Alajärven 12 urheiluseuraa haluavat kannustaa lapsia ja nuoria harrastamaan liikuntaa monipuolisesti

0
Alajärven eri urheiluseurojen juniorit olivat saaneet kutsun seuraamaan miesten Superpesis-ottelua Ankkurit -Hyvinkään Tahko ja vastaanottamaan pelaajat "läpsy"kujassa (JK/K-Media)

Alajärveläiset urheiluseurat ovat yhdessä ilmaisseet julki selkeän tahtotilansa kannustaa nuorisoa harrastamaan varhaisella iällä monipuolisesti ja kokeilemaan useampaa urheilulajia. Seurat ilmoittavat pyrkivänsä jatkossa yksissä tuumin tarjoamaan nuorelle entistä selkeämmän ja kattavamman, yli seura- ja lajirajat ylittävän, vaihtoehdon monipuolisen liikuntaharrastuksen kokemiseen.

Ajatuksena seuroissa on, että lajissa kuin lajissa voi harrastaa omien tavoitteittensa mukaan, niin pitkälle kuin kiinnostusta piisaa. Nuorelle halutaan jokaisessa seurassa mahdollistaa mahdollisimman laaja peruspohja, josta on mainio mahdollisuus ponnistaa omassa lajissaan aina huipulle saakka.
 
 .
Alajärveläiset urheiluseurat: Alajärven Ankkurit, Järviseudun Pallokerho, Alavoli, SC Alajärvi,  J-Tennis, Järviseudun Hiihtoseura, Järviseudun Keilaajat, Järviseudun Urheiluautoilijat, Järvi-Pohjanmaan Ratsastajat, Lehtimäen Jyske, Lehtimäen ratsastajat ja Lehtimäen Ampujat liikuttavat yli tuhatta alueen urheilijaa.
Urhielijamääriltään suurimpia ovat yleisseurat. Alajärven Ankkurit, jossa toimintaa on näkyvimmän pesäpallon lisäksi muun muassa yleisurheilussa, lentopallossa, hiihdossa ja suunnistuksessa. Laajapohjaista yleisseuratoimintaa on myös Lehtimäen Jyskeen alaisuudessa, jossa tunnetuimmat urheilijat ja tulosten tekijät löytyvät hiihdon ja yleisurheilun puolelta. Suurin jääurheilun lajiseura on Järviseudun Pallokerho ry (JPK), jonka edustuksessa on Alajärven lisäksi urheilijoita koko järvipohjalaiselta seutukunnalta. Myös takavuosina isosti menestystä ja mainetta moottori- ja autourheilun saralla niittänyt Järviseudun Urheiluautoilijat (JärvisUa) on herättelemässä toimintaansa uuteen kasvuun ja hakee tällä hetkellä riveihinsä uutta aktiivia jäsenistöä.
Ankkurien pesäpallotoiminnan piirissä on runsas määrä kaupungin nuorimpia urheilijan alkuja. (JK/K-Media)
Alajärveläiseurojen tämän hetken maailmalla menestyviä ”soihdunkantajia” ovat muun muassa Ankkurien lentopallon kasvatti ja Suomen maajoukkueen uusin tähtipelaaja Tommi Siirilä, Lehtimäen Jyskeen yleisurheilun tuottamat keihäänheittäjät, olympiakisojen kävijä ja Suomen mestari Ari Mannio sekä nuori naisten keihäänheittäjä Janette Lepistö, Suomen nuorten maajoukkuetta jääkiekkossa edustava JPK:n kasvatti Otto Latvala, Ankkurien yleisurheilun kansainvälisen tason pika-aituri Ville Rajala ja monet muut junioritason nousevat tähdet. Suurin yksittäinen jaosto kaupungissa on Ankkurien valtakunnan Superpesistason palloilutoimintaa edustava pesäpallojaosto, noin viidensadan urheilijan voimin.
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI