Pirjo Antilan 70-vuotisseurat – KIITOS ELÄMÄSTÄ TEEMALLA

0
Pirjo Antila juhli ensikerran julkisesti merkkipäiväänsä 70-vuotiaana, lähetys-ja diakoniatyön tukemisen innostamana. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
Alavus/Töysä

Pirjo Antila aloitti Töysän seurakunnan diakonina tammikuussa vuonna 1992. Hän hoiti uutterasti virkaa eläkeikään asti. Siihen saakka, kun kunta-ja seurakuntaliitos Alavuden kanssa toteutui.

Antilan Pirjo oli ja on edelleenkin touhukas töysäläinen, vaikka ei olekaan kotoisin paikkakunnalta. Hän asuu Tuurissa sekä järjestää edelleenkin eläkeläisenä diakonia-ja lähetystilaisuuksia, osallistuu aktiivisesti tapahtumiin-, myyjäisiin jne.

70-ikävuoden saavutettuaan Pirjo juhli nyt myös ensikerran julkiseti merkkipäiväänsä. Hän järjesti synttäriseurat lähetys-ja diakonitoiminnan hyväksi. Juhlatilaisuuteen kokoonnuttiin Töysän seurakuntatalolle, jossa oli teemana: ”Kiitos Elämästä”!
Seuroja edelsi Jumalanpalvelus kirkossa, jossa saarnasi kirkkoherra Jussi Peräaho. Liturgina toimi kappalainen Elina Mäki ja virret säesti kanttori Paula Setälä. Päivän raamatun tekstit luki itse päivänsankari Pirjo Antila. Yksinlaulua esitti Olavi Hankaniemi.
Juhlaseurojen alkuun nautittiin seurakuntatalossa ruokapöydän antimista. Lounaan vapaahtoinen ”kolehti” meni diakonia-ja lähetystoiminnan hyväksi.
Ruokailun jälkeen juhlaseurojen avauksen suoritti kappalainen Elina Mäki. Hän esitti kiitosta Pirjolle pitkäaikaisesta toiminnasta seurakunnan diakonia- ja lähetystyössä, joka jatkuu edelleenkin vapaaehtoisen aktiivisena harrastustoimintana.

Seurakunnan vapaahtoistoimijoiden valmistaman rukoushuivin ja kukkaset Pirjolle luovuttivat Elina Mäki ja Jussi Peräaho. (Pentti Hautala)

 

-Tämänkin juhlan järjestäminen ilmentää Pirjon auttamisen tahtoa. Olemme kaikki hyvillämme Pirjolle siitä, että olet kutsunut kaikkia iloisen, hyvän elämän kiitoshetkeen.
-Sinä Pirjo olet todellakin juurtunut Jumalan yhteyteen ja palveluun. Olet ollut seurakunnan työssä vastuunkantaja ja auttajana. Olet opettanut ja kantanut huolta lähimmäisistä monella tavalla, kiitteli Mäki.

Jussi Peräaho kiitti Antilaa aidosta kutsumustyöstä ja toiminnasta jota syntymäpäiväsankari on tehnyt seurakunnan viranhaltijana ja vapaaehtoisena  toimijana nuoruusvuosista saakka.
-Tämän päivänkin on Herra tehnyt. Tähän päivään vaikuttavat merkittävästi menneet ajat, päivät…

Pirjo Antila muisteli menneitä vuosia ja kuulijoitakin jännittäneitä elämänvaiheitaan. Yksi sellainen oli kotitalon palaminen, jolloin hän pelasti nuorimman veljensä ikkunan kautta ulos. Isä ja äiti olivat tuolloin töissä pellolla.
-Minulla on monta aihetta kiittää Jumalaa. Saan todeta, että Jumala on auttanut ja pitänyt huolta minusta monessa elämänvaiheessa. Siitä minä olen hyvin kiitollinen. Jumalan on minun ja meidän kaikkien apu ja auttaja.
-Seurakuntayhteyden ja ystävät olen myöskin kokenut hyvin merkityksellisiksi elämässäni, muistutti Pirjo Antila.

Peräaho ja Mäki luovuttivat Antilalle seurakunnan vapaaehtoisten tekämän rukoushuivin. Juhlassa laulettiin Pirjon toivomia, tilanteeseen sopivia lempivirsiä kanttori Paula Setälän säestyksellä.

Pirjo Antilan synttäriseuroissa saatiin nauttia runsaasti ”ruumiin ja sielun ravintoa”. (Pentti Hautala)

 

JÄTÄ KOMMENTTI