Kts.haastattelu| Aki Orava kaksi vuotisella sopimuksella Sotkamoon

0
Aki Orava nostaa Ankkurit ensikaudella tähtijoukkueeksi

Aki Orava vahvistaa ensikaudella Sotkamon Jymyn miehistöä
Alajärveläisjuurinen Ex-Ankkuri Aki Orava toteuttaa unelmaansa ja tekee samalla historiaa kainuulaisessa pesiksessä

Päättyneellä kaudella Oulun Lipon paitaa pesiskentillä kantanut Aki Orava, 27, ja Sotkamon Jymy ovat solmineet kahden vuoden sopimuksen. Värikkään persoonansa lisäksi Orava tuo entisestään lyöntivoimaa Jymyn joukkueeseen sekä kovan luokan ulkopeliosaamista.

– Sopimuksen sorvaaminen tuli Akin kanssa ajankohtaiseksi, kun Lauri Kivinen päätti siirtyä Joensuuhun ja samaan aikaan Jani Komulaisen kanssa tilanne oli vielä avoin, Sotkamon Jymyn toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen muistelee kulunutta aikaa.

– Olimme myös tilanteessa, jossa jouduimme miettimään vastauksia kysymyksiin, mitä jos Rautiaisen Immon kädestä ei tule heittokuntoista, Korhosen Mikko ei pysty pelaamaan tai mikä on Heikkisen Jimin fyysinen ja henkinen kondis ensi kesänä, toimitusjohtaja jatkaa.

Vaasan Mailan pesiskoulussa lajin ensimmäiset oppinsa saanut Orava on edustanut Superpesiksessä Oulun Lipon lisäksi  Vimpeliä ja Joensuuta. Nyt Orava kokee saavansa unelmilleen täyttymyksen siirtyessään Jymyyn.

– Urheilijana tämä on tietyllä tapaa unelmien täyttymys. Olen antanut ymmärtää, ettei Jymyllä ole tapana haalia joukkueeseen pelaajia pelkästään teksti-tv:n tilastojen perusteella, vaan pelaajan on oltava urheilullinen ja ennen kaikkea Jymyn muottiin sopiva. Jotain asioita on pystynyt vuosien varrella tekemään oikein, joten ylpeä täytyy itsestä olla, Sotkamon Jymyn historian ensimmäinen pohjanmaalais-pelaaja kertoo.

– Aki vaikuttaa erittäin motivoituneelta urheilijalta. Emme olleet kiinnostuneet mistään yhden vuoden pestistä, sillä Akin kautta saimme tärkeitä elementtejä myös kauden 2012 joukkueeseen, Jarmo Heikkinen toteaa.

Sotkamon Jymyn kauden 2011 joukkue on nyt koossa. Tuoreimpia sopimuspelaajia ovat Aki Orava, Jani Komulainen sekä nuoret Niko Korhonen ja Jere Vikström. Jymyllä on voimassaolevat sopimukset 14 pelaajan kanssa.

Sotkamon Jymy kokoontuu kauden avausleirille tulevana viikonloppuna Vuokattiin.

Leirille osallistuvat seuraavat pelaajat (suluissa voimassa olevan sopimuksen kesto):

Antti Hartikainen (2011)

Jimi Heikkinen (toistaiseksi)
Mikko Kemppainen (2011)

Toni Kohonen (2013)
Jani Komulainen (2011)
Niko Korhonen (2013)

Mikko Korhonen, pelaaja/valmentaja (toistaiseksi)
Roope Korhonen (2011)

Aki Orava (2012)

Niilo Piiponniemi
Tapani Piri (2013)

Immo Rautiainen (2012)

Kosti Rautiainen (2012)
Riku Tolonen

Jarkko Tuikka (2011)

Jere Vikström (2013)


Pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen

2. pelinjohtaja: Sami Heikkinen

Huoltaja: Matias Ylitalo

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI