PÖYTÄTENNIS: Peräseinäjoen Toiveen joukkueelle seurahistorian korkein luokkavoitto liiton kisoissa – Anna Gavrilova haluaa tuoda pingiksen Alajärvelle!

0
Pingistä järvipohjalaisille. (vas) Anna Gavrilova edusti Peräsenäjoen Toiveen joukkueessa menestyksekkäästi Kuopiossa ja Pietarsaaressa käydyissä pöytätenniskisoissa. Anna on aloittamassa lajin valmennusta Alajärvellä. (Kuva: Juha Kulju, KuPTS)

Teksti: Juha Julmala

Reilu kaksi viikkoa sitten neljä Peräseinäjoen Toiveen pöytätennispelaajaa osallistui hyvällä menestyksellä pöytätenniksen Luolakisoihin Kuopiossa päätähtenään alajärveläistymässä oleva petroskoilainen Anna Gavrilova. Anna on ollut lajissa Venäjän kansallista juniorikärkeä, mutta ollut noin vuoden lähes treenaamatta, sillä Järvi-Pohjanmaan pöytätenniskulttuuri ei ole tarjonnut hänelle treenimahdollisuuksia. Viime lauantaina pelatuissa Pietarsaaren Pohjanmaa Liigan kisoissa oli mukana peräti ennätykselliset kymmenen Toiveen pelaajaa.

 

Raporttia turnauksista Kuopiosta ja Pietarsaaresta:

KUOPIOSSA aamun luokassa M-2000 Anna Gavrilova eteni poolinsa kakkoseksi voitettuaan Kuopion Pöytätennisseuran Aukusti Kontkasen, pieksämäkeläisen Vilhulan Vireen Markku Halosen ja Iisalmen Pöytätennis-94:n Martti Knuutisen, tappio tuli luokan voittanutta KuPTS:n Maxim Nesterovia vastaan. Semifinaalissa Annan erin 3-0 voittanut Pietarsaaren Halexin Mikael Bäckman oli ovelien syöttöjensä verran parempi. 1600-luokassa Esa Wallius oli poolinsa kakkonen ja kaatoi puolivälierässään IPT-94:n kovalyöntisen nuoren Selma Suikkasen erin 3-1, mutta semifinaalissa savonlinnalaisen Linnan Pingiksen Jouni Koskela oli parempi samoin erälukemin, joten Esan tulokseksi tuli pronssisija. Juha Julmala karsiutui poolipelien yhdellä voitollaan. 1200-luokassa PeTo:n alavutelaistykki Kai Asunmaa saavutti hopeaa. Poolissa tuli kolme voittoa neljästä pelistä ja semifinaalissa Kaitsun pomminvarmat rystylyönnit masensivat IPT-94:n Tuomo Kettusen, erälukemat 3-1. Lukemat olivat samat myös finaalissa, mutta tällä kertaa KuPTS:n nuoren näppyläpelaajan, Ville Hyvärisen hyväksi.

Iltapäivän pelit KUOPIOSSA jatkuivat vielä aamuakin paremmin, kun Anna Gavrilova voitti ensin poolinsa kukistamalla Halosen, IPT-94:n Heikki Juntusen ja jyväskyläläisen Harjun Sporttiklubin Juha-Pekka Jukkalan ainoastaan Haukiputaan Heiton Sisu Vahtolan oltua parempi. Semifinaalissa kaatui LiPi:n Arto Muinonen erin 3-1 ja finaalissa Suikkanen puhtaasti erin 3-0, joten PeTon historian korkein luokkavoitto liiton kisoissa kirjattiin täten Annan nimiin. Julmala saavutti tässä kovassa luokassa muutaman hyvän erävoiton. Luokka M-1400 oli Walliuksen juhlaa. Poolissa Esalle tuttu mörkö LiPi:n Petri Mikkonen oli parempi, mutta muuten Esa eteni voitosta voittoon, kun puoliväriessä ja välierässä kaatuivat Hyvärinen ja pronssia napannut seurakaveri Kai Asunmaa erin 3-0. Finaalissa vaadittiinkin kova nousu Julmalan taktiikkavinkkien avulla, että Mikkelin Palloseuran näppylävelho Jouko Antinoja taipui viidennessä erässä.

Junioriluokan kuva Pietarsaaresta, jossa Juhani Levelä toinen oikealta.(Kuva: Robin Sandlin, Halex)

PIETARSAARESSA kilpailut alkoivat aamun luokilla M-1900 ja Nuoret (MJ-15). Toiveen nuoret peräseinäjokiset Silver Rekand ja Juhani Levelä taistelivat hienosti junioriluokassa, mutta voitot jäivät odottamaan vielä seuraavia kisoja. Luokka M-1900 toi PeTolle kaksi jatkopaikkaa, alkupoolinsa kakkonen Wallius hävisi oman puolivälieränsä Halexin Tomas Porthinille, mutta Anna Gavrilova onnistui päihittämään puolivälierässä vaasalaisen Kotirannan Kunnon Sam Levanderin 3-1 ja semifinaalissa Porthinin 3-2. Viisieräisessä finaalissa Halexia edustava Ruotsin veteraanimaajoukkueen kärkinimiin kuuluva Leif Cruuka osoittautui kuitenkin paremmaksi.

Iltapäivän Harrastelija- ja Rating-sarjat olivat yhtä pietarsaarelaisjuhlaa. Ratingissa Wallius ja Gavrilova yrittivät laittaa kampoihin tuloksinaan neljännesvälierä- ja puolivälieräpaikka. Harrastelijoissa Julmala ja Asunmaa ylsivät puolivälieriin, mutta ovat kuitenkin Asunmaan johdolla kokonaiskilpailussa kaksoisjohdossa. Toiveen pelaajista kilpailuihin osallistuivat myös Antti Kuivinen, Pasi Kärki ja Juhani Tevaniemi.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI