Alajärven kaupunki solmi yhteistyösopimuksen yleisurheilija Eucabeth Kivikankaan kanssa 

0
Yleisurheilija Eucabeth Kivikangas ja kaupunginjohtaja Vesa Koivunen allekirjoitustilaisuudessa.

Alajärven yleisurheilukentällä kohtaa monia usein tuttu näky, kun alajärveläinen 18-vuotias yleisurheilija Eucabeth Kivikangas treenaa 7-ottelua ja kuulantyöntöä valmentajansa Tapio Rajalan kanssa. Alajärven kaupunki haluaa tukea omalta osaltaan lahjakasta urheilijaa ja on solminut yhteistyösopimuksen Kivikankaan kanssa 17.6.2020. Yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Sopimukseen kuuluu mm. edustustehtäviä Alajärven kaupungin tapahtumissa, sekä markkinointikasvona toimiminen eri yhteyksissä. Myös urheilijan kisa-asussa on Alajärven logo. Lisäksi Kivikangas on mukana Liikunta-Aalto 2020 hankkeessa, jonka tiimoilta hänellä on erillinen sopimus kaupungin kanssa.

Alajärven Ankkureita lapsesta asti edustanut Kivikangas on kilpaillut tähän päivään saakka yleisurheilun eri lajeissa ja Pohjoismaiden otteluihin hän osallistui ensimmäisen kerran 2018. Piirimestaruudet hän on napannut aina kun ne ovat olleet tarjolla oikeastaan lajissa kuin lajissa. 17-vuotiaiden hallikisat kuulantyönnössä hän voitti 2019 ja muitakin SM-mitaleita kaapista löytyy. Monipuolinen urheilija on lahjakas niin juoksussa kuin kuulantyönnössäkin. Lempilajikseen Eucabeth kertoo kuulantyönnön.

– Se on niin yksinkertainen laji. Menet kehään ja työnnät kuulaa.

Kuitenkin myös 7-ottelussa kaikki lajit ovat mielekkäitä. Parhaaksi saavutuksekseen Eucabeth linjaa v. 2019 nuorten olympiafestivaalit, joissa hän oli kuulantyönnön finaalissa 12.

Allekirjoitustilanteessa  Eucabethilta kysyttiin miten treenaaminen vallitsevissa poikkeusoloissa on sujunut:

– Oikeastaan aika hyvin. Vaikka monitoimihalli meni kiinni, pihalla treenaaminenkin sujui yllättävän hyvin. Yleisurheilukenttä on niin lähellä kotia, että sinne on helppo mennä ja koronasta huolimatta kentällä on saanut käydä treenaamassa kelien sen salliessa. Punt-tejakin pääsin nostelemaan, kun isä hommasi autotalliin puntit.

Kauden ensimmäiset seitsenottelut ovat luvassa Alajärvellä 4.–5.7.2020. Kivikankaan harjoittelu on talvella sujunut hyvin ja nyt olisi tarkoitus saada samat tulokset näkymään kisoissakin. Kesän osalta odotukset ovat myös omien ennätysten parantamisessa ja ur-heilijana kehittymisessä. Kansainvälisiä kisoja ei tänä vuonna luultavasti ole, kun nuorten MM-kisatkin on siirretty ja päivämäärästä ei ole vielä annettu tietoa.

Lukiossa abivuottaan aloittavalla Kivikankaalla ura aikuisten kisoissa on vasta alkamassa ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Alajärven kaupunki toivottaa Eucabethille iloa ja menestystä tulevaan kauteen!

Ankkurien lahjakas moniottelija Eucabeth Kivikangas (yleisurheilu.fi)

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI