Alajärvi muistaa maailmanmestari Otto Latvalaa Rokulipäivillä

1
Otto Latvala pelasi numerolla 21 (kuvassa oikealla) ja iloitsi MM-turnauksen voitosta joukkuekavereiden kanssa.

Alajärveltä nuorten jääkiekon maailmanmestariksi ponnistanutta Otto Latvalaa muistetaan 5 000 euron urheilijastipendillä. Latvala pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa keväällä 2019, jolloin hän voitti maailmanmestaruuden.  Latvala teki myös maalin finaalipelissä Kanadaa vastaan.

Latvala pelasi myös alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2017 ja silloin tuloksena oli hopeaa. Latvala on pelannut 31 nuorten ja 21 poikien maaottelua.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen

– Alajärven kaupunginjohtajana olen iloinen siitä, että pienestä kaupungista voi päästä maailman eliittiin. Alajärven harjoitusolosuhteet ovat myös kehittyneet kovasti, kun kaupunkiin on saatu jäähalli joitakin vuosia sitten. Latvala toimii nuorille jääkiekkoilijoiden aluille innoittajana, kuten myös paikalliselle jääkiekkoseuralle JPK:lle. Jääkiekon harrastajamäärät ovat olleetkin kovassa kasvussa Alajärvellä, iloitsee kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

 

 

Alajärven kaupunki luovuttaa urheilijastipendin Otto Latvalalle Rokulipäivillä 5.7.2019 kello 14.00. Paikkana on Alajärven kaupungin oma esittelypiste, jonka osoite on Kauppakatu 17.  Maailmanmestari Otto Latvala on myös itse paikalla ja kertoo kuulumisistaan.

Alajärven kaupunki toivottaa yleisöä paikalla seuraamaan tätä historiallista hetkeä.

Näistä nuorukaisista kuullaan vielä. Vas. Eetu Mäkelä, Santeri Kari, Jonne Nappari, Otto Latvala, Tomi Mäntynen ja Jesse Laasala. (JK/K-Media)
Otto Latvala ”nuorena miehenä” ikäkavereittensa kanssa Alajärven jäähallissa yllään nykyisen edustusseuransa HPK:n oranssi paita (JK/K-Media)

 

1 KOMMENTTI

  1. Järviseutu-lehti muisti kertoa vain taustat eli Oton vanhemipien osuuden asiaan. Miksi näin vaatimattomasti pitää hoitaa asia? Kyseessä on sentään Alajärven kaupungin kaikkien aikojen saavutus joukkuelajissa kaikki lajit huomioiden. Onneksi muut lehdet ottivat asian hoitoonsa. Vaatimattomuus ei kaunista missään tapauksessa. Silloin kun on aika tuulettaa niin silloin voitontunne on näytettäva avoimesti. Toivotttavasti Rokulipäivillä on nyt paljon väkeä. Toivon vielä, että Otto ottaa mukaansa MM-kisojen voittoopokaalin. Sille on paikkansa Alajärven kaikkien jääkiekkofanien sydämissä.

JÄTÄ KOMMENTTI