Ähtärin kaupunki uusi sponsorisopimuksen Team Toivosen kanssa

0
Yleisurheilun 10-ottelijat Juuso ja Ville Toivonen edustavt maailmalla Suomea ja kotikaupungin Ähtärin Urheilijoita

Ähtärin kaupunki ja ähtäriläiset yleisurheilijaveljekset Juuso ja Ville Toivonen ovat 18.11.2020 uusineet vuonna 2019 voimaan tulleen keskinäisen sponsorointisopimuksensa. Juuso (s. vuonna 2000) ja Ville (s. vuonna 2002) ovat yleisurheilun saralla hienosti menestyneitä monilahjakkuuksia. Sopimuksen tavoitteena on tukea ja edistää Juuson ja Villen uraa ja harjoittelumahdollisuuksia sekä markkinoida Ähtäriä positiivisessa hengessä ja edistää kaupungin tunnettuutta.

Ville saavutti Kalevan kisoissa kuluvana vuonna kymmenottelusta pronssia ja hän lieneekin historian ensimmäinen suomalainen kymmenottelija, joka on 18-vuotiaana napannut mitalin debytoidessaan Kalevan kisojen 10-ottelussa miesten välinein.
Ville on myös voittanut SM-kultaa 17-vuotiaiden miesten sarjassa 10-ottelussa ja pituudessa, SM-hopeaa kuulassa ja 7-ottelussa (halli) sekä SM-pronssia kiekossa ja keihäässä (halli). Lisäksi hän on saavuttanut suomenmestaruuskilpailujen viidennen sijan pituudessa ja 60 metrin aitajuoksussa, molemmat M17-hallisarjassa. Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla nuorukainen sai 13. sijan U18-sarjassa 10-ottelussa. Pohjoismaiden mestaruusmoniottelut hän ylsi toiselle sijalle U18 10-ottelussa ja nuorten Ruotsi-Suomi-maaottelussa Ville lohkaisi itselleen toisen sijan keihäässä ja kolmannen sijan pituudessa.

Juuso Toivonen saavutti kuluvana kautena kultaa aluemestaruuskilpailuissa Alajärvellä. Samoissa kisoissa tuli myös miesten pituudesta pronssia. Viime vuonna Juuso kunnostautui nappaamalla Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista U20-sarjassa kymmenottelusta kultaa ja seipäästä pronssia. Juuso menestyi myös kotimaan kisoissa: SM-kisoissa saaliiksi tuli M19-sarjan seipäästä kultaa ja pituudesta hopeaa.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on ylpeä ähtäriläisnuorukaisten menestyksestä:

– Ähtäri tunnetaan parhaiten eläinpuistosta ja pandoista, mutta Juuson ja Villen menestys osoittaa, että voimme tarjota hyvät olosuhteet myös huippu-urheilijoille. On hienoa seurata poikien menestystä ja olla mukana mahdollistamassa, että he voivat aidosti keskittyä omaan uraansa, Pienimäki sanoo.

Poikien vastuuvalmentajana toimiva isä Erkki Toivonen sanoo, että vaikka kuluva vuosi on tuonut paljon haasteita rasitusvammojen muodossa, lähdetään kauteen 2021 täysillä:

– Juuso tavoittelee nuorten U23 EM-kisarajaa 10-ottelussa. Kisat järjestetään Norjan Bergenissä. Villen tavoitteena on rikkoa U20 EM- ja MM-kisaraja. EM-kilpailut käydään Viron Tallinnassa ja MM-kilpailut Kenian Nairobissa, hän sanoo.
– Vaikka loukkaantumisiakin tuli, antoi kausi 2020 antoi lupauksia siitä, että tehty työ alkaa tuottaa hedelmää. Ennätykset kesän kilpailuissa kertovat, että kehitystä tapahtuu ja että kunnonajoitus on kohdillaan.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI