22. Asfalttikunkku tapahtuma kisataan Vappuna Vetelissä

0
Jokamiesluokan autourheilutapahtumassa on iloinen vappumeininki. Runsaasti nähtävää, yritystä, kamppailuja ja vauhdikkaan lennokkaita tilanteita

Jokamiesluokan autourheilutapahtumassa on iloinen vappumeininki. Runsaasti nähtävää, yritystä, kamppailuja ja vauhdikkaan lennokkaita tilanteita ( Kuva: Jukka Ketonen /jpnews.fi )
Suomen suurin jokamiesluokan kilpailu, XXII Asfalttikunkku, ajetaan ”vappu” viikonloppuna 29.4 – 1.5.2011, Vetelissä, Kemoran moottoriradalla.

Vetelin urheiluautoilijoiden järjestämä virallinen kisatapahtuma on peräti kolmipäiväinen, jossa ovat mukana seuraavat kisaluokat: Naiset, Nuoret, Etuveto- ja kardaani sekä yleinen.

Torstai on varattu harjoitteluun ja itse kisaa käydään perjantaista sunnuntaihin.

Varsinainen kisa aloitetaan perjantaiaamuna naisten luokalla, tämän jälkeen paremmuutta mitataan etuveto – ja kardaaniluokassa.

Nuorten luokka aloittaa lauantain ja päivä jatkuu yleisen luokan karsinnalla. Jatkoon päässeet ratkaisevat yleisen luokan Asfalttikunkun voiton sunnuntaina.

Aikataulua päivitetään koko viikonlopun osalta VetUa:n nettisivuille, www.vetua.fi ja lopullinen (tavoitteellinen) aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Asfalttikunkulla on pitkät perinteet, sillä vuonna 1990 ajettu ensimmäinen kilpailu oli kokeilu asfaltilla, silloin ainutlaatuaan Suomessa.

Kilpailijamäärä nousi heti ensimmäisinä vuosina kolmeensataan ja on siitä kasvanut vuosi vuodelta. Suuri osallistujamäärä ja asfaltti tasavertaisena alustana ovat tärkeitä syitä siihen, että Asfalttikunkussa saavutettuja sijoituksia arvostetaan korkealle lajin harrastajien keskuudessa.

IV MÄKIKUNKKU-KISA

Myös perheen aloitteleville ”mestareille” on ohjelmaa, sillä kisalauantaina 30.4. kisaillaan Kemoralla myös lasten ikiomassa IV. Mäkikunkku-mäkiautokilpailussa.

Isojen sarjassa kilpailevat kaikki kouluikäiset, ekaluokkalaisista alkaen ja pienempien sarjassa ovat alle kouluikäiset ja esikouluikäiset.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI