Alajärven Ankkureille uusi puheenjohtaja

0
Alajärven Ankkurit ry:n uusi puheenjohtaja Antti Joensuu (vas.) luovutti ex-puheenjohtaja Tapio Kantokoskelle seuran fani-kaulahuivin. (jpnews.fi/JK)
Alajärven Ankkurit ry:n uusi puheenjohtaja Antti Joensuu (vas.) luovutti ex-puheenjohtaja Tapio Kantokoskelle seuran fani-kaulahuivin. (jpnews.fi/JK)
Alajärven Ankkurit ry:n uusi puheenjohtaja Antti Joensuu (vas.) luovutti "katsomoon" siirtyvälle pitkäaikaiselle ex-puheenjohtaja Tapio Kantokoskelle seuraa fanittavan kaulahuivin (jpnews.fi/JK)
Urheilun yleisseura Alajärven Ankkurit ry teki puheenjohtajavaihdoksen reilu viikko sitten. Ankkurien toiminnassa kymmeniä vuosia toiminut rehtori Tapio Kantokoski jätti tehtävänsä Paalijärven koulun entiselle oppilaalleen Antti Joensuulle.

Ankkurien puheenjohtajan ”vahdinvaihto”  tilaisuudessa olivat läsnä kaikkien yleisseuran toiminnassa mukana olevat viiden eri lajijaostojen edustajat. Seuran tämän hetkiset lajijaostot ovat hiihto, lentopallo, pesäpallo, suunnistus ja yleisurheilu.

Tilaisuudessa Tapio Kantokoski muisteli pitkää ankkurilaista uraansa yleisseuran puheenjohtajana ja erityisesti pesäpallojaoston vetäjänä ja monialaisena kökkämiehenä. Antti Joensuu oli innoissaan uudesta pestistään Ankkurien peräsimessä. Illan tilaisuuden annista uusi puheenjohtaja oli myös mielissään, saatuaan runsaasti uutta tietoa seuran eri jaostojen toiminnasta. Eri lajijaostojen edustaja loivat kukin vuoroillaan katsauksen menneeseen ja toivat esiin myös uusia suunnitelmiaan.

Alajärven Ankkureilla on yli 500 lisenssiurheilijaa ja noin 200 taustatoimijaa. Seuran toimintabudjetti oli kaudella 2014 yhteensä 688 000 euroa ja tälle vuodelle on budjettia arvioitu leikattavan noin 50 000 euroa.

Yleisseura Ankkureilla on kaksi palkattua päätoimista työntekijää. Toiminnanjohtajan ja juniorivalmennuspäällikön palkasta vastaa pesäpallojaosto.

Varainhankinnassaan Ankkurit tekee myös liikentoimintaa, johon kuuluvat muun muassa kuntosali Rauta-aika ja tienvarsimainonnan tarjoaminen yrityksille led-valomainostauluissa Alajärvellä ja Kuortaneella.

Varoja kerätään seuran monipuoliseen liikuttamiseen myös perinteisillä tapahtumilla arpajaisineen, kilpailuineen ja konsertteineen.

JÄTÄ KOMMENTTI