistyvät elokuussa

0
Keuruun varusmiehiä valamarssilla (Kuva: K-Media/uutiskuvat)

Suomen Puolustusvoimat kutsuvat 1992 ikäluokkaa varusmiespalvelukseen

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat järjestetään 16.8. – 15.12.2010 välisenä aikana.

Pääosassa on 1992 syntynyt ikäluokka

Kutsunnanalaisia ovat pääasiassa kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Pääosassa on vuonna 1992 syntynyt ikäluokka, jonka vahvuus on hieman vajaat 35 500.

Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi.

Suurin osa pääsee palvelukseen tammikuussa 2012

Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus sekä hänen mahdollinen tuleva palveluspaikka. Kutsunnanalaisten on mahdollista päästä palvelukseen kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden eli vuosien 2011, 2012 ja 2013 tammikuun tai heinäkuun saapumiserään. Suurin osa tullaan määräämään palvelukseen 9. tammikuuta 2012. Palvelusajan pituus, samoin kuin tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, määritetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Tarjolla useita eri vaihtoehtoja – yhteensä 27 eri palveluspaikkaa

Kaikilla aluetoimistoilla on omat maavoimien esikunnan jakamat kiintiönsä määrättyihin puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen palveluspaikkoihin, joita on yhteensä 27. Vain perustelluista syistä kutsunnanalaisen on mahdollista päästä palvelukseen aluetoimistolle määritettyjen joukko-osastojen ulkopuolelle.

Suurimmat kiintiöt omaavia joukko-osastoja ovat Karjalan Prikaati Vekaranjärvellä ja Kainuun Prikaati Kajaanissa, joihin astuu palvelukseen lähes 2 000 varusmiestä joka saapumiserään.

Erikoisjoukkoihin tai -aloille

Edellä mainittujen palveluspaikkojen lisäksi kutsunnanalaisten on mahdollista hakeutua erikoisjoukkoihin tai – aloille. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsuntatilaisuudessa sekä puolustusvoimien verkkosivuilla.

JÄTÄ KOMMENTTI