Alavolin kevätnäytös sai väen liikkeelle

0
Solina

Aadat oli yksi kevätnäytöksen jumppakouluryhmistä (Kuva:Jukka Ketonen)
Torstai-iltana Alajärven koulukeskuksen sali täyttyi ääriään myöten kevätnäytösyleisöstä. Alajärven voimistelu ja liikunta ry:n perinteinen kauden päätöstilaisuus liikutti 150 esiintyjää ja noin 250 katsojaa.

Osa yleisöstä joutui seuraamaan esityksiä seisomapaikoilta. Nousevaa katsomoa tarvittaisiin kipeästi ainakin Alavolin ja lentopalloilijoiden tapahtumissa. Auditorio jää Alavolin tarpeisiin liian pieneksi niin katsomon kuin esitystilankin suhteen. Liikuntasali saadaan uusien valojen ansiosta viihtyisämmäksi, mutta lattiatasolla tapahtuvat voimistelu- ja tanssiliikkeet eivät valitettavasti välity paria ensimmäistä riviä pidemmälle.
Kevätnäytöksessä nähtiin jokaiselta seuran esiintyvältä ryhmältä tanssiohjelma.  Mukana oli jumppakouluryhmät Vanilla, Aadat, Bellat, Almat , Alive sekä poikien Parkour-ryhmä. Nuorten tanssiryhmistä mukana olivat Fioret, Flow, Beat, Repeat ja Mimmit. Aikuisia edustivat Solina ja Pro Chenille.

Jumppakouluryhmät osallistuivat ohjelmillaan viikonvaihteessa jumppakoulun alueelliseen Asema-tapahtumaan, joka järjestettiin Lapualla.

Nuoret puolestaan mittelöivät valtakunnallisessa Show-tapahtumassa vappuviikonloppuna Valkeakoskella.
Kevätnäytöksessä palkittiin jokaisesta ryhmästä aktiivinen ja innostunut voimistelija tai tanssija kannustuspokaalilla. Kauden 2011-2012 palkitut olivat:

Vanilla Julia Juoperi, Bellat Jade Kangastie, Aadat Outi Toppinen, Almat Nea Mattila, Alive Saga Seppälä, Telinejumppa Fiia Koskela, Sirkus Ella Puoliväli, Parkour Juuso Nurmi, Parkour Samuel Murto, Fioret Venla Seppä, Repeat Anna Hänninen, Flow Liisa Kujala, Beat Annu Korkia-aho, Solina Meri Herrala, Pro Chenille Saija-Leena Ojutkangas, Ikinuoret Sirkka-Liisa Koponen ja aikuisliikkuja seuran kuntoliikuntaryhmistä Sanna Yli-Sissala.

Petra Perälampi, Anniina Raivio ja Maria Halinen (Kaikki kuvat: K-Media/uutiskuvapalvelu)

Hieman isommalla kasvattityttö-pokaalilla muistettiin lukio-opintojansa päättäviä Petra Perälampea, Anniina Raiviota seka Maria Halista. Tytöt ovat aloittaneet voimistelun HNV:n Mimmit ryhmässä kymmenen vuotta sitten ja ovat siis tanssineet samassa ryhmässä koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Tytöt ovat olleet myös seuran ohjaajia; Petra ja Maria Fioret-ryhmässä ja Anniina alle kouluikäisten satujumpassa.

Kymmenessä vuodessa sattuu ja tapahtuu paljon asioita. Mimmit muistivat oman ryhmänsä "mammaa" Minna Latvalaa.

Mimmit-ryhmä muisti jäähyväislahjalla pitkäaikaista ohjaajaansa Minna Latvalaa ja Flow- ja Beat-ryhmät Tampereelle muuttavaa Meri Herralaa.

Meri kiitti kaikkia tunteikkaassa jäähyväishetkessä ja antoi ymmärtää, ettei se Tampere sentään toisella puolen maapalloa ole

Seura kiitti kauden aikana ohjaajina toimineita kiitoskukkasin. Palkinnot ja kukat jakoivat Alavolin puheenjohtaja Heli Hämäläinen ja sihteeri Anne Tuomisto.

PIENI KUVAKAVALKADI

Alajärven naisten ja tyttöjen liikuttajat Minna Latvala, ja Anneli Paavola (Suurenna kuvia klikkaamalla niitä!)
Jumppakoululaisten pienimmät Vanillat veivät yleisön kanatanssin pyörteisiin. Ryhmää ohjaavat Sari Laurila ja Miia Kangastie. Apuohjaajina ovat Amanda Kallio ja Suvi Haukka.
Amanda Kallio
Fioret toi näytökseen sadun lumoa. Juhlat alkakoon pohjautuu elokuvaan Rölli ja metsänhenki. Koreografia ja ohjaus Petra Perälammen käsialaa.
Fioret
Repeat toi näytökseen uutta tuulahdusta. Ohjaajat Tilla Ketonen ja Jenna-Maria Keisala olivat tehneet tytöille trendikkään koreografian, jonka esittämisestä Repeat silminnähden nautti.
Repeat

Aadat, Almat ja Beat olivat kaikki valinneet  ohjelmansa itämaisen teeman ja Bollywood-henkeen sopiviksi. Jumppakouluvastaavan Minna Keisalan mukaan kolmen ohjelman kokonaisuudesta näkyi hyvin myös se, kuinka tanssi- ja esitystaidot kehittyvät harrastuksen parissa. Minna Keisala oli Silja Mäntyniemen kanssa ohjannut Aadojen tanssin ja Annu ja Milla Kamunen, Minna ja Emma-Pieta  Latvala Almojen Käärmeen lumooja tanssin. Beatin värikkään lopputuloksen tytöt olivat luoneet yhdessä Milja Ketomäen johdolla.

Aadat
Almat
Almat
Beat
Beat
Julius Kallion ja Penuel Rantakankaan luotsaamat Parkour-pojat näyttivät esteiden ylitysmallia.
Maiju Männikkö on pitänyt kauden aikana tanssiryhmien tytöille tekniikkatuntia. Näytöksessä oli näyte tekniikkatunnilla opitusta.
Illan hyväntuulisin esitys oli Bellojen Pomppufiilis. Bellat on seuran suurin jumppakouluryhmä. Yli kahtakymmentä tokaluokkalaista ohjaavat Rosa Rantala ja Noora Perälampi.
Bellat valtasi pomppufiilis
Viimeisen yhteisen Mimmit ryhmän tanssin tytöt olivat ideoineet itse Minna Latvalan ohjaavan silmän alla.
Mimmit
Lehtimäen tyttöjen Alive sai ensikasteen seuran kevätnäytöksessä.
Flow-ryhmä lomamuistoissa. Meri Herralan äitiysloman tuurajana on Milja Ketomäki, joka jatkaa ryhmän ohjaamista myös ensi syksynä.
Flow
Illan päätti nuorten aikuisten Solina-ryhmä. Solina muodostuu HNV:n kasvateista, jotka ovat palanneet opiskelujen jälkeen takaisin tanssiharrastuksen pariin.
Solina
Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI