NELIMARKKA sukuseura ry AJANKOHTAISTA
Pentti Jukantupa 21.5.2016
SUVULLE
Näin kesän alussa minulla on kerrottavaa! Juuri lopetin tallentamisen tältä päivältä ja ajattelin pitää viikonlopun lomaa sukututkimuksesta. Niin palkintona vaan itselleni sillä kokonais henkilömäärä NELIMARKKA aineistossani on nyt 152 000 henkilöä!! Se on vienyt aikaa jo liki 20 vuotta ja mieleen tulee tällainen murhe – kuka jatkaa, jos minulta jää kesken? Suvusta varmaan löytyy henkilö, joka ottaa kapulan tuollaisessa vaiheessa!? Kuitenkin olisi syytä jo nyt paneutua sukututkimukseen ja minun aikaansaannokseeni. Itse sain alun sukumme jäseneltä Jorma Höykinpurolta, joka on kuitenkin sitoutunut paremmin Keisari sukuun. Me tarvitsemme ihan oman miehen/naisen jolle velvollisuus NELIMARKKA sukua kohtaan on tinkimätön.
Monenlaista on sattunut ja löytynyt aivan viime aikoina. Eräs isoimmin aikaa vievä on löytö Pohjan Kyröön/ Ylistaroon Herttuan taloon naidun Juho Matinpoika Herttua e. Nelimarkka ja hänen veljensä Martin sijoittuminen myöskin Ylistaroon, Kyrön joen vastakkaiselle puolen Herttuan taloa. Isä Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala osti HATOLA nimisen talon johon lainhuuto 1.2.1653 Kyrön käräjillä. Tämän talon isäntänä oli Martti Matinpoika 1674-1695. Taloa kutsuttiin Kamppiseksi? Parhaillaan on menossa selvitys miten tuo kuvio oikein on syntynyt? Avain asiassa on uskoakseni Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala toimet sen jälkeen, kun hän jätti isännyyden Pekkolassa, jossa hän oli Nelimarkan kotivävy, isäntänä 1635-1645. Isännyydestä luopumisen jälkeen Matti Matinpoika muutti Pedersören Katternö kylään 1645 tullen autioksi julistetun manttaalin talon isännäksi. Matti myi kuitenkin tuon talon jo hiukan yli vuoden hallinnan jälkeen entisille haltijoille? Onko vanha totuus,” kauppa se on joka kannattaa” toteutunut tässä? Parhaillaan asiantuntijamme selvittävät mitä kaikkea tapahtui Matti Matinpojan kuvioissa Ylistarossa ja Herttuan talossa? Palaan vaiheessa, kun tuo selvitys valmistuu. Niin vanhan virkakielen Ruotsin taitajaa muuten tarvittaisiin.
Tuleva vuosi 2017 on sukukokouksen vuosi ja samalla Suomi 100 vuotta juhlavuosi! Juha Mikonpoika Matintupa on hallituksen valitsema juhlaisäntä. Hän varmastikin on valmis ideoille! Juha Mikonpojan yhteystiedot; jmatintupa@gmail.com, puhelin +358500624383 ota yhteyttä!
Tänä tulevana kesänä olemme mukana Alajärven Rokulimarkkinoilla ALAJÄRVI-SEURAN ”Juttutupa” teltalla. Siellä on mainio tilaisuus päivittää perhetietonsa ja ostaa sukukirjamme! Muutenkin tiedottamisessa tulee seurata; kotisivumme http://www.nelimarkka.info, Facebook ryhmä NELIMARKKA sukuseura, https://jpnews.fi/seurat ja yhdistykset. Olkaa aktiivisia noilla meedioilla saat otettua kantaa ja pystyt kertomaan ajankohtaisesta polttavasta asiasta.
Oli muistiinjäävä päivä! Sain Ameriikasta vieraan, Yliluutnantti Tom Lagemann, Hämeenniemessä syntyneen Leena Juhontytär Hämeenniemen ja Abraham Abrahaminpoika Hauta-aho, Niemi jälkipolvea Ameriikassa. Floridassa syntyneen Thomas ”Tom” Lagemann oppaana, sain esitellä hänelle hänen sukujuuriaan NELIMARKKA suvussa. Kävimme fyysisesti molempien esipolvessa olevien vanhempien synnyinpaikoilla. Leenan synnyinmaisemassa Hämeenniemen Kärentien päässä, jossa Tom ovenkahvaan tarttuen ilminoi ”kotiatuloa” ja sama Abrahamin synnyinpaikalla Jukanniemessä. Päivän vaellus jatkui Pekkolaan Matintuvan rantaan, jossa sain kertoa kuinka esi-isät maksoivat mm. veronsa suolakalalla, kun nautinnassa oli Pirkkalanlahti johona Tuomilahna tuli keväisin kutemaan ja sitä oli niin paljon, että lahden pohja peittyi makaavista kaloista. Sitten NELIMARKKA museolle, jossa meitä odotti päiväkahvit NELIMARKKA leivoksen kanssa! Tom ja tulkkina ollut Esa Koivu Niinisalon varuskunnasta nauttivat talon aarteista ja pitihän Tom istuttaa proffesorin ateljeessa keinutuoliin. Jossa on moni miettinyt mennyttä aikaa. Ostosten jälkeen päiväohjelma vei Alajärven sankarihaudalle – sotilaita kun vieraani olivat – molemmat tekivät asiaan kuuluvaa kunniaa taistelutantereelle jääneille. Hyvästelimme ja vieraitteni matka jatkui Tuurin kyläkaupan kautta Kankaanpäähän. Kiitollisena kokemastaan penttiuntamo
Nelimarkka sukutiedosto ylittää tälläviikolla 150 000 henkilön rajan! On muuten melkoinen määrä – suhteuta isompien kaupunkiemme väkilukuun mielessäsi. Uuden kirjan teko tulee ainavain vaikeammaksi siksi, että koviin kansiin ei voi tuollaista määrää enää saattaa. Tarjoan nyt mahdollisuutta ostaa sinun oma esipolvi CD levylle tallennettuna. Edellytys
aineiston olemassaolo tietokannassamme. Hinta ei oo mahoton – alle 20€ kappale. Sukuseuran myyntipöytä Seinäjoella 12-13.3.2016 sukututkimuspäivillä. Paa poiketen ja tarjoudu avustajaksi. Ota mukaasi muistitikku niin tallennetaan sille hintaan 10€! /tiedosto. Kaikkea hyvää sinulle! penttiuntamo
Luento paljastaa Malmbergien
ja Nelimarkkojen sukulaisuuden
Avoin yleisöluento Ylistaron seurakuntakeskuksessa 8. helmikuuta paljastaa seudun kahden kuuluisan pohjalaissuvun yllättävän yhteyden. Kuuluisalle Malmbergin pappissuvulle ja Järviseudun Nelimarkka-taiteilijasuvulle on sukututkija Pentti Jukantuvan selvityksissä kuortanelaisen Tauno Tuurin avulla löytynyt yhteinen kantaisä.
Tietoa näiden kahden suvun yhteydestä jaetaan luento- ja seurahetkessä, jossa puhujina ovat sukututkija Pentti Jukantupa, päätoimittaja Heli Karhumäki ja pastori Jukka Tuppurainen. Malmbergien hengellistä perintöä kunnioittaen veisataan myös Siionin virsiä.
Pentti Jukantupa tekee selkoa tapahtumakulusta, joka johti Nelimarkka-suvun jäsenen tien 1700-luvulla Ylistaroon, jossa puolestaan syntyi 1807 Malmbergien suvun kuuluisin pappi, Pohjanmaan herännäisyyden sytyttänyt julistaja Niilo Kustaa Malmberg. Suvussa on pappeja ja piispoja ainakin seitsemässä perättäisessä sukupolvessa.
Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki on ilahtunut löytyneestä yhteydestä, sillä hän kuuluu Nelimarkkojen sukuun, mutta on saanut hengellisen perintönsä Malmbergin sytyttämästä herännäisyydestä. Hän kertoo tarinoin ja valokuvin Malmbergin-Malmivaarojen opetuksista ja elämänvaiheista, jotka koskettavat läheltä hänen sukunsa vaiheita. N.K. Malmbergin tie kulki traagisella tavalla kunnian päivistä sosiaaliseen romahdukseen ja herännäisyyden hajaannukseen. Vasta Malmbergin kuoleman jälkeen on todistettu, että häntä koskevat huhut olivat perättömiä, ja että niitä käytettiin kirkollisessa valtakamppailussa tahallaan suositun papin häpäisemiseen.
Nelimarkkojen tunnetuimpia jäseniä ovat taidemaalarit Eero, Tuomas ja Riitta Nelimarkka. Nelimarkkojen taiteellista perintöä vaalii Nelimarkka-museo Alajärvellä. Sekä Malmbergeilla ja Nelimarkoilla on laajat sukuseurat, jotka tallentavat sukuluetteloin ja tarinoin sukujensa henkistä, hengellistä ja aineellista perintöä.
Malmbergien ja Nelimarkkojen yhteys –yleisöluento, seurat ja kahvitarjoilu Ylistaron seurakuntakodilla ma 8.2.2016 klo 18-20. Vapaa pääsy.
Kuvateksti: Päätoimittaja Heli Karhumäki kertoo Ylistarossa N.K. Malmbergista, jonka sytyttämiin herätyksiin hänen isänpuoleinen sukunsa on laajasti liittynyt. Nelimarkka-sukuun Karhumäki kuuluu kummankin vanhemman puolelta.
Lisätiedot sukututkija Pentti Jukantupa 040 – 570 4700
Tervehdys ja Jouluodotusta sinulle! Näin on taas vuosi kohta päätöksessä, monin tapahtumin on menty sukutiedon tallentamisessakin eteenpäin. Mainio yhteistyökumppanini Tauno Tuuri soitti muutama kuukausi sitten ”sanooko Niilo Kustaa Malmberg sinulle mitään? No tietystikin sanoin; hän oli Herännäisyyden johtohahmo. Näin pääsimme tallentamisessa melkoisen aineiston kimppuun, josta sukutietokantamme kas-voi reilulla 15 000 henkilöllä!! Nyt koko tallennetun henkilön kappaleluku on yli 180 000 – se on melkoinen määrä. Onko sinun perhetiedot tietokannassamme ajan tasalla? Huomaa, että voit luottamuksella ne luovuttaa sukurekisteriimme ja voit halutessasi kieltää niiden julkaisemisen, mitä en suosittele, sillä nykypolvella on suurin halu tietää tämän polven sukusiteet. Vuonna 2017 on seuraava sukukokouksemme ja silloin julkaistaan jotain, päätöstä siitä mitä, ei ole hallituksessa käsitelty. Ongelman tekee tietokannan suuruus! Se on kuitenkin selvä, ettei kovakantista kirjaa pysty enää tuosta kannasta tekemään, vaan jokin muu ratkaisu tulee eteen?
Nelimarkasta naitiin kotivävyksi Ylistaro Herttuan taloon Juho Matinpoika Nelimarkka s n. 1616. Juhosta tulee aikanaan Herttuan 4. isäntä 21.12.1669 alkaen ja tämä Niilo Kustaa on hänen jälkipolveaan 6. polvessa.
Niilo Kustaa Hermanninpoika Malmberg myöhemmin Malmivaara syntyi 16.2.1807 Ylistarossa Ookilan pappilassa ja hänestä tuli opiskelunsa jälkeen Lapuan pitäjänapulainen ja Herännäisyyden alkuunpanija. Juhlistaaksemme uutta olemme sopineet 8.2.2016 kaksi tilaisuutta. Ensin kokoonnumme Nelimarkka Museolla Alajärven Pekkolassa kello 13.00-15.00 ja Ylistaron Seurakunnan seurakuntakeskuksessa alkaen kello 17.00-20.00. Ohjelmaan on tässä vaiheessa sovittu päätoimittaja Heli Karhumäki-Seppä-Lassilan mukanaolo. Heli on itsekin nelimarkkasukupuussa sekä isänsä että äitinsä kautta. Palaan tarkemmalla ohjelmalla tammikuun -16 loppupuolella, mutta ehdottomasti laita päivä ja aikataulu jo nyt allakkaasi varattuna sillä olen varma – nautit ainakin Helin osuudesta!
Vietetään joulu ja uusivuosi juhlat ensin ja muistathan kuinka kätevä lahja on jo julkaistut sukukirjamme!
Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, penttiuntamo
MISSÄ SYNTYI MATTI MATINPOIKA, NELIMARKAN KOTIVÄVY
Onhan siihen mennyt aikaa (yli 146000), mutta lähes joka päivä saan rakentaa lisää. Monta asiaa on viellä selvitettävänä. Esimerkiksi ensimmäinen kotivävy Nelimarkan taloon oli Matti Matinpoika s. noin 1570. Vallitseva tieto on ollut, että Matti Matinpoika olisi syntynyt Pedersören Kålbyssä. Pietarsaaren sukuseuran Jan Enval valistaa, ettei tilanne ole näin kuin olemme rekisteriimme merkinneet. Enval kertoo meidän vävyMatin tulleen Pedersören Kolbyhyn Alajärven Pekkolanniemen isännyydestä luopumisen jälkeen (leskenä) 1645. Puhelinkeskustelu 29.10.2015 Jan Enval Pietarsaaresta (04478516221), kertoo että hänen käsittääkseen Matts palaa Neljemark sukunimisenä Pedersören Kålpyyhyn (Katternö) 1645 jolloin tulee omistajaksi isännäksi yli yhden manttaalin taloon, jossa viihtyy yhden vuoden. Johtaako tämä omistus sitten siihen, että Matts myi tuon talon ja ostaa siinä vaiheessa Ylistarosta vastakkaiselta joenrannalta kuin Herttua HATOLA nimisen talon, lainhuuto 1.2.1653 Kyrön käräjillä. Nyt on sitten vävyMatin syntymä tiedot hukas! Katseeni kääntyy taas lähisukuun, kun tuona aikana naimakaupoilla pyrittiin mieluummin lisäämään maaomaisuutta kuin pienentämään. Toivotaan menestystä etsinnälle. Tauno Tuuri on mainio mies – hän johdatti minut aivan tuoreille jäjille – Niilo Kustaa Hermanninpoika MALMBERG myöhemmin Malmivaara! Niilo on tuon äsken kertomani vävyMatin pojan jälkipolvea. Juha Matinpoika Herttua e. Nelimarkka syntyi kaksosena 1616 Alajärven Pekkolassa Nelimarkan tilalla. Juha Matinpojasta tuli Herttuan kotivävy ja 4. isäntänä 21.12.1669 alkaen. Niilo Kustaa Malmivaara tunnetaan Etelä-Pohjanmaan historiassa Hän oli 1800-luvun alkupuolen herännäisen herätysliikkeenjohtohahmoja. Häntä pidetään Suomen historian eräänä merkittävimmistä evankeliuminsaarnaajista. Niilon jälkipolvea juuri kartoitan ja julkaisen kunhan saan valmiiksi. Että tälläistä nyt 10.11.2015 penttiuntamo
Herännäisen herätysliikkeen johtohahmo Niilo Kustaa Malmivaara e.Malmberg 1807-1858
On tällepäivälle suotu, että sukumme tietokanta on nyt justiinsa 146 000 henkilöä! Taunolle siitä kunnia toisaalta kuuluu, kun johdatti minut Niilo Kustaa Hermanninpoika Malmivaaran e. Malmberg jäljille. Niilo Kustaa on Nelimarkasta Ylistaron Hertttuan kotivävyksi naidun Juha Matinpoika Herttua e. Nelimarkka jälkipolvea! Että silleen!!! penttiuntamo
Odotettu DVD näytelmästä OLENKO MINÄ ISÄNI TYTTÖ on nyt saatavilla!
Eero Ojajärven kirjoittama ja Keijo Lahdenmäen ohjaaman näytelmän esittää Näytelmäryhmä KÄKKÄRÄMÄNTY. Tarina alkaa – Alajärven kappeliseurakunnan kappalaisena vaikutti 1805-1839 Jacob ”Jaakko” Johanneksenpoika Cuhlberg. Hän oli syntynyt Evijärvellä 26.7.1765. Jaakko Cuhlberg meni naimisiin serkkunsa Margareta Winqvistin kanssa ollessaan Oravaisten kappalaisen eli isänsä Johan Cuhlbergin apulaisena. Hän siirtyi kappalaisen apulaiseksi Teerijärvelle v. 1799 ja Alajärven kappalaiseksi v. 1805. Jaakko Cuhlbergin aikana rakennettiin Alajärven nykyinen Gabrielin kirkko vuosina 1836-1839. Jaakko Cuhlberg ehti kuolla 21.3.1839 Alajärven Nelimarkka-Matintuvalla, ennen kuin Gabrielin kirkko vihittiin käyttöön 21.3.1841.
Jaakon ja Margaretan ainoa eloonjäänyt lapsi Johan Erik jäi Alajärvelle ja hänestä tuli talollinen Alajärven Pekkolaan ostettuaan perintörahoillaan Puumalan talosta 1/16 osamanttaalin 16.6.1841, ns. Pylkän. Johan Erikin ensimmäinen lapsi Maija Greta syntyi pappilan kyökkipiian Anna Liisan synnyttämänä kun Erik oli vielä alaikäinen. Tästä syystä isä Jaakko ei katsonut voivansa vihkiä poikaansa ja Anna Liisaa pyhään avioliittoon vaan nuoripari meni kihloihin ja vihittiin avioliittoon Johan Erikin ”Erkki” tultua täysikäiseksi. Erkin poika Anders ottikin isännyytensä aikana sukunimekseen tilan nimen Puumala. Värikkäitä tapahtumia, ongelmia ja juoruja tuosta ajasta riittää. Tässä DVD;ssä Maija Greta Erkintyttären tarina jatkuu……….
DVD saatavissa näytelmäryhmän jäseniltä ja NELIMARKKA sukuseuralta.
Alajärven Info kirjakaupasta, Aaltomarista ja Nordean Alajärven konttorista sekä tilattaessa sähköpostilla kirjeenä kotiosoitteeseesi, jolloin lasku seuraa lähetystä. Hinta on 18,00€/kpl. yhteystiedot; puh 040570 4700 E:mail pentti.jukantupa@gmail.com.
Johan Erik osti 1/16 manttaalin Puumalan.
Pylkkä oli eri Puumalan talo!
ALAJÄRVEN ROKULIPÄIVÄT 3-5.7-15
Tiedoksi jäsenistölle, että sukuseuramme edustaja on Alajärvi seuran ”juttuvalla” tavoitettavissa perjantaina koko päivän ja lauantaina kello 14,30 saakka. Pankaa poiketen teltalla tarkistamassa perhetietojasi ja ostamassa rokulitarjouksena valmistuneita kirjojamme à 40 euroa kirja ja Antti oli sitä mieltä, että kolme kirjaa kerralla myydään 100 eurolla, HYÖDYNNÄ!!
Rokuliterveisin
Pentti Jukantupa ”penttiuntamo”
puh; 040 5704700
Pentti Untamo Jukantupa Perustimma äsken tiedotustarpeissiimme alaryhmän ”olenko minä isäni tyttö”! Sihteeriksi valittiin Kirsi Mattila ja puheenjohtajaksi Pentti Jukantupa. Muina jäseninä näytelmän henkilöt. Kirsi tarvitsee kaikkien sähköpostiosoteet käyttöönsä. Ota yhteys Kirsiin. Hoidatko?
NELIMARKKA sukuseuraa johtaa varsinaisen sukukokouksen 2014 päätöksen mukaan Antti Onninpoika Laukkonen uudelleen seuraavatkin toimintavuodet. Varsinaisen sukukokouksen valitsema Hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseensa 20.1.2015. Kokous valitsi varapuheenjohtajaksi Juha Mikonpoika Matintuvan edesmenneen isänsä tavoin johtamaan laajaa ja voimakasta NELIMARKKA sukua. Sihteeriksi kokous kutsui Helvi Einontytär Laukkosen ja rahastonhoitajaksi oli lupautunut Sirkka Erkintytär Rintala. Uusia jäseniä hallituksessa on Anne Paavontytär Kantola ja Jarmo Paavonpoika Ojajärvi. Tiedottamisesta sukutietokannan ylläpidon lisäksi vastaa Pentti Lahjanpoika Jukantupa ”penttiuntamo” ja markkinointi-vastaavana jatkaa Jukka Väinönpoika Ketonen. Sukutietokanta on melkoisen suuri, nyt henkilöitä rekisteröitynä yli sata kolmekymmentätuhatta, joten kyseessä on erittäin laaja ja voimakas suku, jonka esi-isistä ollaan kovastikin kiinnostuneita. Itse Nelimarkan tilan ensimmäinen isäntä oli Pietari Laurinpoika, joka aloitti Alajärven Pekkolan niemen raivaukset itsellisenä ja häntä verotettiin ensimmäisen kerran Pekkolan niemen tuotosta 1592 merkinnällä asuu Kurejoen Sihtala-Sikkilän talossa. Tuo ”itsellinen” tarkoitti tuolloin henkilöä, joka asuu jonkin luvalla kyseistä tilaa. Tästä voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että tuolloin Alajärven Pekkolan niemi kuului ns. Sihtalan nautintaan! Uudisasukkaaksi Pietari Laurinpoika hakeutui ja häntä verotettiin siinä ominaisuudessa 1601. Reijo Ollila on selvittänyt maaomaisuuteen liittyvää omistus-nautinta historiaa laajasti. Hänellä on ollut motiivina se, kun hänen synnyin paikkakunnan Lappajärven isännät menettivät nautintansa verotusrikkomuksensa seurauksena Ebba Brahen aikana. Reijo Ollila mainitsee tutkimuksessaan kuinka Nelimarkan pojat olivat ”kovassa” huudossa kotivävyjä valittaessa. Tämä oli tärkeää koska verorangaistus vei kuninkaan päätöksellä nautinnasta pois kyseiset tilat ja kuninkaan ”miehinä” Nelimarkan pojat olivat painonsa arvoisia valinnassa. Muun muassa Korrin talossa oli hankala tilanne muutenkin, koska vanhemmat olivat kuolleet ja talossa oli vain täysorpoja lapsia, mutta Nelimarkasta kotivävyksi naitu Martti ja Jaakko Jaakonpojat toivat naimakaupalla Korrin pois kuninkaan rangaistuksesta. Tästä syystä nelimarkkalaista sukujuurta on paljon Lappajärvelläkin. Tänä päivänä sukututkimus on laajentunut DNA tutkimuksella. Mielenkiintoisena olen antanut DNA näytteeni selvittääkseni Pietari Laurinpojan esi-isiä. Tutkimus tuntuu vievän paljon aikaa eikä loppuraporttia ole vieläkään käytössämme, mutta ehkä helmikuun loppuun mennessä pystytään tiedottamaan tuloksista. Alkuraportoinnissa huomio kiinnittyi edellä kerrottuun Sihtalan talon nautintaan sillä se oli nimittäin Alajärven mittapuussa suurin valtaus. Saattaa olla, että valtauksen tekijä oli viikinki, joka oli lähtenyt matkaansa Norjan SIGDALE nimisestä kylästä? penttiuntamo
Aika: 27.11.2014 klo 18:00
Paikka Villa Nelimarkka, Alajärvi Pekkola
1 § Antti Laukkonen avasi kokouksen
2 § Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3 § Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Laukkonen ja sihteeriksi Helvi Laukkonen, pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jukka Ketonen ja Anne Kantola.
4 § Hyväksyttiin kokouksen esityslista työjärjestykseksi
5 § Esitettiin tilikausittain tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6 § Päätettiin vahvistaa tilinpäätökset ja myöntää vastuuvapaus hallitukselle ja muille
tilivelvollisille.
7 § Vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavaksi toimintakaudeksi. Jäsenmaksua ei erikseen peritä, vaan kaikki syntyperäiset nelimarkkalaiset ovat jäseniä.
8 § Päätettiin valita hallitukseen puheenjohtaja ja seitsemän jäsentä. Varajäseniä ei valittu.
9 § Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Laukkonen. Muut jäsenet ovat:
Marja-Leena Paavola
Jukka Ketonen
Jukka-Pekka Matintupa
Anne Kantola
Jarmo Ojajärvi
Juha Matintupa
Pentti Jukantupa
10 § Toiminnan tarkastajaksi valittiin Martti Matintupa ja varalle Mauno Matila
11 § Muut asiat
Keskusteltiin kirjamyynnin edistämisestä. Päätettiin järjestää myyntitempaukset
Maxissa ja ABC:llä. Todettiin, että Pentti Jukantuvan läsnäolo tarpeen, koska hänellä
on mahdollisuus selvittää samalla sukuun kuuluminen.
12 § Puheenjohtaja päätti kokouksen 19:15
Antti Laukkonen Helvi Laukkonen
puh.johtaja sihteeri
NELIMARKKA sukuseura ry AJANKOHTAISTA
Pentti Jukantupa 21.5.2016
SUVULLE
Näin kesän alussa minulla on kerrottavaa! Juuri lopetin tallentamisen tältä päivältä ja ajattelin pitää viikonlopun lomaa sukututkimuksesta. Niin palkintona vaan itselleni sillä kokonais henkilömäärä NELIMARKKA aineistossani on nyt 152 000 henkilöä!! Se on vienyt aikaa jo liki 20 vuotta ja mieleen tulee tällainen murhe – kuka jatkaa, jos minulta jää kesken? Suvusta varmaan löytyy henkilö, joka ottaa kapulan tuollaisessa vaiheessa!? Kuitenkin olisi syytä jo nyt paneutua sukututkimukseen ja minun aikaansaannokseeni. Itse sain alun sukumme jäseneltä Jorma Höykinpurolta, joka on kuitenkin sitoutunut paremmin Keisari sukuun. Me tarvitsemme ihan oman miehen/naisen jolle velvollisuus NELIMARKKA sukua kohtaan on tinkimätön.
Monenlaista on sattunut ja löytynyt aivan viime aikoina. Eräs isoimmin aikaa vievä on löytö Pohjan Kyröön/ Ylistaroon Herttuan taloon naidun Juho Matinpoika Herttua e. Nelimarkka ja hänen veljensä Martin sijoittuminen myöskin Ylistaroon, Kyrön joen vastakkaiselle puolen Herttuan taloa. Isä Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala osti HATOLA nimisen talon johon lainhuuto 1.2.1653 Kyrön käräjillä. Tämän talon isäntänä oli Martti Matinpoika 1674-1695. Taloa kutsuttiin Kamppiseksi? Parhaillaan on menossa selvitys miten tuo kuvio oikein on syntynyt? Avain asiassa on uskoakseni Matti Matinpoika Nelimarkka e. Puumala toimet sen jälkeen, kun hän jätti isännyyden Pekkolassa, jossa hän oli Nelimarkan kotivävy, isäntänä 1635-1645. Isännyydestä luopumisen jälkeen Matti Matinpoika muutti Pedersören Katternö kylään 1645 tullen autioksi julistetun manttaalin talon isännäksi. Matti myi kuitenkin tuon talon jo hiukan yli vuoden hallinnan jälkeen entisille haltijoille? Onko vanha totuus,” kauppa se on joka kannattaa” toteutunut tässä? Parhaillaan asiantuntijamme selvittävät mitä kaikkea tapahtui Matti Matinpojan kuvioissa Ylistarossa ja Herttuan talossa? Palaan vaiheessa, kun tuo selvitys valmistuu. Niin vanhan virkakielen Ruotsin taitajaa muuten tarvittaisiin.
Tuleva vuosi 2017 on sukukokouksen vuosi ja samalla Suomi 100 vuotta juhlavuosi! Juha Mikonpoika Matintupa on hallituksen valitsema juhlaisäntä. Hän varmastikin on valmis ideoille! Juha Mikonpojan yhteystiedot; jmatintupa@gmail.com, puhelin +358500624383 ota yhteyttä!
Tänä tulevana kesänä olemme mukana Alajärven Rokulimarkkinoilla ALAJÄRVI-SEURAN ”Juttutupa” teltalla. Siellä on mainio tilaisuus päivittää perhetietonsa ja ostaa sukukirjamme! Muutenkin tiedottamisessa tulee seurata; kotisivumme http://www.nelimarkka.info, Facebook ryhmä NELIMARKKA sukuseura, https://jpnews.fi/seurat ja yhdistykset. Olkaa aktiivisia noilla meedioilla saat otettua kantaa ja pystyt kertomaan ajankohtaisesta polttavasta asiasta.
penttiuntamo
SUKULAANEN AMERIIKASTA!
Oli muistiinjäävä päivä! Sain Ameriikasta vieraan, Yliluutnantti Tom Lagemann, Hämeenniemessä syntyneen Leena Juhontytär Hämeenniemen ja Abraham Abrahaminpoika Hauta-aho, Niemi jälkipolvea Ameriikassa. Floridassa syntyneen Thomas ”Tom” Lagemann oppaana, sain esitellä hänelle hänen sukujuuriaan NELIMARKKA suvussa. Kävimme fyysisesti molempien esipolvessa olevien vanhempien synnyinpaikoilla. Leenan synnyinmaisemassa Hämeenniemen Kärentien päässä, jossa Tom ovenkahvaan tarttuen ilminoi ”kotiatuloa” ja sama Abrahamin synnyinpaikalla Jukanniemessä. Päivän vaellus jatkui Pekkolaan Matintuvan rantaan, jossa sain kertoa kuinka esi-isät maksoivat mm. veronsa suolakalalla, kun nautinnassa oli Pirkkalanlahti johona Tuomilahna tuli keväisin kutemaan ja sitä oli niin paljon, että lahden pohja peittyi makaavista kaloista. Sitten NELIMARKKA museolle, jossa meitä odotti päiväkahvit NELIMARKKA leivoksen kanssa! Tom ja tulkkina ollut Esa Koivu Niinisalon varuskunnasta nauttivat talon aarteista ja pitihän Tom istuttaa proffesorin ateljeessa keinutuoliin. Jossa on moni miettinyt mennyttä aikaa. Ostosten jälkeen päiväohjelma vei Alajärven sankarihaudalle – sotilaita kun vieraani olivat – molemmat tekivät asiaan kuuluvaa kunniaa taistelutantereelle jääneille. Hyvästelimme ja vieraitteni matka jatkui Tuurin kyläkaupan kautta Kankaanpäähän. Kiitollisena kokemastaan penttiuntamo
NELIMARKKA sukuseura on mukana!
Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät Seinäjoella 12.-13.3.2016
SEDU (Seinäjoen ammattioppilaitos), keskustan toimipiste,
Kirkkokatu 10, 60100 Seinäjoki. Tuu käymään osastollamme! Täydennä perhetietojasi sukutietokantaamme tai tee kauppoja ilmestyneistä kirjoista tai mieltäsi puhuttelevasta, vaikka sukupuustasi! penttiuntamo
UUTTA JA AJNKOHTAISTA!
Nelimarkka sukutiedosto ylittää tälläviikolla 150 000 henkilön rajan! On muuten melkoinen määrä – suhteuta isompien kaupunkiemme väkilukuun mielessäsi. Uuden kirjan teko tulee ainavain vaikeammaksi siksi, että koviin kansiin ei voi tuollaista määrää enää saattaa. Tarjoan nyt mahdollisuutta ostaa sinun oma esipolvi CD levylle tallennettuna. Edellytys
aineiston olemassaolo tietokannassamme. Hinta ei oo mahoton – alle 20€ kappale. Sukuseuran myyntipöytä Seinäjoella 12-13.3.2016 sukututkimuspäivillä. Paa poiketen ja tarjoudu avustajaksi. Ota mukaasi muistitikku niin tallennetaan sille hintaan 10€! /tiedosto. Kaikkea hyvää sinulle! penttiuntamo
Tiedote 25.1.2016
Luento paljastaa Malmbergien
ja Nelimarkkojen sukulaisuuden
Avoin yleisöluento Ylistaron seurakuntakeskuksessa 8. helmikuuta paljastaa seudun kahden kuuluisan pohjalaissuvun yllättävän yhteyden. Kuuluisalle Malmbergin pappissuvulle ja Järviseudun Nelimarkka-taiteilijasuvulle on sukututkija Pentti Jukantuvan selvityksissä kuortanelaisen Tauno Tuurin avulla löytynyt yhteinen kantaisä.
Tietoa näiden kahden suvun yhteydestä jaetaan luento- ja seurahetkessä, jossa puhujina ovat sukututkija Pentti Jukantupa, päätoimittaja Heli Karhumäki ja pastori Jukka Tuppurainen. Malmbergien hengellistä perintöä kunnioittaen veisataan myös Siionin virsiä.
Pentti Jukantupa tekee selkoa tapahtumakulusta, joka johti Nelimarkka-suvun jäsenen tien 1700-luvulla Ylistaroon, jossa puolestaan syntyi 1807 Malmbergien suvun kuuluisin pappi, Pohjanmaan herännäisyyden sytyttänyt julistaja Niilo Kustaa Malmberg. Suvussa on pappeja ja piispoja ainakin seitsemässä perättäisessä sukupolvessa.
Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki on ilahtunut löytyneestä yhteydestä, sillä hän kuuluu Nelimarkkojen sukuun, mutta on saanut hengellisen perintönsä Malmbergin sytyttämästä herännäisyydestä. Hän kertoo tarinoin ja valokuvin Malmbergin-Malmivaarojen opetuksista ja elämänvaiheista, jotka koskettavat läheltä hänen sukunsa vaiheita. N.K. Malmbergin tie kulki traagisella tavalla kunnian päivistä sosiaaliseen romahdukseen ja herännäisyyden hajaannukseen. Vasta Malmbergin kuoleman jälkeen on todistettu, että häntä koskevat huhut olivat perättömiä, ja että niitä käytettiin kirkollisessa valtakamppailussa tahallaan suositun papin häpäisemiseen.
Nelimarkkojen tunnetuimpia jäseniä ovat taidemaalarit Eero, Tuomas ja Riitta Nelimarkka. Nelimarkkojen taiteellista perintöä vaalii Nelimarkka-museo Alajärvellä. Sekä Malmbergeilla ja Nelimarkoilla on laajat sukuseurat, jotka tallentavat sukuluetteloin ja tarinoin sukujensa henkistä, hengellistä ja aineellista perintöä.
Malmbergien ja Nelimarkkojen yhteys –yleisöluento, seurat ja kahvitarjoilu Ylistaron seurakuntakodilla ma 8.2.2016 klo 18-20. Vapaa pääsy.
Kuvateksti: Päätoimittaja Heli Karhumäki kertoo Ylistarossa N.K. Malmbergista, jonka sytyttämiin herätyksiin hänen isänpuoleinen sukunsa on laajasti liittynyt. Nelimarkka-sukuun Karhumäki kuuluu kummankin vanhemman puolelta.
Lisätiedot sukututkija Pentti Jukantupa 040 – 570 4700
Heli Karhumäki
KIITOS KULUNEESTA VUODESTA.
Isolle ja voimakkaalle NELIMARKKA suvulle, sen jokaiselle jäsenelle, ilosta joulunaikaa ja onnellista uuttavuotta 2016!
NELIMARKKA sukuseura ry:n.
Hallitus
NELIMARKKA sukuseura ry TIEDOTE 9.12-15
NELIMARKKA suku
Tervehdys ja Jouluodotusta sinulle! Näin on taas vuosi kohta päätöksessä, monin tapahtumin on menty sukutiedon tallentamisessakin eteenpäin. Mainio yhteistyökumppanini Tauno Tuuri soitti muutama kuukausi sitten ”sanooko Niilo Kustaa Malmberg sinulle mitään? No tietystikin sanoin; hän oli Herännäisyyden johtohahmo. Näin pääsimme tallentamisessa melkoisen aineiston kimppuun, josta sukutietokantamme kas-voi reilulla 15 000 henkilöllä!! Nyt koko tallennetun henkilön kappaleluku on yli 180 000 – se on melkoinen määrä. Onko sinun perhetiedot tietokannassamme ajan tasalla? Huomaa, että voit luottamuksella ne luovuttaa sukurekisteriimme ja voit halutessasi kieltää niiden julkaisemisen, mitä en suosittele, sillä nykypolvella on suurin halu tietää tämän polven sukusiteet. Vuonna 2017 on seuraava sukukokouksemme ja silloin julkaistaan jotain, päätöstä siitä mitä, ei ole hallituksessa käsitelty. Ongelman tekee tietokannan suuruus! Se on kuitenkin selvä, ettei kovakantista kirjaa pysty enää tuosta kannasta tekemään, vaan jokin muu ratkaisu tulee eteen?
Nelimarkasta naitiin kotivävyksi Ylistaro Herttuan taloon Juho Matinpoika Nelimarkka s n. 1616. Juhosta tulee aikanaan Herttuan 4. isäntä 21.12.1669 alkaen ja tämä Niilo Kustaa on hänen jälkipolveaan 6. polvessa.
Niilo Kustaa Hermanninpoika Malmberg myöhemmin Malmivaara syntyi 16.2.1807 Ylistarossa Ookilan pappilassa ja hänestä tuli opiskelunsa jälkeen Lapuan pitäjänapulainen ja Herännäisyyden alkuunpanija. Juhlistaaksemme uutta olemme sopineet 8.2.2016 kaksi tilaisuutta. Ensin kokoonnumme Nelimarkka Museolla Alajärven Pekkolassa kello 13.00-15.00 ja Ylistaron Seurakunnan seurakuntakeskuksessa alkaen kello 17.00-20.00. Ohjelmaan on tässä vaiheessa sovittu päätoimittaja Heli Karhumäki-Seppä-Lassilan mukanaolo. Heli on itsekin nelimarkkasukupuussa sekä isänsä että äitinsä kautta. Palaan tarkemmalla ohjelmalla tammikuun -16 loppupuolella, mutta ehdottomasti laita päivä ja aikataulu jo nyt allakkaasi varattuna sillä olen varma – nautit ainakin Helin osuudesta!
Vietetään joulu ja uusivuosi juhlat ensin ja muistathan kuinka kätevä lahja on jo julkaistut sukukirjamme!
Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, penttiuntamo
MISSÄ SYNTYI MATTI MATINPOIKA, NELIMARKAN KOTIVÄVY
Onhan siihen mennyt aikaa (yli 146000), mutta lähes joka päivä saan rakentaa lisää. Monta asiaa on viellä selvitettävänä. Esimerkiksi ensimmäinen kotivävy Nelimarkan taloon oli Matti Matinpoika s. noin 1570. Vallitseva tieto on ollut, että Matti Matinpoika olisi syntynyt Pedersören Kålbyssä. Pietarsaaren sukuseuran Jan Enval valistaa, ettei tilanne ole näin kuin olemme rekisteriimme merkinneet. Enval kertoo meidän vävyMatin tulleen Pedersören Kolbyhyn Alajärven Pekkolanniemen isännyydestä luopumisen jälkeen (leskenä) 1645. Puhelinkeskustelu 29.10.2015 Jan Enval Pietarsaaresta (04478516221), kertoo että hänen käsittääkseen Matts palaa Neljemark sukunimisenä Pedersören Kålpyyhyn (Katternö) 1645 jolloin tulee omistajaksi isännäksi yli yhden manttaalin taloon, jossa viihtyy yhden vuoden. Johtaako tämä omistus sitten siihen, että Matts myi tuon talon ja ostaa siinä vaiheessa Ylistarosta vastakkaiselta joenrannalta kuin Herttua HATOLA nimisen talon, lainhuuto 1.2.1653 Kyrön käräjillä. Nyt on sitten vävyMatin syntymä tiedot hukas! Katseeni kääntyy taas lähisukuun, kun tuona aikana naimakaupoilla pyrittiin mieluummin lisäämään maaomaisuutta kuin pienentämään. Toivotaan menestystä etsinnälle. Tauno Tuuri on mainio mies – hän johdatti minut aivan tuoreille jäjille – Niilo Kustaa Hermanninpoika MALMBERG myöhemmin Malmivaara! Niilo on tuon äsken kertomani vävyMatin pojan jälkipolvea. Juha Matinpoika Herttua e. Nelimarkka syntyi kaksosena 1616 Alajärven Pekkolassa Nelimarkan tilalla. Juha Matinpojasta tuli Herttuan kotivävy ja 4. isäntänä 21.12.1669 alkaen. Niilo Kustaa Malmivaara tunnetaan Etelä-Pohjanmaan historiassa Hän oli 1800-luvun alkupuolen herännäisen herätysliikkeenjohtohahmoja. Häntä pidetään Suomen historian eräänä merkittävimmistä evankeliuminsaarnaajista. Niilon jälkipolvea juuri kartoitan ja julkaisen kunhan saan valmiiksi. Että tälläistä nyt 10.11.2015 penttiuntamo
Herännäisen herätysliikkeen johtohahmo Niilo Kustaa Malmivaara e.Malmberg 1807-1858
On tällepäivälle suotu, että sukumme tietokanta on nyt justiinsa 146 000 henkilöä! Taunolle siitä kunnia toisaalta kuuluu, kun johdatti minut Niilo Kustaa Hermanninpoika Malmivaaran e. Malmberg jäljille. Niilo Kustaa on Nelimarkasta Ylistaron Hertttuan kotivävyksi naidun Juha Matinpoika Herttua e. Nelimarkka jälkipolvea! Että silleen!!! penttiuntamo
Odotettu DVD näytelmästä OLENKO MINÄ ISÄNI TYTTÖ on nyt saatavilla!
Eero Ojajärven kirjoittama ja Keijo Lahdenmäen ohjaaman näytelmän esittää Näytelmäryhmä KÄKKÄRÄMÄNTY. Tarina alkaa – Alajärven kappeliseurakunnan kappalaisena vaikutti 1805-1839 Jacob ”Jaakko” Johanneksenpoika Cuhlberg. Hän oli syntynyt Evijärvellä 26.7.1765. Jaakko Cuhlberg meni naimisiin serkkunsa Margareta Winqvistin kanssa ollessaan Oravaisten kappalaisen eli isänsä Johan Cuhlbergin apulaisena. Hän siirtyi kappalaisen apulaiseksi Teerijärvelle v. 1799 ja Alajärven kappalaiseksi v. 1805. Jaakko Cuhlbergin aikana rakennettiin Alajärven nykyinen Gabrielin kirkko vuosina 1836-1839. Jaakko Cuhlberg ehti kuolla 21.3.1839 Alajärven Nelimarkka-Matintuvalla, ennen kuin Gabrielin kirkko vihittiin käyttöön 21.3.1841.
Jaakon ja Margaretan ainoa eloonjäänyt lapsi Johan Erik jäi Alajärvelle ja hänestä tuli talollinen Alajärven Pekkolaan ostettuaan perintörahoillaan Puumalan talosta 1/16 osamanttaalin 16.6.1841, ns. Pylkän. Johan Erikin ensimmäinen lapsi Maija Greta syntyi pappilan kyökkipiian Anna Liisan synnyttämänä kun Erik oli vielä alaikäinen. Tästä syystä isä Jaakko ei katsonut voivansa vihkiä poikaansa ja Anna Liisaa pyhään avioliittoon vaan nuoripari meni kihloihin ja vihittiin avioliittoon Johan Erikin ”Erkki” tultua täysikäiseksi. Erkin poika Anders ottikin isännyytensä aikana sukunimekseen tilan nimen Puumala. Värikkäitä tapahtumia, ongelmia ja juoruja tuosta ajasta riittää. Tässä DVD;ssä Maija Greta Erkintyttären tarina jatkuu……….
DVD saatavissa näytelmäryhmän jäseniltä ja NELIMARKKA sukuseuralta.
Alajärven Info kirjakaupasta, Aaltomarista ja Nordean Alajärven konttorista sekä tilattaessa sähköpostilla kirjeenä kotiosoitteeseesi, jolloin lasku seuraa lähetystä. Hinta on 18,00€/kpl. yhteystiedot; puh 040570 4700 E:mail pentti.jukantupa@gmail.com.
Nyt ostamaan ja nauttimaan!
Johan Erik osti 1/16 manttaalin Puumalan.
Pylkkä oli eri Puumalan talo!
ALAJÄRVEN ROKULIPÄIVÄT 3-5.7-15
Tiedoksi jäsenistölle, että sukuseuramme edustaja on Alajärvi seuran ”juttuvalla” tavoitettavissa perjantaina koko päivän ja lauantaina kello 14,30 saakka. Pankaa poiketen teltalla tarkistamassa perhetietojasi ja ostamassa rokulitarjouksena valmistuneita kirjojamme à 40 euroa kirja ja Antti oli sitä mieltä, että kolme kirjaa kerralla myydään 100 eurolla, HYÖDYNNÄ!!
Rokuliterveisin
Pentti Jukantupa ”penttiuntamo”
puh; 040 5704700
HUOMIO!!!
Pentti Untamo Jukantupa Perustimma äsken tiedotustarpeissiimme alaryhmän ”olenko minä isäni tyttö”! Sihteeriksi valittiin Kirsi Mattila ja puheenjohtajaksi Pentti Jukantupa. Muina jäseninä näytelmän henkilöt. Kirsi tarvitsee kaikkien sähköpostiosoteet käyttöönsä. Ota yhteys Kirsiin. Hoidatko?
NELIMARKKA SUVUN KANTA ISÄ DNA SELVITYKSESSÄ
NELIMARKKA sukuseuraa johtaa varsinaisen sukukokouksen 2014 päätöksen mukaan Antti Onninpoika Laukkonen uudelleen seuraavatkin toimintavuodet. Varsinaisen sukukokouksen valitsema Hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseensa 20.1.2015. Kokous valitsi varapuheenjohtajaksi Juha Mikonpoika Matintuvan edesmenneen isänsä tavoin johtamaan laajaa ja voimakasta NELIMARKKA sukua. Sihteeriksi kokous kutsui Helvi Einontytär Laukkosen ja rahastonhoitajaksi oli lupautunut Sirkka Erkintytär Rintala. Uusia jäseniä hallituksessa on Anne Paavontytär Kantola ja Jarmo Paavonpoika Ojajärvi. Tiedottamisesta sukutietokannan ylläpidon lisäksi vastaa Pentti Lahjanpoika Jukantupa ”penttiuntamo” ja markkinointi-vastaavana jatkaa Jukka Väinönpoika Ketonen. Sukutietokanta on melkoisen suuri, nyt henkilöitä rekisteröitynä yli sata kolmekymmentätuhatta, joten kyseessä on erittäin laaja ja voimakas suku, jonka esi-isistä ollaan kovastikin kiinnostuneita. Itse Nelimarkan tilan ensimmäinen isäntä oli Pietari Laurinpoika, joka aloitti Alajärven Pekkolan niemen raivaukset itsellisenä ja häntä verotettiin ensimmäisen kerran Pekkolan niemen tuotosta 1592 merkinnällä asuu Kurejoen Sihtala-Sikkilän talossa. Tuo ”itsellinen” tarkoitti tuolloin henkilöä, joka asuu jonkin luvalla kyseistä tilaa. Tästä voisi vetää sellaisen johtopäätöksen, että tuolloin Alajärven Pekkolan niemi kuului ns. Sihtalan nautintaan! Uudisasukkaaksi Pietari Laurinpoika hakeutui ja häntä verotettiin siinä ominaisuudessa 1601. Reijo Ollila on selvittänyt maaomaisuuteen liittyvää omistus-nautinta historiaa laajasti. Hänellä on ollut motiivina se, kun hänen synnyin paikkakunnan Lappajärven isännät menettivät nautintansa verotusrikkomuksensa seurauksena Ebba Brahen aikana. Reijo Ollila mainitsee tutkimuksessaan kuinka Nelimarkan pojat olivat ”kovassa” huudossa kotivävyjä valittaessa. Tämä oli tärkeää koska verorangaistus vei kuninkaan päätöksellä nautinnasta pois kyseiset tilat ja kuninkaan ”miehinä” Nelimarkan pojat olivat painonsa arvoisia valinnassa. Muun muassa Korrin talossa oli hankala tilanne muutenkin, koska vanhemmat olivat kuolleet ja talossa oli vain täysorpoja lapsia, mutta Nelimarkasta kotivävyksi naitu Martti ja Jaakko Jaakonpojat toivat naimakaupalla Korrin pois kuninkaan rangaistuksesta. Tästä syystä nelimarkkalaista sukujuurta on paljon Lappajärvelläkin. Tänä päivänä sukututkimus on laajentunut DNA tutkimuksella. Mielenkiintoisena olen antanut DNA näytteeni selvittääkseni Pietari Laurinpojan esi-isiä. Tutkimus tuntuu vievän paljon aikaa eikä loppuraporttia ole vieläkään käytössämme, mutta ehkä helmikuun loppuun mennessä pystytään tiedottamaan tuloksista. Alkuraportoinnissa huomio kiinnittyi edellä kerrottuun Sihtalan talon nautintaan sillä se oli nimittäin Alajärven mittapuussa suurin valtaus. Saattaa olla, että valtauksen tekijä oli viikinki, joka oli lähtenyt matkaansa Norjan SIGDALE nimisestä kylästä? penttiuntamo
NELIMARKKA sukuseura ry Varsinainen sukukokous
Aika: 27.11.2014 klo 18:00
Paikka Villa Nelimarkka, Alajärvi Pekkola
1 § Antti Laukkonen avasi kokouksen
2 § Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
3 § Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Laukkonen ja sihteeriksi Helvi Laukkonen, pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jukka Ketonen ja Anne Kantola.
4 § Hyväksyttiin kokouksen esityslista työjärjestykseksi
5 § Esitettiin tilikausittain tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6 § Päätettiin vahvistaa tilinpäätökset ja myöntää vastuuvapaus hallitukselle ja muille
tilivelvollisille.
7 § Vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavaksi toimintakaudeksi. Jäsenmaksua ei erikseen peritä, vaan kaikki syntyperäiset nelimarkkalaiset ovat jäseniä.
8 § Päätettiin valita hallitukseen puheenjohtaja ja seitsemän jäsentä. Varajäseniä ei valittu.
9 § Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antti Laukkonen. Muut jäsenet ovat:
Marja-Leena Paavola
Jukka Ketonen
Jukka-Pekka Matintupa
Anne Kantola
Jarmo Ojajärvi
Juha Matintupa
Pentti Jukantupa
10 § Toiminnan tarkastajaksi valittiin Martti Matintupa ja varalle Mauno Matila
11 § Muut asiat
Keskusteltiin kirjamyynnin edistämisestä. Päätettiin järjestää myyntitempaukset
Maxissa ja ABC:llä. Todettiin, että Pentti Jukantuvan läsnäolo tarpeen, koska hänellä
on mahdollisuus selvittää samalla sukuun kuuluminen.
12 § Puheenjohtaja päätti kokouksen 19:15
Antti Laukkonen Helvi Laukkonen
puh.johtaja sihteeri
Jukka Ketonen Anne Kantola
HANKI NELIMARKKA SUKUKIRJA JOULULAHJAKSI!!
Nyt on kolme kirjaa julkaistuna ja sukutiedostoa
täsmennetään joka hetki. SUKUKIRJA ON HYVÄ
JOULULAHJAIDEA – SUOSITTELEMME.
Hinta nyt Joulukuun 2014 kampanjassa à 40€/kpl tai 100€/3kpl!
Käteisellä tai pankkisiirrolla.
Saatavana Aaltomarin myymälästä Alajärvellä,
sihteeri Helvi Laukkoselta puh. 040 553 6657 tai sähköpostilla
pentti.jukantupa@gmail.com jolloin kulut lisätään.
Lisäksi esittelymyynti perjantaina 12.12. S-Market Alajärvi kello 9–19
ja tiistaina 16.12. Maxi-kauppakeskus Alajärvi 9–19.
penttiuntamolla tietsikka joukossa. Tuu kaupoille!