Kohtaaminen Jimmyn kanssa

0
Jimmy Huhtala vieraili kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina puhujana Alavuden helluntaiseurakunnassa.

Kolumnin teksti ja kuvat: Johanna Yli-Kaatiala

En ikinä unohda sitä yötä, jolloin heräsin kamalaan ryskeeseen ja pillien huutamiseen asuessani Alavuden Asemalla Siwan yläkerrassa! Vasta noin 20 vuotta myöhemmin minulle selvisi, että asialla oli ollut Jimmy Huhtala kumppaneineen! Luin tapahtumasta Jimmy Huhtalan ”Tästä poikki”-kirjasta.

Olemme Jimmyn kanssa saman kylän kasvatteja Kuortaneen Lentilästä. Hän on vaan minua sen verran nuorempi, että kun hän lähti rikollisille teille, muutin minä vasta kotoani opiskelujen perässä muualle. Aina kuitenkin kuulin juttuja Huhtalan ”hulttiopojasta”!

Vuonna 2010 paikkeilla olin oman elämäni vaikeuksissa, jälleen kerran. Ryhdyin Facebookista seurailemaan Jimmyn päivityksiä ja lopulta rohkenin pyytää kaveriksikin. Tiesin, että jotain ihmeellistä oli Jimmylle tapahtunut! Olin suorastaan kateellinen siitä ilosta ja rauhasta, mikä uskovaksi tulleesta Jimmystä huokui.

Kirjoittaja Johanna Yli-Kaatiala ja Jimmy Huhtala ovat molemmat Kuortaneen Lentilän kylän kasvatteja, joita yhdistää nykyään myös aktiivinen toiminta helluntaiseurakunnassa.

Kului kuukausia, mutten uskaltanut mennä heti tutustumaan minulle vieraaseen seurakuntaan. Lopulta päädyin kylään hänelle, asuihan hän jälleen melkein naapurissa Alavuden helluntaiseurakunnan talonmiehen asunnossa. Olin jo ehtinyt tulla uskoon ja kyselin, että millaista se olisi, jos ihan liittyisin helluntaiseurakuntaan. Tämä toteutuikin kasteen kautta maaliskuussa 2012. Ja kasteen suoritti Alavudella juuri Jimmy Huhtala.

Jimmy on ehtinyt vuosien varrella jos jonkinmoista. Hän on työskennellyt monissa eri seurakunnissa ja ollut lähetystyössä Turkissa. Minä jossain välissä rukoilin, että Jimmy palaisi takaisin Lapualle ja juuri näin tapahtuikin! Pääsin taas kuuntelemaan paikanpäälle tuttua ääntä! Jimmystä tosiaan tehtiin myös kirja ja esikoisensa odotuksen myötä hän päätyi bloggariksi ja yhä enemmän mediapersoonaksi.

Vauvan odotuksesta ja synnytyksestä kerrottiin Toisenlaiset äidit -televisio-ohjelmassa. Kun Aito-Iisakki ohjelmassa syntyi, minäkin kyynelehdin kotona! Sitten Jimmylta ilmestyi vielä kirja ”Siunatussa tilassa”.

Nykyään Jimmy asuu jälleen kotikylällä Kuortaneella, vaikka vannoi joskus, ettei ikinä sinne enää palaa! Hän on mukana Kuortaneen helluntaiseurakunnan toiminnassa ja saarnaa mielellään ihan minne vain kutsutaan.

Kesäkuun alussa hän vieraili jälleen Alavuden helluntaiseurakunnassa puhuen Toisen korinttilaiskirjeen toisen luvun mukaan Kristuksen tuntemisen tuoksusta. Se oli siunattu tapaaminen saman kylän kasvattien kesken. Jimmyn eläminen lähellä Jumalaa vetosi minuun aikoinaan siten, että minäkin halusin kokea sitä samaa! Nyt, kun kohtasimme vuosien jälkeen seurakunnassa palasimme muistoissa paitsi nuoruusaikoihin Lentilässä myös hengellisen elämämme alkulähteille.

 

Hetki ennen kastamista
Rajun näköistä hommaa tuo kastaminen!

 

Ilon hetki

 

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI