Ystävänpäivän kirkkokonsertti Alajärvellä

0
Sopraano Leena Kosola ja pianisti Mari Taivalmaa
Sopraano Leena Kosola ja pianisti Mari Taivalmaa
Sunnuntaina, ystävänpäivänä 14.2. klo 18 on Alajärven kirkossa tarjolla TAIVAINEN REKIRETKI. Musiikin maailmaan kuulijoita johdattelee melko harvinainen kokoonpano.

Leena Kosola sopraano, Maria Besis huilu ja Mari Taivalmaa piano.

Illan ohjelman aloittaa sopraano-huilu-duetto Bachin kantaatista 78 , jonka jälkeen kuullaan ensin aaria Händelin oratoriosta Messias ja sitten pianosoolona Passacaglia G-molli.

Ystävänpäivän hengessä konsertissa on mukana myös osia saksalaisen romantikkosäveltäjän, Robert Schumannin laulusarjoista Runoilijanrakkautta ja Naisen rakkaus ja elämä sekä duetto In der Nacht, Yöllä.

Huilisti Maria Besis

Suomalaisesta säveltuotannosta kuullaan Toivo Kuulan laulut Ave Maria ja Tuijotin tulehen tällä kertaa huilusooloina ja niiden välissä pianosovitus laulusta Virta venhettä vie. Konsertille nimen antanut laulu, Taivainen rekiretki on osa Tauno Pylkkäsen Aino Kallaksen runoihin säveltämästä koskettavasta laulusarjasta Kuoleman joutsen. Siitä kuullaan myös vaikuttava Pastoraali. Uudempaa tuotantoa on Sydämeni laulu huilusovituksena Einojuhani Rautavaaran oopperasta Aleksis Kivi sekä Arvo Pärtin pianokappale Alinalle.

Konsertin päättää Händelin valoisa duetto oratoriosta Juudas Makkabealainen: Oi, rauha, sinä ilon ja runsauden lähde.

Konsertin järj. Alajärven seurakunta, vapaaehtoinen ohjelma 10 euroa Yhteisvastuun 2016 hyväksi.

JÄTÄ KOMMENTTI