Alajärvelle rakennetaan kaksi uutta liikuntahallia

0
Alajärven ylipainehalli seinä- ja kattokupolin nostoon päästään todenteolla ensi viikolla. Rakennelman vaatimat pohjatyöt ja hiekkatekonurmialusta ovat jo asennettu lämpölaitoksen varastoalueen takana olevalle, kaupungin vuokraamalle alueelle. (Kuva: Imatran hieman isommasta ylipainehallista/aviasportareena.fi)

Pitkään Alajärvelle hankkeissa olleen ns. monitoimihallin suunnittelun yhteydessä on tullut esille kahden erillisen hallin vaihtoehto. Yhden monitoimihallin sijasta kaupunkiin rakennettaisiin pienempi monitoimihalli sekä paremmin kesälajeja (pesäpallo, yleisurheilu, jalkapallo jne.) palveleva ylipainehalli. Kahden erillisen hallin vaihtoehto nousi teknisen lautakunnan alustavalla suosituksella ja laskelmilla alajärveläisten ja lähiseutukuntalaisten parhaaksi vaihtoehdoksi.

Ylipainehalliin kustannuksiksi on arvioitu n. 1.000.000 €, johon on mahdollisuus saada Elyltä avustusta 600.000 €. Tekninen toimi on tehnyt vertailuja eri rakentamisvaihtoehtojen rakentamis- ja käyttökuluista, vapaa-aika toimi on tehnyt puolestaan arvion ylipainehallin käyttötuloista. Monitoimihallin suunnittelutoimikunta on syyskuun lopun kokouksessaan päättänyt esittää, että monitoimihalli hanketta ryhdytään viemään eteenpäin kahden erillisen hallin mallina, sillä tämä vaihtoehto nähtiin toiminnallisesti eri lajeja paremmin palvelevana sekä käyttöä lisäävänä ratkaisuna. Toimikunta esitti myös, että ylipainehalli rakennettaisiin vuonna 2017 ja monitoimihalli sen jälkeen 2018.

Järvi – Pohjanmaan tekninen lautakunta esitti kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupungin valtuustolle kahden erillisen hallin (ylipainehallin ja monitoimihallin) rakentamisvaihtoehdon hyväksymistä.

Samalla esitettiin, että ylipainehallin rakentamiseen varataan kaupungin investointiosassa 1.000.000 euron määräraha vuoden 2017 talousarvioon, sekä monitoimihallin rakentamiseen 4.300.000 euron vuoden 2018 talousarvioon.
Alajärven kaupunginhallitus hyväksyi teknisen toimen esityksen yksimielisesti ja seuraavaksi asia siirtyy kaupunginvaltuuston pohdintaan ja päätettäväksi.
.
.

JÄTÄ KOMMENTTI