WEDDING DAY -karkaa vihille -häätapahtuma Ähtärin matkailualueen kappelissa

0
(vas.) Ähtärin seurakunnan kirkkoherra ja Ähtärin kaupungin yrityskoordinaattori Varpu Sankelo.

Ähtärin matkailualueen kappeli valjastetaan helatorstaina 21.5.2020 klo 12.00-18.00 palvelemaan avioliiton satamaan haaveilevia pareja. Ähtärin seurakunta varautuu vihkimään 13 paria päivän aikana erityisesti Ähtäristä, mutta myös muista eteläpohjalaiskunnista. Kahden papin ja yhden kanttorin voimin on tarkoitus vihkiä pareja nonstoppina puolen tunnin välein Hankaveden rannalla sijaitsevassa hirsikappelissa hotelli Mesikämmenen läheisyydessä.

Häätapahtuman ideoinut yrityskoordinaattori Varpu Sankelo Ähtärin elinvoima- ja matkailukeskus Porstuasta toteaa ajatuksen lähteneen siitä, että moni häitä suunnitteleva pari ei halua suuria juhlia vaan pikemminkin pienimuotoisen kauniin tilaisuuden, jossa sinetöidä yhteinen liitto.

– Vihille karkaaminen ihan kahdestaan on tämän tapahtuman lähtöidea, toteaa Sankelo.

Vaikka karkaaminen vihille kuulostaa spontaanilta toiminnalta, tulee vihittävien parien hakea omasta seurakunnastaan esteettömyystodistukset, jotka tarkastetaan paikan päällä ennen vihkimistä.

– Samalla jokainen ottaa mukaansa oman kotiseurakuntansa vihittäville pareille lahjoittaman vihkiraamatun, joka tilaisuudessa sitten annetaan hääparille, muistuttaa Ähtärin seurakunnan kirkkoherra Kalle Peltokangas. Tilaisuudessa pareja vihkii Peltokankaan lisäksi kappalainen Paula Soininen ja musiikista vastaa kanttori Lasse Kataja. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista, mikäli vihittävät ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä tai mikäli toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan esim. ortodoksiseen tai katoliseen kirkkoon. Peltokangas toteaa, että kirkkoon voi myös liittyä ennen vihkimistä liitykirkkoon.fi -sivuston kautta.

Ähtärin seurakunta luo tapahtumalle asianmukaiset puitteet alttarin koristelusta, morsiuskimpusta ja hääparien valitsemasta häämarssista alkaen, joten parien ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle ajoissa.

Tilaisuus on kaikille pareille maksuton.

– Mikäli hääpari haluaa juhlistaa tapahtumaa laajemmin, ovat matkailualueen yritykset valmiita tarjoamaan palveluitaan hääparille tai suuremmalle vierasjoukolle hääateriasta, kahvituksesta tai majoituksesta lähtien, muistuttaa Sankelo ja kertoo olevansa käytettävissä järjestelyjen hoitamisessa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä Ähtärin seurakunnan kirkkoherranvirastoon torstaihin 30.4.2020 mennessä osoitteessa: marita.hursti@evl.fi tai kalle.peltokangas@evl.fi tai kirkkoherranvirastoon puh. (06) 515 1600, jolloin parit saavat tarkemmat ohjeet vihkimistä varten ja voivat varata vihkimisajan.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI