Alajärven Ankkurien kokous-ja koulutustilahanke Kotipesä sai rahoituspäätöksen

0
Katetun katsomon alle valmistuvaa uutta edustussisätilaa (Ankkurit)
Ankkurien Super-kapteeni Aki Orava vuorostaan "sirklaamassa" (Kuva: Ankkurit)
Alajärven Ankkurit ry on saanut myönteisen rahoitus-päätöksen Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta moni-käyttöiseen koulutus- ja kokoontumistilan rakentamiseen 20-30 hlölle Kitron stadionille. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 45.161 euroa, josta Ankkureiden rahoitusosuus on noin 20.000 euroa, koostuen talkootyöstä ja rahallisesta osuudesta. Hankkeen omarahoitusosuudesta ja talkootyöstä vastaa Alajärven Ankkureiden pesäpallojaosto.

Hyvässä valmistumisaikataulussa oleva KOTIPESÄ tule toimimaan pääasiallisesti Alajärven eri yhdistysten koulutus- kokous- ja valmennustilana, johon hankitaan nykyajan vaatimuksiin soveltuvat AV- ja ATK välineet muun muassa harjoitusten tallentamista ja esittämistä varten .Yhteinen asianmukaisin välinein varustettu tila vähentää vapaaehtoistoimijoiden vaivannäköä ja tehostaa muun muassa urheiluseurojen valmentajien ja urheilijoiden ajankäyttöä.

Alajärven Ankkurien toiminnanjohtaja Mika Peräkankaan mukaan monikäyttöisen tilan sijainti harjoituspaikkojen, kuten Kitron pesäpallostadionin, urheiluhallin, uimahallin ja Ankkuri-yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä mahdollistaa koulutus- ja valmennustilaisuuksien pitämisen harjoitusten yhteydessä toimijoille, harjoitusryhmille ja joukkueille. Tekopaikka Kitron katsomon yhteyteen valiintui myös kustannussyistä, sillä rakentamisessa säästytään kokonaan perustustöiden tekemiseltä

Pesäpallo-otteluiden aikana tila palvelee yritysaitiona, johon Ankkurit voi kutsua alueen yrityksiä otteluja seuraamaan ja verkostoitumaan hieman rennommissa merkeissä. Tämä vahvistaa alueen tunnetuimman brändin, Ankkureiden ja alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä. Yksittäisiin otteluihin yritykset voivat varata tilan myös omille työntekijöilleen ja asiakkailleen verkostoitumiseen, virkistäytymiseen ja yhteistyöhengen vahvistamiseen.

Katetun katsomon alle valmistuvaa uutta edustussisätilaa (Ankkurit)

Ankkurit aloitti rakentamisen viime vuoden lokakuussa omalla riskillään saatuaan myönteisen rahoituspäätöksen elokuussa Aisapari ry:ltä. Lämpimän sykysn ansiosta Kotipesä ehdittiin saada ”sateelta suojaan” ennen pakkaskautta.

Kotipesän rakentamisen runkoratkaisun toimitti Finnlamelli Oy olemassa olevaan katsomoon rakentamiseen loistavasti soveltuvalla Timberkoti-pilaripalkkitekniikallaan.

Muiltakin osin rakentamisessa on päädytty lähes 100%:sesti Alajärveläiseen osaamiseen:

LVI-työt tekee Rinteen Putki Oy, vaativimmat rakennustyöt Rakennusliike Ahonen Arto ja Esko Oy ja sähkötyöt Sähköasennus M.Yli-Mannila Oy. Kiintokalusteet toimittaa Nordic Kaluste Oy, ovet Artopine Oy, ikkunat Järviseudun Lasiasennus Oy, ilmastoinnin Järviseudun Kodinkonehuolto Oy, pientarvikkeet Rautia Alajärvi ja AV-laitteet Tekniset Japo. Talkootyön ”kymppinä” toimii Ankkureiden Superpesisjoukkueen 2.pelinjohtaja Toni Nevantakanen ja työmaalla on puurtanut suuri joukko pesäpallojaoston jäseniä, Superpesisjoukkueen pelaajia ja muita Ankkurihenkisiä talkootyöntekijöitä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI