Wimanin juhannussuunnitelma: kilvanajoa Washington DC:ssä

0

Amerikan Global Rallycross (GRC) –sarjaa ajava Fordin 20-vuotias suomalaislupaus Joni Wiman ehti piipahtaa kotimaassaan vain viikon päivät ennen kun lentokoneen nokka osoitti jälleen kohti Amerikkaa. Tällä kertaa Wimanin kohde on Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington DC, jonka liittopiirin alueella nähdään juhannusviikonloppuna ensimmäinen moottoriurheilutapahtuma yli kymmeneen vuoteen.

Wiman myöntää, että reissatessa tiuhaa uuden ja vanhan mantereen väliä aikaerosta toipuminen ottaa nuoreltakin urheilijalta aikaa.

– Teksasista tullessani valvoin ja suunnittelin nukkuvani vasta lentokoneessa, mutta se suunnitelma ei aivan toteutunut: en saanut lentokoneessa unen päästä kiinni. Puolentoista vuorokauden aikana uni jäi kolmeen tuntiin, ja kotona Pohjassa pari seuraavaa päivää kului haukotellessa.

– Washingtonin kisan jälkeen sarjassa on lähes neljän viikon tauko, jonka jälkeen ajetaan kolme kilpailua putkeen. Heinäkuussa on mukavasti aikaa levätä, Wiman kertoo.

Rallicross esittäytyy Amerikan pääkaupunkilaisyleisölle asfalttipainotteisella noin 850 metriä pitkällä radalla, johon on rakennettu poikkeuksellisesti peräti kymmenen mutkaa sekä totta kai iso hyppyri.

– Ratakartan perusteella rata on parhaimman näköinen tähän mennessä. Ajamme aika paljon asfaltilla ja se sopii paremmin kuin hyvin minulle. Pidän nopeista radoista, joilla pääsee ajamaan kovaa, Wiman hymyilee.

Sarjan yhteispisteissä Wiman putosi epäonnisen X-Gamesin jälkeen kahdeksanneksi. Washingtonissa tähtäin on asetettu A-finaalipaikkaan.

– Nyt ei turboa säädellä vaan ajetaan lähtöviivalle niillä säädöillä, jotka jo alkukaudesta toimivat. Se opittiin, että hyvää autoa on turha lähteä ronkkimaan, Wiman muistuttaa.

Kauden kolmannen GRC-osakilpailun näyttämönä on RFK Stadionin festivaalialueelle rakennettu nopea, pääosin asfalttipintainen rallicrossrata. Suomalaiskuljettajan juhannus kuluu kokonaisuudessaan kilpa-auton ratissa. Juhannuspäivän lauantain ohjelmassa on aika-ajot sekä alkuerät ja sunnuntaina finaalit. Viikonlopun päälähtö A-finaali käynnistyy noin klo 22.00 Suomen aikaa.

GRC-pisteet 2/10 osakilpailua:

1. Scott Speed (USA) Volkswagen 110

2. Nelson Piquet Jr. (BRA) Ford 83

3. Brian Deegan (USA) Ford 70

4. Steve Arpin (CAN) Ford 69

5. Patrik Sandell (SWE) Ford 52

8. Joni Wiman (FIN) Ford 39

JÄTÄ KOMMENTTI